lauantai 7. huhtikuuta 2018

Henkselihame ja frillapaita

Pikkusiskon mekkohylly suorastaan pursuilee. On frillamekkoa, taskumekkoa, kellohelmamekkoa, collegemekkoa, yksiväristä ja kuviollista.. mutta hameita hänellä ei ole ollut kuin yksi. Kun henkselihameiden buumi valtasi lastenvaateharrastajat niin ompelijoiden kuin valmisvaatteiden ostajien keskuudessa minäkin halusin omani. Toteutuksessa sitten perinteisesti kesti vähän pidempään.

 Pikkusiskon kaapissa oli pitkään vain yksi hame - KappAhlin tyllihame, jota pidettiin varattuna parempaan menoon. Joskus ompelin neitokaiselle Gugguun ballerina- hameen tyylisen laskoshameen. Siitä tuli aivan liian suuri ja se muuttikin ystävän isokokoisemman lapsen vaatekaappiin. Aivan vasta FB:n kirppiksellä silmiin osui juurikin tuo linkkaamani Gugguun hame ja ostin sen. Sen kaveriksi sitten sain aikaiseksi ommeltua henkselihameenkin.

Homma oli kaavan puolesta yksinkertainen. Hameeseen piirsin kellohelman Unelmallisen ohjeella ja silmämääräisesti arvioiden leikkasin vyötärökaitaleen ja henkselit sekä koristerusetin taakse. Halusin hameen olevan takaa pidempi mutta tein juuri sen virheen, jota leikatessani muka niin huolellisesti varoin. Leikkasin takakappaleen niin, että se oli keskeltä takaa saman mittainen kuin edestäkin mutta sitten ne "välimatkat" sivuille tekivät mutkat alaspäin. Äh! Myöhäisen ajankohdan leikkuut eivät näemmä sovi yhteen ajattelun kanssa. Kangas hameessa on muistaakseni Kärkkäiseltä ostettua harmaata trikoota, joka joustaa ärsyttävän vähän mutta on sävyltään mukava keskiharmaa.

henkselihame_ja_frillapaita2henkselihame_ja_frillapaita4
henkselimekko_ja_frillapaita1henkselihame_ja_frillapaita3

Paidan kaavassa en ottanut riskejä. Leikkasin ompeluystävältä saadusta raikkaasta raitatrikoosta takaa pidemmän paidan samalla kaavalla, millä olen tehnyt tämän paidantämän paidan ja tämän mekon. Monikäyttöinen kaava siis ja isontamisen tietysti hoidan ammattimaisesti leikkaamalla reilut saumanvarat tai siirtämällä kaavaa hieman keskiviivalta, heh. Frillat lainasin Cocoon dressistä, joka vilahtaa täällä. Paidasta tuli tosi hyvä ja tuollainen pirteä raita sopii hyvin sekä malliin että mallille.

Ei olisi haitannut vaikka olisin hameen helmaa jatkanut hieman pidemmäksi, aavistuksen höllännyt olkaimia ja tehnyt taakse suuremman rusetin. Nämä seikat eivät kuitenkaan haitanneet Pikkusiskoa itseään tippaakaan, kun hän pyörähteli kameralle helmat hulmuten (ja pikkarit vilkkuen! Tästä syystä en voinut pyörähtelykuvia tähän postaukseenkaan laittaa). On se ihanaa, kun lapsi onnellisena ottaa äidin ompelemat vaatteet vastaan. Sekin tulee ajan myötä muuttumaan, otan siis ilon irti nyt.henkselihame_ja_frillapaita5

Mitäpä sinä olet ommellut viimeksi?

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana setti! Niin söpö tyttömäinen olematta kuitenkaan överipinkkiglittertylliräjähdys :D

  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Minäkin tykästyin juuri tämän setin raikkauteen, mukavaa vaihtelua tuolle nimeämällesi 😂

   Poista
 2. Ihana! Ja sopii niin kauniisti kantajalleen! Minä en osaa ommella ollenkaan :D Kolme vuotta sitten raskaana ollessani tein kangaskassin, se jäänee ainoaksi tekeleekseni. Onneksi minulla on ihana ja taitava sisko, jolta ompelu onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kato mulla ei ole siskoa niin on ollut pakko opetella itse :D

   Poista