lauantai 2. joulukuuta 2017

Kinuskinen valkosuklaa-punaherukkajäätelö



joulu (2)



itsetehtyjäätelö

Uskotteko, jos sanon että tämä on todennäköisesti parasta (koti)tekoista jäätelöä mitä olen koskaan maistanut? On se. Ja resepti syntyi ihan vahingossa! Olin tekemässä puolukka-valkosuklaajäätelöä, mutta en katsonut kovin tarkasti mitä ne punaiset pakkasesta ottamani marjat oikein olivat. Piti olla puolukoita, olivatkin punaherukoita eli punaviinimarjoja. Huomasin virheeni siinä vaiheessa kun se oli jo myöhäistä perua ja samalla muistin ettei meillä taida nyt puolukoita pakkasessa ollakaan. Onni onnettomuudessa, tästä tuli nimittäin paljon paljon parempaa!

Kotitekoinen jätskihän on tosi helppoa tehdä ihan ilman jäätelökonettakin. Kannattaa kokeilla, vaikka tällä ohjeella.

Valkosuklaa-punaherukkajäätelö

 

5dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1 l punaherukoita
100g valkosuklaata
kinuskikastiketta
0,5dl glukoosisiirappia
(hasselpähkinärouhe)



Laita marjoista noin 3/4 pieneen vesitilkkaan kiehumaan suunnilleen viideksi minuutiksi tai kunnes ne ovat sulanutta mössöä, joka tuntuisi helpolta paseerata. Jos marjoista irtoaa keitettäessä paljon mehua, ota se ensin erilliseen astiaan talteen ettei marjatahnasta tule liian löysää. Paseeraa marjat ja sulata suklaa mieluiten vesihauteessa. Vispaa kerma, lisää sekaan kondensoitu maito sekä hieman jäähtynyt suklaasula ja lopuksi myös paseeratut marjat.

Seuraavaksi jätski ladotaan kerroksittain kuin lasagne, pakastuksen kestävään suurehkoon astiaan (tai useampaan kuten itse tein). Kaada valitsemasi astian pohjalle vähän jätskimassaa. Ripottele päälle kokonaisia marjoja, jotka säästit alussa. Kaada kinuskikastiketta "nauhana" jäätelömassan ja marjojen päälle ristiin rastiiin oman makusi mukaan. 

Tee niin monta kerosta tähän tyyliin kuin haluat tai astiaan mahtuu, mutta kuitenkin niin, että päällimmäiseksi jää kinuskikastike. Sitten vedä veitsellä mutkia astian pohjaa myöten niin että kerrokset vähän sekoittuvat. Minä lisäsin pinnalle koristeeksi ja suutuntumaa tuomaan vielä hasselpähkinärouhetta ja vähän kokonaisia marjoja. Sitten kansi (tai vaikka kelmu) päälle, ja koko komeus pakkaseen vähintään 5 tunniksi, minä odottelin seuraavaan päivään. 


kinuski_punaviinimarjajäätelö


kotitekoinen_jäätelö


Valmis jätski on aika makeaa mutta seassa olevat kirpakat marjat tasapainottavat sitä kivasti. Minun on ollut vähän vaikea keksiä käyttöä noille omasta pensaasta kerätyille punaviinimarjoille, ne kun ovat niin kirpeitä, mutta tässäpä oiva käyttökohde!

Oletko sinä koskaan tehnyt kotitekoista jätskiä?


punaherukkajäätelö

2 kommenttia:

  1. Oon tehnyt pari kertaa. Paljon parempaa kuin kaupan Jäätelöt. Tein puolukkajäätelöö sekä mustikka valkosuklaa. Punaherukkaa voisi kokeilla jouluksi. Mun mielestä ne ei vaadi kinuskia koska kondensoitu maito niin makeaa. Maku asia.😊

    Minttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä ainoastaan leikattavuus on erilainen, mulla ainakin glukoosisiirapista huolimatta jätski on turhan tönkköä ainakin siihen että siitä palloja pyörittelisi. Minä tykkään makeasta eikä tämä ole yhtään liian makeaa vaikka kinuskikastiketta onkin, myös mies joka ei niin makeasta välitä oli sitä mieltä. Punaherukka on niin kirpeä marja, että se kaipaa enemmän makeutta :)

      Poista