lauantai 24. helmikuuta 2018

Dino-miittiset housut


 dinosaur_pants

 dinohousut3


  Meillä asuu dinosauruksia suuresti fanittava kolmevuotias. Idea tällaisiin housuihin taisi alunperin lähteä siitä, että näin Kukukidin dinohupparin jotain vuosia (?) sitten. Sittemmin olen törmännyt tällä vastaavalla idealla toteutettuihin housuihin eli mitenkään uniikki idea tämä ei ole. Olen tavallisesti nopeiden ompeluiden ystävä, mutta pyrkinyt haastamaan itseäni vähän tällaisten isotöisempienkin juttujen kanssa. Kannatti, nämä ovat olleet pojalle tosi mieluiset ja herättäneet ihastusta myös muissa.


  Halusin, että harjanteet/piikit pysyvät muodossaan pesujenkin jälkeen ilman silittämistä, joten laitoin niihin tukikankaan.Tein niin, että silitin sen pitkän suorakaiteen muotoiseen joustocollegesuikaleeseen, jonka sitten taitoin pitkittäin kahtia oikeat puolet vastakkain. Mittailin hieman ja merkkasin piikkien paikat ja ompelin niiden ääriviivat ompelukoneen suoralla. Leikkasin piikit muotoonsa läheltä ommelta, ohensin saumanvarat (erityisesti piikkien kärjistä) ja tein aukileikkauksia ja käänsin ympäri. Piikkien juureen jätin saumanvaran, josta ompelin suikaleen sivusaumaan. Tukikankaan ja moninkertaisen kankaan vuoksi sivusaumat ovat tavallista paksummat mutta eivät kuitenkaan liian paksut.  


dinohousut1
Materiaalina housuissa on musta joustocollege ja raitainen muva- resori. Kummankaan alkuperää en muista.


  Vyötärökaitaleeseen tein nyöriä varten lävet Kiiruhtaa hitaasti- blogin ohjeella. Nahkapalan sijasta käytin "piikeistä" ylijäänyttä tukikankaalla varustettua mustaa joustocollegea. Nyöriksi kaivelin varastoista jotain random- nyöriä ajatuksena korvata se mustalla. Tuskinpa saan aikaiseksi.

  Housuissa on kaavana Ottobren Funny Legs. Kaavan pituuden otin 98cm mukaan ja leveyden 92cm. Aiemmin samalla kaavalla olen tehnyt tässä postauksessa näkyvät housut. Nyt huomaan, että olin jo tuonne pohtinut lyhyemmän pituuden käyttämistä mutta en muistanut sitä näitä tehdessä - näistäkin tuli siis pikkuisen liian reilut. No, kasvavathan nuo naperot!

  Paita on Verson puodin joutsentrikoota, jossa on kaavana Raide koossa 92cm. Se on hyvä kaava hoikalle, joskin pitkäkätinen. 

 Juhlittiin muuten tämän kuvan tyypin kolmansia syntymäpäiviä viikonloppuna ja tänään ollaan menossa neuvolaan. Kirjoittelen niitä kuulumisia myöhemmin.  dinohousut

Seuraa blogia Bloglovinissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti