sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ristikkopaita Paratiisin puutarhasta ja Ropinat

Viime syksynä ompelin Pikkusiskolle Kaiko clothingin inspiroiman ristikkopaidan (löydät paidan täältä). Se kävi nopsasti pieneksi, mutta tykästyin malliin ja ristikkoyksityiskohtaan niin, että halusin tehdä tilalle uuden. Koska kukat ja ristikkokoriste tuntuivat sopivan niin hyvin yhteen  tein saman parin uudelleen. 

ropina_ottobre

ropina_legginssit-2
 
Yksi minun ensimmäisiä kangasrakkauksiani oli tämä kuvissa näkyvä Paratiisin puutarha. Minulla on ollut sitä monessa värissä ja yhäkin kaapista taitaa löytyä ainakin kahta tai kolmea eri sorttia. Enää se ei kuosina sykähdytä juurikaan mutta tämä kaunis persikkainen pohjaväri ihastutti ja arvelin sen sopivan hyvin Pikkusiskolle. Sovituskuvat on otettu iltapimeässä eivätkä värit (tytön tai paidan) toistu minusta aivan oikein editistä huolimatta. Kuten huomaa, päivällä otetuissa tasokuvissa kankaan pohjaväri on ihan eri kuin illalla otetuissa.

Kaavatiedot ovat tässä samat kuin ylemmäs linkittämässäni ekassa ristikkopaidassa, mutta nyt leikkasin leveyttä hieman enemmän ja pidensin sekä helmaa että hihansuita. Ristikot onnistuin ompelemaan pikkuisen liian tiukalle ja ne valitettavasti hieman vedättävät pääntietä takakappaleelta. Muutoin paita onnistui ja kasvunvaraakin hieman jäi. Mikä ilmeisesti oli turhaa, koska Pikkusisko vastikään päätti ettei ristikkopaitoja enää pidä. Toivon kuitenkin, että mieli siitä vielä muuttuu.


ompelu_lastenvaatteet2
ristikkopaita

Yksivärisiä housuja ei tämän neidin kaapissa taida olla kuin yhdet, jos farkkuja ei lasketa. Musta on turvallinen väri yhdistellä, ja housuissa se ei vie väriä hentoisen vaalean tytön kasvoiltakaan. Kaapissa oli palanen mustaa joustocollegea jäljellä, johon Ropina- legginssin kaava sopi hyvin.  Käyttämäni joustocollege ei ole kauhean joustavaa, joten jätin pikkuisen reilummat saumanvarat leikatessani. Halusin myös leggareita enemmän housufiilistä, joten leikkasin housuihin takataskut.

PS: ylempänä mainitsin meidän ekan ristikkopaidan jääneen pieneksi. No, se muutti NauravaNappi- blogin Lauran nuorimmaisen tytön (ja minun kummityttöni) kaappiin asumaan, ja samalla reissulla Lauran vanhemmalle tyttärelleen ompelemia mekkoja tuli tämän meidän Pikkusiskon käyttöön. Hauskaa tässä on se, että oikeasti meidän neiti on kolmikosta vanhin, mutta silti hänen vaatekaapistaan siirretään paitoja ja mekkoja kaksi vuotta nuoremman tytön käyttöön :D Niin ne ovat erikokoisia ja kasvavat omaan tahtiinsa. Pääasia, että kierrätys toimii!

paratiisin_puutarha_paita

Kiinnostaisi tietää mikä on se vaatekappale, jonka vähyydestä sinun tai lastesi vaatekaappi tuntuu toistuvasti kärsivän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti