keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Sontzillafest 2017 (eli parhaat polttarit ikinä!)

  Ystävänpäivän kunniaksi pääsette (viimein) kuulemaan vähän minun polttareistani, joita vietettiin puoli vuotta sitten elokuussa Kalajoella. Päivän aikana vapaa seurustelu ja mukava yhteinen tekeminen vuorottelivat sopivassa balanssissa ja tärkeimpiä toiveitani polttareita koskien oli kuultu. Postauksessa lainausmerkeissä olevat kursivoidut tekstit ovat otteita kirjeestä, jonka kirjoitin kaasoilleni polttareita koskien. 

  Tapahtumat eivät ole aikajärjestyksessä mutta siitä huolimatta tervetuloa mukaan Sontzillafesteille! Kaikki kuvat, tätä ylimmäistä lukuunottamatta, on ottanut meidän häämmekin ikuistanut ReettaKristin Photography.

 


"Kirjasin vähän ajatuksia siitä, mitä toiveita olis ja sitte toki myös mitä en toivois ja ehottomat eit. Oon ihan varma että mukavaa tulee olemaan. Kyllä te minut tunnette ja tiiätte."

  Kyllä todella! Jouduin sopivasti venymään omalta mukavuusalueeltani pois, jännittämäänkin hieman mitä seuraavaksi tapahtuu ja sietämään sitä itselleni vaikeaa epätietoisuutta. Kuitenkin sillä tavalla sopivasti ettei se lytännyt fiiliksiä. Uusia kokemuksia tuli monta mutta myös sellaista takuuvarmaa kivaa eli hyvää ruokaa ja juomaa. Teema eli festarit myöskin osuivat nappiin, sillä nehän nyt on aina huippuja tapahtumia. Festarihommiin minut on tutustuttanut, kukas muukaan kuin aviomieheni.
 

"Polttareiden ajankohdasta sen verran, että mitään yllätyshyökkäystä EN HALUA."

  Sain mitä tilasin. Paria viikkoa ennen h- hetkeä sain kirjeen, jossa oli sisällä pääsylippu festareille ja lista tarvittavista tavaroista. Kirjeessä kerrottiin myös milloin ja mihin aikaan minun tulisi olla valmiina omassa kodissani, ja että festariranneke luovutettaisiin minulle Sontzcrew:n toimesta kyseisenä päivämääränä. Se, että tiesin milloin rytisee antoi minulle mahdollisuuden valmistautua siihen mutta jännitystä se ei kyllä poistanut!


"Mulle on tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan. En halua, että kenenkään kesälomarahat hujahtaa polttareihin."


  Kutsuvieraslistalla oli yhdeksän nimeä kolmen kaason lisäksi. Vain kolme kutsutuista ei päässyt osallistumaan. Vaikka en tiedäkään polttareideni kustannuksista niin uskoisin, että toiveeni kustannusten suhteen kuultiin. Muunmuassa ruokailut toteutettiin itse tekemällä, yövyimme mökissä hotellin tai muun kalliimman ratkaisun sijasta ja yhteinen puuha oli joko maksutonta tai ainakin suhteellisen edullista. En rehellisestikään sanoen usko, että suuremmalla budjetilla olisi voinut saada yhtään enempää parhautta.
 
 
Minut tultiin noutamaan polttaririentoihin Krista Siegfriedsin Marry me- biisin tahtiin. DINGDONG!Muuntautuminen kasarihevariksi on bandanaa vaille valmis ja suunta on kohti uutta tehtävää!


"Nolausjutut on ihan ehdoton ei. Niihin tilanteisiin osaan ohjautua itsekin ihan arkielämässä :D En aio pukeutua Hello Kittyksi/sairaanhoitajaksi/katkaravuksi/siivoojaksi, mutta jotain pientä hillittyä party- asustetta toki voi olla. Hauska ois jos sellaista yhteneväisyyttä ois koko poppoolla, mitä se sitten vois olla emt?"


  Näin ohjeistin. Kaasot onnistuivat tässä tehtävässään loistavasti, sillä oma asuni oli niin hyvä ettei kukaan ulkopuolinen hoksannut juuri minun olevan juhlakalu :D Kasarihevarin tyyli olisi ilmeisesti kaikista ominta minua. Olin ihan uskomattoman onnellinen ja liikuttunut siitä, että kaikki olivat pukeutuneet festarihengen mukaisesti. Heillä oli jokaisella rässiliivinsä selkäpuolella oma hashtaginsa, joka jotenkin kuvasi heitä itseään tai heidän suhdettansa minuun. Oman liivini selässä oli teksti Queen of fucking everything, joka kaikessa karuudessaan avaa hieman tätä harhaista maailmaani :D Minulla on mukikin tuolla samaisella tekstillä, jonka minulle on lahjaksi antanut #crazycatlady. Join hääpäiväni aamukahvitkin kyseisestä mukista.
Hauskin brunssi, johon olen koskaan osallistunut oli tämä polttaribrunssi torilla


 Polttaripäivän aktiviteetit ja tehtävät


"Sellaista rajattua salamyhkäisyyttä kyllä kestän, kun tiiän ettette te mulle mitään supertyhmää keksi kuitenkaan vaan varmana haluatte että kaikilla on kivaa. Tykkään, että vois olla jotain kivaa aktiviteettia ja semmosta mihin kaikki vois osallistua."

  Noloja tehtäviä ei ollut eikä mitään iljettävää tikkarimyyntiäkään vaan tehtävät olivat juurikin minulle sopivia. Päivän aikana sain muun muassa suorittaa selfie- haastetta. Minulla oli lapulla lista asioista, joista saisin valita kymmenen ja niiden tulisi jotenkin selfiessä sitten näkyä. Listalla oli muunmuassa koira, hiki, sormus, voi perkele, vanhus, näläkä, lintu, metsä ja peppu. Tämä oli minusta aivan uskomattoman hieno idea ja sain heittäytyä luovaksi. 

  Päivään kuului myös ensimmäisiä kertoja, sillä en ollut koskaan ollut Sh'bam- tunnilla. Se oli hikinen, haastava ja aivan käsittämättömän hauska kokemus. Ikinä en olisi itsekseni moiselle tunnille hakeutunut, olipa aivan loistavaa päästä sinne tutussa porukassa. En myöskään ollut koskaan joogannut enkä varsinkaan kaljajoogannut! Vaikka se hieman tirskumiseksi meni niin se oli oikeasti mukavan rauhallinen pysähdys päivän tohinoissa. Geokätköilyneitsyyteni menetin senkin, kun etsin ihkaehkan kätköni, joka olikin ihan varta vasten polttareita silmälläpitäen luotu.

  Myöhemmin illalla vastasin kysymyksiin koskien Metallimiestä ja hän oli omissa polttareissaan vastannut samanlaiseen kyselyyn. Vastauksemme aiheuttivat suurta hilpeyttä noin kuukautta myöhemmin, kun ne häitämme juhliville läheisillemme kerrottiin. 


Etsii, etsii...


..ja viimein löytää!Selfie- haaste ja kohta "metsä"

  Yksi ihanimpia tehtäviä oli, kun sain käteeni pussillisen hyvin sekavan lajitelman tavaroita. Tunnistin kaikki tavarat jollain lailla tutuiksi. Tehtävänäni oli kertoa tavara kerrallaan kuka polttariporukan jäsenistä sen on tuonut, ja miten tuo kyseinen tavara liittyy minuun ja sen tuoneeseen henkilöön. Olipa tunteikasta katsella noita tavaroita ja kurkistella taaksepäin minun ja ystävieni yhteiseen menneisyyteen ja muistoihin. Hieman kyllä ihmettelin miksi joukossa oli yksi sellainenkin tavara, jonka tuoja ei ollut päässyt paikalle..

  Illalla pääsin myös toivomaani morsiussaunaan. Se toteutettiin perinteiden mukaisesti, ja sai minut purskahtamaan spontaaniin liikutusitkuun seuraavana päivänä, kun miehelleni kerroin mitä olimme tehneet. Huolellisen saunomisen päätteeksi nakkelin mereen kasan kiviä, jotka olin nimennyt exieni nimillä. Kokemus oli todella puhdistava ja kirvoitti kyyneliä paitsi minussa itsessäni myös spektaakkelin katselijoissa. Sitten pulahdimme uimaan. 

Yllätyksiä  Päivä oli toki täynnä kaikenlaisia yllätyksiä mutta yksi tuli aivan kertakaikkisesti puun takaa olan takaa. Olimme juuri saapuneet Kalajoelle ja minut vietiin baariin yhdelle. Siellä pöydässä istuessani suoritin selfie- haasteen "sormus"- kohtaa tunkien kihlasormustani silmääni monokkeliksi, kun olkani yli joku kysyi "onkos täällä jotkut polttarit vai?". Hämmennyin suorasukaisesta ohikulkijasta ja vastasin ykskantaan "joo, on!" ja aloin pikkupieruissani näyttämään ottamaani ihastuttavaa selfietä hänelle. Vilkaisin naista sivusilmälläni.. hetkinen, jotain tuttua.. katsoin uudelleen.. sitten se menikin kiljumiseksi ja omalta osaltani itkemiseksi. Se aiemmin pussista kaivamani esine saikin ihmisen, kun Vantaan serkkuni (ja nuorimmaiseni kummitäti) liittyikin seuraamme. Kylläpä muut saivatkin hyvät naurut ja minä hyvät itkut :D

Illan kähmässä myöskn availin kirjeitä ja paketteja heiltä kolmelta, jotka eivät paikalle päässeet. Silmät hikoillen luin minusta lausuttuja ihania asioita ja kerrottuja muistoja. Vaikka he eivät päässeet fyysisesti osallistumaan pirskeisiin niin terveistensä myötä olivat kuitenkin läsnä. 
"Loin faceen sen polttariryhmän ja lähdin nostelemaan sieltä, stage is yours.

<3:lla Sontzilla"

Vaikka kaikki eivät olleet toisilleen ennalta tuttuja niin tunnelma koko päivän ajan oli niinkuin koolla olisi ollut vanha kaveriporukka. Olen aika nauravainen ihminen muutoinkin, mutta silti harvassa ovat päivät, jolloin olisin nauranut niin paljon ja kipeästi kuin tuona sateisena lauantaina. Kiitos ystävät parhaimmista polttareista ikinä ja hyvää ystävänpäivää <3

Ystävänpäivä- teemalla jatkaen sinua voisi kiinnostaa viime vuonna kirjoittamani juttu kaasoistani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti