sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Tumma punaherukkaglögi





Punaherukkaisella linjalla kun on kerran aloitettu niin pysytään sillä vielä tänäänkin. Aliarvostettu marja (ainakin meidän taloudessa) taipuu moneen, ja tänään se on osana höyryävän kuumaa glögilasillista. Meidän joulunalusaikaan glögi kuuluu oleellisesti. Harva se ilta lämmitetään lasilliset ja siksi halusinkin kokeilla tehdä sitä itse. Glögiohjeita on maailma pullollaan mutta en löytänyt mieluista ohjetta. Siispä loin oman reseptin.


Tumma punaherukkaglögi

3dl punaherukkamehua
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
3 appelsiiniviipaletta (kuorineen päivineen)
2,5 dl sokeria

1 l laimennettua marjamehua

Laita reseptin kaikki muut ainekset kattilaan paitsi litra valmista mehua. Keitä aineksia niin kauan, että seos sakenee siirappimaiseksi. Jätä maustumaan mielellään yön yli.

Maustumisen jälkeen lämmitä makusiirappi ja siivilöi siitä mausteet pois. Lisää litran verran valmista mehua, mieluiten tietenkin musta- tai punaherukkamehua. Kuumenna seos mutta älä enää keitä.


glögiohje_punaherukka


punaviiniglögi

punaherukkaglögi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti