tiistai 13. maaliskuuta 2018

3- vuotiaan Hevisaurus- syntymäpäivät

J-saurus, liskomies, Pikkuveli tai Dinosauruspoika (kuten päiväkodissa häntä kutsuvat) täytti kuukausi sitten kolme vuotta. Järjestimme hänelle tietenkin syntymäpäiväjuhlat, joita vietimme pienellä porukalla perhepiirissä. Tänään pääset kurkkaamaan miltä pikkusauruksen kolmevuotisjuhlat näyttivät ja maistuivat.

Lempinimiensä mukaisesti poikamme on kovasti innostunut hirmuliskoista, ja jo viime vuonna juhlimme kaksivuotiasta dinosaurus- teemalla. Tietoteknisten ongelmien vuoksi niiden huolellisesti valmisteltujen pirskeiden kuvat hävisivät iäksi enkä sitten jaksanut alkaa muutamista puhelinkuvista kokoamaan postausta. Koska mielenkiinnon kohteet ovat poikasella yhä samat, päätimme kursia kokoon toisetkin juhlat samalla teemalla, mutta täydensimme dinosaurusteemaa lapsen lempibändillä Hevisauruksella.


dinosaurus_synttärit2


 Vihreä on uusi musta

 

"Jos sul on kaapissa vihreä paita, kaiva se esiin ja päällesi laita.
Vaikka tuntuis se oudolta susta, vihree on uusi musta." (Hevisaurus - Jurahevarit)

Koristelussa otin inspiraatiota Hevisauruksen väreistä ja dinosauruksista ylipäätään. Hyödynsin meiltä jo valmiiksi löytyviä dinosaurusleluja ja ripustelin vihreää serpentiiniä esittämään viidakkomaisia köynnöksiä. Viime vuoden pirskeissä köynnökset olivat putkelle kieputettua ruskeaa voimapaperia johon teippasin vihreitä paperisia lehtiä kiinni. Ne näyttivät ehkä vähän kivemmilta mutta teettivät enemmän työtä. Meidän saniaisten sukuun kuuluvalla viherkasvilla sai silläkin tuotua kivasti viidakkomaista tunnelmaa ja poron sarvikin menee aivan hyvin esihistoriallisen otuksen sarvesta tällaisessa ympäristössä. Vihreällä teemalla jatkoin päivänsankarin vaatetuksessakin ja hän sai päälleen vihreän neuleen sekä tässä postauksessa paremmin näkyvät housut. 


dinosaur_birthday_decoration
"Räyh!" sanovat Hevisaurukset
synttärit2
Pikkuveli_3_vuotta
synttärit1
dinosaurus_synttärit


 Lapsille tekemistä synttäreillä


 Meidän muksut rakastavat piilokuvakirjoja ja heidän ensirakkautensa tällä saralla oli Richard Scarryn autokirja, jossa jokaisella sivulla piileksi Luru Lude, joka oli tarkoitus kuvasta löytää. Tällä samalla ajatuksella on toteutettu kuuluisat Vallu- kirjat. Jatkojalostimme tämän kirjan idean juhla-aktiviteetiksi  ja piilottelimme tulostamiamme Herra Hevisauruksen kuvia ympäri asuntoamme. Tällä idealla lapset ovat joillain aikaisemmillakin synttäreillä etsineen aiemmin mainitun Luru Luteen kuvia. Silloin leikki oli hitti vielä viikkoja bileiden jälkeenkin!

Näissä juhlissa ei ollut kuin meidän omat lapset mutta tämä puuhavinkki pätee tietysti (ja erityisesti) lastenjuhliinkin, joissa olisi hyvä olla jotain järjestettyä tekemistäkin ettei mene aivan pelkästään riekkumiseksi. Tällaisen toteuttaminen ei kuitenkaan vaadi aikuiselta kovinkaan suurta panostusta.


synttärit6
Vieraita ujosteleva päivänsankari löysi verhon takaa myös toisen piiloutuneen :)
etsi_herra_hevisaurus
synttärit7

 

 Lahjaksi leluja, liikuntaa, lukemista ja pukemista


 Dinosauruksia rakastava poikamme rakastaa vähintään yhtä paljon Legoja. Hän on näppäräsorminen ja rakenteluissaan kärsivällinen (vaikkei ehkä muuten..) eivätkä Duplot oikein tarjoa riitävästi haastetta. Jouluna hän sai paljon legoja ja niitä paljastui paketeista nytkin. Yhteislahjana toisten isovanhempien kanssa ostimme Pikkuvelille isomman potkupyörän kesäksi. Valitsimme huolellisten mittailujen perusteella Pukyn käsijarrullisen mallin. Pikkuveli toivoo aina myös kirjoja ja niitäkin hän sai kuten myös vaatteita ja palapelejä, joiden kokoaminen on tosi mieluisaa puuhaa.


pikkuveli (2)
j-man
synttärit5
synttärit3
sisarukset


 Popkornipullaa ja Hevipitsaa


"Hevipitsaa, sen täytteenä, on kaikki mitä mieleen tulee tekohetkellä. Hevipitsaa täydellistä, ajattelen yötä päivää vesi kielellä." (Hevisaurus - Hevipitsaa)

 Kakkuideoita etsiessäni törmäsin tähän blogipostaukseen. Sieltä poimin muutaman idean meidänkin pirskeisiin. Niinpä synttärivieraille tarjottiin muunmuassa Hevipitsaa ja Popkornipullaa Hevisauruksen biisinnimien mukaisesti. Hevipitsa ei kuvissa näy mutta sen täytteenä olivat päivänsankarin valitsemat ananas, metvursti ja aurajuusto.

Kakun kanssa menin siitä, mistä aita on matalin, ja tilasin Confetista valmiin kakkukuvan omalla kuvalla. Kuvan otin Hevisauruksen sivuilta pressikuvista, ja pyysin lisäämään siihen onnentoivotukset päivänsankarille. Alan ilmeisestikin menettämään tatsiani kakkuhommissa, sillä tämäkin kakku on tällainen varjossakasvanut maantaikappale. Vino kuin mikäkin eikä tuo pursottelupuolikaan nyt onnistunut. Maistuvaa se silti oli, kaipa se on pääasia.


hevisaurus_kakku (2)
hevisaurus_kakku
popkornipullaa
Tämän vuoden tavoitteeksi opetella tekemään esteettistä pullaa?? :D
lightbox_synttärit
syntymäpäiväideat
3v_synttärit
hevisaurus_syntymäpäivä
popkornipulla
pikkuveli
pikkuveli_synttärit


 Kiitos meidän kanssa juhlineille ja pientä miestä lahjoneille. Kirjoittelen kolmevuotisneuvolasta ja Pikkuvelin muista kuulumista tarkemmin omana postauksenaan myöhemmin, jäähän seurailemaan.

hevisaurus_synttärit
j-saurus

4 kommenttia:

 1. Hurmaava pieni-mies siellä :)

  Kiinnostaa kovasti postaus jossa kerrot hänestä enemmän :) Itselläni on pian 4v täyttävä poika ja pian 11v tyttö. :)

  Ja kakku oli aivan komea kuten myös muutkin tarjottavat ja koristelut :)

  terveisin Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin esikoinen täyttää aivan näillä näppäimillä 11 vuotta. Minäpä kirjoittelen heti kun ehdin lisää pojankossista :)

   Poista
 2. Vitsi, miten hienot Hevisaurus-synttärit! Meillä myös yksi kohta kolmevuotias fani :D Tänä vuonna synttäriteemana on meillä Disneyn Autot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minä sain toiveen näistä synttäreistä jo lähes vuosi etukäteen, toteutettava oli :D Autot- synttäreitä onkin tullut instassa muutamatkin vastaan ja pistinkin korvan taakse jos vaikka ensi vuonna sitten sellaiset. Mukava kuulla, että tällainen teemailu on muidenkin mieleen.

   Poista