perjantai 19. tammikuuta 2018

Hääpäivän meikki ja kampausPalataanpas taas häähumun pariin. Tällä kertaa kurkataan vähän tarkemmin minun meikkiäni ja kampaustani. Lähtökohtana meikissä oli tumma, marjaisa huulipuna, joka pysyisi siinä missä pitää oli kyseessä puhe tai pussaaminen. Kampaukselle asettamiani toiveita olivat, että sen painopiste olisi alhaalla ja ettei se olisi liian sliipattu. Sekä kampaus että meikki tulisi myös toteuttaa meillä kotona.


Kampaajan valitseminen

 

Minä olen käynyt jo aika monta vuotta yhdellä ja samalla kampaajalla - The Parturin Marikalla. En ole hysteerisen tarkka kampaajavalinnassa, sillä minulla on vahva luotto koulutettujen ihmisten osaamiseen ylipäätään. Itselleni tärkeämpää on aina ollut se, että kampaamoon mennessä oma fiilis on tervetullut, ja että kampaajan kanssa kemiat sopivat yksiin. Kun olo on mukava ja rento, niin sen oman näkemyksensäkin tohtii sanoa reilusti ääneen. Minulle se ei ole aivan itsestäänselvää. Marikan kanssa nämä asiat kuitenkin toteutuivat, ja näin vuosia myöhemmin on tietysti mukavaa sekin, että ollaan tultu tutummiksi ja sitä myötä kampaamokäynnit ovat vieläkin odotetumpia tapahtumia.

Suuntasin siis ensimmäisenä luottokampaajani pakeille, kun hääkampausasiat tulivat ajankohtaisiksi. Esitin hänelle ensin vain muutaman ideakuvan toivomani kampauksen tyylistä ja kerroin häiden ajankohdan sekä täsmensin, että kampaus toteutettaisiin meillä kotona. Esitykseni sai vihreää valoa ja kampaajavalinta lyötiin lukkoon. Minulla oli tuolloin meneillään oman hiusvärin kasvattamisprojekti mutta tympäännyin kellertäviin latvoihin siinä määrin, että pikkuisen rikoin sopimusta itseni kanssa ja vauhditin prosessia. Toukokuun lopulla värjättiin koko tukka vastaamaan minun omaa tyviväriäni ja laitettiin vaaleampia raitoja kokonaisuutta kirkastamaan.

 

Koekampaus - turhaa rahan- ja ajanhukkaa?Muutamaa viikkoa ennen hääpäivää kävin koekampauksessa, jolloin vielä kylmennettiin sävyä hapetevapaalla Elumen- sarjan värillä, ja sain juuri sellaisen harmaan "mummotukan" kuin halusinkin. Koekampaus oli ainakin itselleni aivan ehdottomuus, koska sen perusteella pystyin vielä täsmentämään toiveitani ja esittämään muutoksia hääpäivän kampaukseen. Kampaajakin hyötyy koekampauksesta. Hän pääsee kokeilemaan miten asiakkaan hiukset käyttäytyvät kyseistä kampausta tehdessä ja mitkä tuotteet/menetelmät sopivat parhaiten halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. En suosittele kenellekään koekampauksen skippaamista. 


Hääkampaus

 

Erilaiset lettikampaukset ovat nyt kuuminta hottia. Erityisesti jos ne ovat hieman boho- tyylisiä, viimeistelemättömiä ja "sutaistun näköisiä". Hieman sitä tyyliä tavoittelin itsekin. Pinterest on oikea aarreaitta inspiskuvia etsiessä, mutta sieltä niitä napsii aika moni muukin. Tykkään omaperäisyydestä, ja niinpä kaivelin sen oman varsinaisen inspiraatiokuvani jostain muualta. Niin muualta etten enää kuvan tallentamisen jälkeen löytänyt sen lähdettä. Lopullisessa kampauksessani oli lettiä mutta pääasiassa se koostui tuollaisista kieputetuista hiusosioista. Ilmavuutta se sai valkista. 

Halusin pitkän taivuteltavan hiuskorun osaksi kampausta mutta sen lisäksi halusin myös hunnun. Tärkeää minulle oli kuitenkin myös mahdollisuus poistaa huntu niin, että hiuskorua ei tarvitsisi irrottaa. Koekampauksen perusteella totesimme, että hiuskorussani olevat helmikoristeet ja blingit sulautuivat osaksi kampaustani niin, ettei sitä oikeastaan voinut liikutella ilman riskiä kampauksen suttaantumisesta. Totesimme, että paras tyyli edetä oli tökätä huntu nutturaan korun päältä, josta se oli myös helppo vetää pois. 

Burgundia häämeikissä


Meikkaajan valinta oli vielä helpompi homma. Tarjontaa ei meidän pienessä kaupungissa ole liiaksi asti ja toisaalta vakuutuin jo ensimmäisestä hänen työnäytteitään katsellessani. Kauneushoitola Jennyn Hetki 'n Jenny on sanalla sanoen hyvä meikkaamaan, mukavan jämäkkä persoona (en tykkää joojoo- ihmisistä vaikka kuinka palveluammatissa olisivat), suostui kotikäynnille ja nappasi heti kopin minun ideastani tumman syksyisestä meikistä.

Minua ei ole koskaan kukaan meikannut, jos poisluetaan lapsuuden meikkikokeilut kavereiden kanssa ja kännisähläämiset sitten myöhemmällä iällä. Koemeikki itsessään oli siis jo tosi huippu kokemus! Jälleen painotan kuinka tärkeää on, että sen koemeikin ylipäätään teetättää. Minä otin siitä sellaisen tärpin, että toivoin kulmani muotoiltavan hieman pidemmiksi. Koemeikkiin eroa oli myös se, että hääpäivänä minulla oli ripsipidennykset. Eipähän tarvinnut olla huolissaan mahdollisesti leviävästä ripsiväristä, ehdoton plussa itkumorsiamelle.

Meikki rakentui siis minun huulipunani ympärille. Löysin juuri oikean sävyn vähän sattumaltakin Kokkolan *Kicksistä, johon ajelehdin sisään siksi, kun en ollut koskaan aiemmin siellä käynyt. *Smashboxin Always On, nestemäinen mattapuna sävyssä *Miss Conduct, oli juuri mitä halusin: sävyltään, kestävyydeltään ja mahdollisimman vähäiseltä tahraavuudeltaan. Mitään tulisuudelmia tuskin tämäkään kestäisi mutta peruspussailuista ei ollut moksiskaan.

Jenny meikkasi minun sukurasitteeni, eli raskaat silmäluomet niin, että kaunis burgundi luomiväri näkyi kulmia kohottelemattakin. Meikkipohja oli niin peittävä ettei jännityksen, esilläolon tai kuohujuoman aiheuttama punoitus ilmeisestikään näkynyt, koska yhtään typerää kommenttia punastelusta en päivän aikana onneksi kuullut (täsmennys: ne ovat kaikki typeriä). Meikki ei säikähtänyt kyyneliäkään, kun noudatin saamaani ohjetta siitä että kasvoilta ei saisi pyyhkiä mitään vaan paperilla sievästi painella.


Millainen on hyvä häämeikki?Jälkeenpäin olen miettinyt olisiko se vaaleampi ja kevyempi meikki ollut tällaiselle kolmekymmentäjotain- kypsälle morsmaikulle parempi. Tulin siihen tulokseen, että jos olisin valinnut turvallisemman vaalean meikin niin olisin harmitellut sitä jälkeenpäin. Sitäpaitsi, meikkaajani Jennyn linjaus asiaan oli yksinkertainen: hyvä häämeikki on kestävä ja asiakkaan itsensä näköinen. Omani oli molempia.Kynnet ja ripset minulle taiteili Salonki Miina.Kestikö meikki kyyneliä, pitivätkö kampauksen pinnit?


Kyllä ja kyllä! Hääpäivänä saatoin keskittyä olennaiseen eikä kampauksen tai meikin kestävyydestä tarvinnut huolehtia. Huulipunaa toki lisäilin muutamaan otteeseen, esimerkiksi ruokailun jälkeen. Illalla pyyhin sen lopulta kokonaan pois, kun häiden suunniteltu ohjelma oli ohitse. Kampaukseni antoi periksi vasta noin kahdelta aamuyöllä, kun olin hyppinyt ja pomppinut tanssilattialla monta tuntia. Silloin purin kampauksen kokonaan auki, mutta pohjalle tehdyt kiharat olivat paikallaan vielä aamullakin! Kaikenkaikkiaan vahvat suositukset kaikille minun häätyylini luoneille ammattilaisille ja suuret kiitokset kun teitte minusta niin kauniin <3


Kaikki postauksen kuvat: ReettaKristin Photography 

  • Kaikki häitämme koskevat postaukset löydät häät- tunnisteella.
  • Hääpuvustani voit lukea täältä ja postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvistä hääkorviksista (joita en muuten ole itse edes valinnut!) tästä.
  • Häitä varten kasvattamani kuontalo koki aikamoisen muutoksen häiden jälkeen. Lue enemmän täältä.

* Affiliate- linkki. Linkin kautta tekemäsi ostot tuottavat minulle pieniä blogituloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti