maanantai 2. huhtikuuta 2018

Perhepääsiäinen 2018

Me vietetään pääsiäinen yleensäkin perheen kanssa, mutta tänä vuonna se oli jotenkin erityisen paljon perhepääsiäinen. Nähtiin paljon muutakin perhettä tämän meidän ydinyksikön ulkopuoleltakin, kuten mummut ja papat ja miehen sisko puolisoineen, mutta myös sellaisia ystäviä joita näkee harvemmin. Pääsiäiseen mahtui juhlaa meidän esikoisen syntymäpäivän muodossa ja puuhastelua koko perheellä mutta myös sitä ihanaa ja kaivattua omaa aikaa.

Esikoiseni on syntynyt maaliskuun viimeisenä päivänä ja tänä vuonna se osui juuri pääsiäiselle. Koska ihmiset usein lomailevat jossain muualla pääsiäisvapaiden aikana, niin pelattiin varman päälle ja pidettiin kaverisynttärit jo torstaina. Perjantaiksi sitten kutsuttiin sukulaisia ja kummeja. Tällä kertaa paikalle pääsi kauempanakin asuvia kummeja, mikä oli ihan huippujuttu. 

Lapsia hääri meidän omien kolmen lisäksi kummien kaksi poikaa, ja leikit onnistuivat ihanasti yli sukupuoli- ja ikärajojen. Pikkuveli ihaili mykistyneenä leikkikaverinsa joululahja-valomiekkaa ja oppi uusia ninja- liikkeitä. Pikkusiskokin viiletti mukana ja yläkerrasta kaikui vuorotellen nauru, tömähdykset ja ninjojen sekä kloonisotilaiden karjahdukset. Minä hääräilin keittiössä ja kuuntelin onnellisena lasten leikkiä ja olohuoneessamme vilkaasti keskustelevia aikuisia. Tunnelma oli niin lämmin ja kotoinen! Synttärijutuista kirjoittelen toisella kertaa lisää.

Lauantaina, kun varsinainen synttäripäivä oli, juhlinta oli hoidettu jo alta pois ja saatettiin keskittyä perheen yhteiseen aikaan. Koristeltiin aamupäivällä virpomisvitsoja lasten kanssa ja siitä Isosisko lähti sukulaistyttöjensä kanssa virpomaan, ja Metallimies vei pikkuiset täällä Ylivieskassa järjestettyyn Pii Poon Lego- tapahtumaan. Legot on meillä iso juttu! Tapahtumasta kotiutui kaksi iloista lasta silmät sädehtien ja kilpaa kaikkea näkemäänsä kertoen. Pussillisen Legojakin olivat ostaneet ja tänään niistä valmistuikin superhieno avaruusalus. 

Lauantai-iltapäivänä kävimme pientenkin kanssa virpomassa. Kun suklaamunat oli tienattu suuntasimme appiukon rakentamalle laavulle makkaranpaistoon vähän isommalla sakilla. Mukaan lähti sukulaismuksujakin, joiden kanssa lapset möyrästivät hangessa posket punaisina eivätkä olisi halunneet lähteä kotiin ollenkaan. Appiukon ja veljensä rakentamaa kokkoa saatiin ihailla nuotiomakkaraa syödessämme ja aurinko helli meitä niin, että toppavaatteissa tuli aivan kuuma! 
Yleensä kotihommat kasaantuvat niin, että päiväuniaika kuluu niitä tehdessä, mutta ei tänä viikonloppuna! Ne sujahtivatkin tosi kivasti kaiken muun puuhastelun sekaan ja pikkuisten lepohetki tarjosi siis Metallimiehelle mahdollisuuden päästä pleikkapeliensä pariin ja minulle tsäänssit ommella. Meidän ipanat ovat melko huonounisia enkä yleensä uskalla riskeerata heräämistä ompelemalla, mutta nyt olin vähän ennalta jo päättänyt että pääsiäisen aikana minä ompelen. Uskaltauduin kokeilemaan eivätkä heränneet, huh! Ehkä joskus vielä uskaltaudun ompelemaan ilta-aikanakin.

Eilen, sunnuntaina, latasin Mami GO GO- blogin kautta BookBeatin kuukauden ilmaiseen kokeiluun, ja siitä intoutuneena päätin lähteä itsekseni iltalenkille. Valitsin kuunteluun Eve Hietamiehen Tarhapäivän. Tunti vierähti käpytellessä ja kuunnellessa vaikkei kirja mikään järisyttävän hyvä minusta olekaan. Television tarjonta on tunnetusti kohtalaisen surkeaa ja niinpä jatkoin iltaa suihkun jälkeen sohvalla neuloen ja kirjaa kuunnellen. Kävi vanhanaikaisesti - jäin koukkuun niin, että maltoin ottaa kuulokkeet korviltani vasta puoli kahdelta yöllä!

Tänään vielä huipennettiin meidän perhepääsiäinen sillä, että pelattiin pleikkarilla Move- pelejä. Kaikki vuorollamme lasketeltiin Sports Champions- pelin ilmaisessa demoversiossa ja sitten kokeiltiin Move Fitnessissä muunmuassa silpomista (onneksi kuitenkin vain miekalla kiekkoja :D), nyrkkeilyä ja heiteltiin koreja. Movella pelaaminen on niin viimeisen päälle typerän näköistä heilumista, että aivan vatsa kipeänä nauraa kätkätettiin toisillemme. Syke nousi kivasti, hiki tuli ja hauskaa oli eli liikkumista parhaimmillaan!

Pitkän viikonlopun aikana pääsin jutustelemaan hieman hääjuttuja, pohdiskelemaan odotusajan ihmeitä ja jakamaan omia ajatuksiani elämästä lasten kanssa. Sain tehdä lempiasioitani eli viettää aikaa itselleni tärkeiden ihmisten kanssa, tehdä ja syödä (!) herkkuja, ulkoilla, ommella ja nauttia kirjasta (jota ei todellakaan tapahdu nykyään juuri koskaan) sekä nauraa kippurassa. 

En tiedä onko kyseessä puhdas sattuma vai liekö hyvällä fiiliksellä ja aikaansaamisella jotain tekemistä sen kanssa, että perjantaina päätin vähentää somessa ja kännykällä roikkumista? Miten sun pääsiäinen meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti