torstai 29. maaliskuuta 2018

Ompeluleiriompeluita
Olin vasta ompeluleirillä. Se on meidän paikallisen ompeluryhmän jo perinteeksi muodostunut tapa päästä ompelun varjolla saunomaan, herkuttelemaan, valvomaan aivan liian myöhään ja juttelemaan päättömyyksiä. Ilmeisesti tällä kertaa panostin tuohon kaikkeen muuhun ihan extrapaljon, sillä valmiiden tuotosten saldo oli melkoisen surkea. 

Minulla oli tietysti suuret suunnitelmat. Näin jälkikäteen ajatellen turhankin suureelliset. En saanut valmiiksi asti kuin kuusi vaatetta. Olen aika suorituskeskeinen ihminen, joten vaikka leirin anti muutoin olikin huippu niin vähän ärsyttää etten tämän enempää saanut aikaiseksi, kun kerrankin pääsin keskeytyksettä ompelemaan.

lastenvaatteet_svetarit
totem_owl_svetari
totem_owl_svetari2totem_owl_svetari3totem_owl_svetari1 
Kankaiden yöstä tilasin Pikkusiskolle ja Pikkuveljelle samaa kangasta eri väreissä tarkoituksenani tehdä heille samanlaiset collegepuserot. Visioni oli selvä, resoreiden väriä myöten. Vasta leirillä huomasin, että puseroihin kaavailemaani resoria ei ollut riittävästi ja vaikka kohteessa oli resorikangasta kymmeniä ja taas kymmeniä metrejä ei kenelläkään ollut juuri oikeaa harmaata. Harmaan eri sävyjä on muuten yllättävän paljon!

Näkemykseni vaati tismalleen oikeaa resoria, joten oli vaihdettava suunnitelmaa tyystin. Päätin toteuttaa puserot eri kankaista. Kaavaksi valitsin Ottobren Totem Owl- puseron, josta Pikkusiskolle piirsin pituudesta koon 110cm ja leveydestä 104cm. Hän on nyt 107cm pitkä ja tosi hoikka. 

Pikkuveljelle otin pituuden koosta 98cm ja leveydeksi 92cm. Hän on 97cm pitkä ja hoikka myöskin. Kokovalinnat menivät nappiin, mutta Pikkusiskon kädet ovat ilmeisesti suhteessa lyhyemmät sillä hänellä niihin jää ylimääräistä mittaa huomattavasti enemmän kuin veljellään. Siltikin vaikka pituuksien suhde valittujen kaavojen kokoihin on sama.

Vaaleanpunainen Paratiisin puutarha- joustocollege on odotellut sopivaa kaavaa jo hyvän tovin. Täällä kirjoitin, että minulle kyseisestä kuosista on aika jo ajanut ohi ja käyttötarkoitusta on ollut vähän haastavaa keksiä. Itselleni en sitä osaa ajatella eikä Isosiskokaan enää kelpuuttanut. Tuollaiselle vajaa viisivuotiaalle se käy kuitenkin hyvin.

Hellinin Poniletti- trikoota tilasin pari pätkää Kankaiden yöstä ja tämän Dash- värityksen näin heti Pikkuveljen vaatteena. Olen kokenut etten tahdo löytää mieluisia kuosikankaita tuolle pikkuiselle pojalleni, kun ne perinteiset poikakuosit autoineen ja jakoavaimineen eivät niin itseäni miellytä. Tämä oli minusta pojallekin sopiva vaikka hän alkuun tätä vähän vieroksuikin "tyttöjen kankaana".

cocoon_dresscocoon_dress1

pupujemma_taskumekko
Ystävältä sain suositun Cocoon Dressin kaavan ja piirsin siitä Pikkusiskolle koon neljä ottaen kuitenkin pituuden viisivuotiaan koosta. Kokovalinta meni nappiin nyt 107cm pitkälle tytölle. Mallissa on vajaamittaiset hihat mutta tiedän Pikkusiskon hieman oudoksuvan niitä, joten pidensin hihat pitkiksi jatkamalla hihakappaleita hieman ja lisäämällä vielä hihansuukaitaleet.

Samalta ystävältä sain myös Verson Puodin Muista ilo- taskumekkoa muistuttavan kaavan, tai oikeastaan tuon taskuosuuden pelkästään. Yhdistin sen hyväksihavaittuun paitakaavaan, joka on miksaus monesta eri kaavasta ja sommiteltu juuri omalle tytölle soppeliksi. Tällä samalla paitakaavalla on syntynyt esimerkiksi tämä paita, täällä oleva paita ja tämä mekko. Kangas on sekin Verson Puodista, Pupujemma nimeltään.

Postauksesta jää vielä uupumaan minun oma mekkoni ja Isosiskolle huutavaan pulaan ommeltu perustoppi. Ne ovat tosi tavallisia perusompeluita, joita tuntuu tylsältä laittaa tänne. Ehkä naputtelen ne leirin jälkeen valmistuneiden ompeluiden siivellä tänne. 

Vähäinen ompelusaldoni meni tällä kertaa Pikkusiskon eduksi. Hänelle riittää vielä 70-80cm pala melkeinpä mihin vaatteeseen vain. Hän ei myöskään ole vielä hoksannut alkaa nirsoilemaan. Isosisko sensijan on jo melkoisen tarkka omasta tyylistään enkä halua, että hän kiltteyttään pitää minun ompelemiani vaatteita vaikkei niistä niin tykkääkään.

Vieläkö sinun lapsesi hyväksyvät äidin valitsemat kankaat ja mallit?2 kommenttia:

  1. Oi ihania! Tuo poniletti sopii pojallesi niin kivasti. Ja pupuinen taskumekko on ihanan raikas ja veikeä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seija! Käytin markkinointikikkana sitä, että leteissä on Hevisauruksen vihreää, ja että monilla hevareilla on pitkä tukka, jota voi letittää 😉 Taskumekko oli Pikkusiskonkin lemppari!

      Poista