torstai 14. joulukuuta 2017

Netflix- lempparit

Meillä on ollut Netflix jo vuosia. Välillä ollaan kokeiltu muitakin noita palveluja mutta Netflix on osoittautunut meille parhaimmaksi. Sieltä löytyy kaikille jotain sekä elokuvia että sarjoja.

Minä en tykkää katsoa mitään raskasta. Olen herkkä ihminen ja haluan että sarjani tarjoavat sellaista kevyttä arjen eskapismia. Pääsääntöisesti katson komediaa, mutta toisinaan löytyy joku vakavamielisempikin sarja, johon tykästyn. Keräsin listan omista suosikeistani, ehkä siitä löytyy sinullekin jotain uutta katsottavaa?


Moderni Perhe 


Kuva
 
Tilannekomedia Moderni perhe on palkittu Emmyin ja Golden Globe- palkinnoin. Siinä seikkailee sekoilee kolme perhettä. Jay on vaatekaappialalla työskentelevä isä, isäpuoli ja isoisä, joka on mennyt naimisiin itseään reilusti nuoremman kolumbialaislähtöisen yksinhuoltajaäidin Glorian kanssa. Claire on Jayn tytär, jolla on aviomies Phil ja kolme lasta. Mitchell on Jayn homo poika, joka muodostaa perheen kumppaninsa Cameronin ja adoptiotyttärensä Lilyn kanssa.

Sarja on tehty "mokumentaarisesti" mikä tarkoittaa sitä, että se on fiktiivisistä tapahtumista koottu tarina, joka kerrotaan dokumentaariseen tyyliin. Luulenpa, että juuri se on seikka joka tekee tästä sarjasta niin erityisen hyvän. Itse katson tätä jo toista kertaa, kun odottelen että Netflixissä jo olevat seitsemän kautta saisivat jatkoa. Tästä pitää myös Metallimies! Minusta Claire ja Phil muistuttavat tosi paljon meitä.


Kolmetoista syytä


Kuva

Listani vakavampaa antia tarjoaa kirjan pohjalta tehty Netflixin oma sarja Kolmetoista syytä. Siinä itsemurhan tehnyt tyttö Hannah kertoo kaseteilla miksi päätyi ratkaisuunsa. Sarja kuvaa Clayn, Hannahin luokkatoverin, matkaa kasettien parissa. Kolmetoista syytä on koskettava, paikoin ahdistavakin sarja mielenterveysongelmista. Itsekin niiden kanssa painineena ahdistuin ehkä eniten siitä miten sarjan aikuiset ohittivat ne isoimmatkin hätähuudot olankohautuksella. Minulla on omasta nuoruudestani hyvin vastaavanlaisia kokemuksia. Sarjaa on kritisoitu itsemurhan romantisoinnista, mutta minusta se avaa todella hienosti juuri niitä ajatuksia mitä masentunut läpikäy ja miten masennus vääristää sairastuneen tapaa nähdä maailma.Kolme miestä ja tyttö

 

Kuva

Hyvin perinteinen tilannekomedia Kolme miestä ja tyttö vilisee komediaklisheitä eikä tarinaltaan ole kovinkaankaan kummoinen. Henkilöhahmot ovat silti niin ihastuttavia, että itse koukutuin sarjaan heti. Minulla on tätä sarjaa hyllyssäkin. Sarjaa tähdittää Zooey Deschanel, joka sai roolisuorituksestaan Golden Globe- ehdokkuudenkin. Kolme miestä ja tyttö ei muuta kenenkään elämää eikä herätä sen suurempia ajatuksia, mutta sopii erityisen hyvin aivot narikkaan- osastolle neuletyötä siivittämään. Netflixissä tarjolla on viisi kautta.


Ensisilmäyksellä


Kuva

HIMYM eli How I met your mother on sekin hyvin tyypillinen tilannekomedia. Tästä tulee aika vahvasti mieleeni eräs ysärillä villinnyt supersuosittu sarja, missä seikkaili kuusi ystävystä. Nykypäivän miinus yksi ystävä- versio on tässä. Yksi päähenkilöistä, Ted, etsii elämänsä rakkautta ja sarja perustuu siihen, että tarina kerrotaan Tedin lapsille. Kertojaosuudet ja nykyhetki siis vaihtelevat, kertojakin välillä. Tätä kaikkea höystää tietysti solmitut ja karikolle ajetut ihmissuhteet, sekä niiden moninaiset vaiheet. Ensisilmäyksellä tarjoaa kivaa viihdettä johon ei tarvitse keskittyä ja plussaa on että yhdeksässä kaudessa riittää katsottavaa.


Tervetuloa Ruotsiin!


Kuva

Höpökomedia skandinaavisella höysteellä. Jenkkimies Bruce muuttaa Yhdysvalloista Ruotsiin rakkautensa ruotsalaiskaunotar Emman perässä. Kielimuuri ja kulttuurierot ovat veikeä yhdistelmä ja stereotypioita vahvistamalla vieläkin hulvattomampi! Valitettavasti sarjaa on Netflixissä vain yksi kausi ja luin että Ruotsissa sarja on lopetettu huonojen katsojalukujen vuoksi jo toiseen kauteen. En tiedä onko sitä tulossa Netflixiin ollenkaan.


The Ranch


Kuva

Uusin Netflix- rakkauteni The Ranch, josta intoilee myös Metallimies. Sarja sijoittuu Coloradoon, jossa asuu jääräpäinen ja vanhanaikainen tilallinen Beau Bennet poikansa Roosterin kanssa. Flopanneen jalkapallouransa jälkeen kotikonnuille palaa myös toinen poika Colt. Perhe on tunnetusti pahin ja paras - siihen ajatukseen nojaa tämä sarjakin. The Ranch henkii cowboy- romantiikkaa höystettynä raskaalla kiroilulla, liiallisella kaljanjuonnilla ja tietysti ihmissuhdesekoilulla. Erityismaininta superkarismaattisille miesnäyttelijöille, tämä kööri tekee mistä tahansa seksikästä. Hemmetin ärsyttävästä päällenauramisesta muutoin tosi hyvä sarja saa miinusta, siihen onneksi tottuu. Kolme kautta nähtävissä, neljäs ilmestyy huomenna (jeejeejee!).

PS: Ashton Kutcher.

PPS: Sam Elliott.


Gilmoren tytöt


Kuva

Näppärää sanailua, ihmissuhdekiemuroita ja kahvia. Seitsemän kauden verran draamakomediaa, joka todellakin kannattaa katsoa, jos et ole jo katsonut. Äiti- tytär- suhde parhaimmillaan ja pahimmillaan, sekä päähenkilöiden, yksinhuoltajaäidin Lorelain ja tyttärensä Roryn, välillä mutta myös Lorelain ja hänen oman äitinsä välillä. Todella hyvää viihdettä seitsemän kauden verran ja lisäksi vielä minisarja A year of the life, jossa kerrotaan henkilöiden elämästä vuosien päästä, neljässä noin 90 minuutin jaksoissa.


Californication


Kuva

X-filesistä tuttu vakava ja harkitseva Fox Mulder vai Californicationin viinan- ja huumeidenhuuruinen kirjailija Hank, joka haluaa takaisin elämänsä rakkauden ja lapsensa äidin, mutta onnistuu ryssimään hyvät aikeensa kerta toisensa jälkeen, pääosin siksi ettei osaa sanoa muille naisille "ei". Riemukas sarja, jonka loppuminen jätti jälkeensä tyhjiön. Onneksi tätä on tarjolla seitsemän kauden verran.


The good place


Kuva

Itsekeskeinen Eleanor päätyy virheen takia kuoltuaan taivaaseen. Hoksattuaan järjestelmässä tapahtunen erheen hän yrittää muuttua hyväksi ihmiseksi, jotta voisi jäädä. Sarjasta on vain yksi kausi mutta katsoin sen melkeinpä yhdeltä istumalta. Jokin siinä vetosi vaikkei se mikään Hah hah- hauska ollutkaan. Viihdyttävä kokonaisuus, ja lopun yllärikäänne teki kaikesta katsotusta vieläkin paremman. Aivan mainio välipala- sarja.


Jos jotain tällaisia vastaavia kevyitä sarjoja on muitakin niin suositelkaapa, poden kroonista pulaa hyvistä sarjoista. Ohjenuorana olen pitänyt, että kaikki sellainen mitä voin nähdä uutisista on sellaista mitä en halua katsoa sarjoista.


Mitkä on sun Netflix- lempparit? Tykkäätkö kevyestä viihteestä vai jaksatko pureskella raskaampiakin aiheita?

6 kommenttia:

 1. Ah, tämä tuli tarpeeseen. Lauantai-ilta, eikä telkkarista tuu MITÄÄN! Olin jo unohtanu koko Netflixin, mutta täytynee lähtä tutkimaan tulisko sieltä mitään mulle. Mulla vaan on semmonen ongelma, etten oikeen uskalla enää mitään sarjaa alkaa sieltä seuraamaan. Gilmoren tyttöjen kaikki kaudet katoin alta kahteen kuukauteen, Kolmetoista syytä meni sekin ihan yöunien kustannuksella. En selkeesti oo kohtuu käyttäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole minäkään! Anna mennä vaan, ei tästä maailmasta hyvät ohjelmat lopu. Eihän?! Televisiosta ne kyllä jo loppui.. ehkä sittenkin parempi säästellä :D

   Poista
 2. Minäkään en ole Netflixin kohtuukäyttäjä - aina menee monta jaksoa putkeen. :D Modernia perhettä kahtoin keväällä, mutta se jäi sitten jostain syystä kesken. Ja Gilmoren tytöt vuosi sitten syksyllä. Oon koukuttunut Nordic Noir -sarjoihin. Ja mun salainen pahe on 1900-luvun alkupuoliskolle sijoittuvat brittidraamasarjat. Kevyttä hömppää tykkäisin kahtoa, mutta niissä usein kantavana voimana vallitseva myötäpeä on mulle hankala tunne. :D Myös epäoikeudenmukaisuus juonenkäänteissä saa jättämään sarjan katsomisen kesken. The Big Bang Theorya kaipaisin Netflixiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs tuo Nordic Noir on, en ole kuullutkaan? Brittidraamoja olen yrittänyt seurata mutta eih, ei vaan sytytä. Mä en myöskään kestä myötähäpeää yhtään mutta en ole sitä näissä hömppäkomedioissa huomannut. Realitya en sensijaan pysty just siitä syystä katsomaan :D Big bang theory ois kyllä kova, en ole sitä katsonut kuin satunnaisia jaksoja ja tykännyt kyllä kovasti.

   Poista
  2. Miten unohdinkin realityn kokonaan, sitä määkään en pysty kahtomaan! :D Nordic Noir, eli synkkiä pohjoismaisia rikossarjoja (Midnight Sun, Dicte, Silta..tosin Silta alkoi olla mulle jo turhan synkkää kahtottavaa). Mulla on sama ton Big bang theoryn kanssa, että oon kahtonut satunnaisia jaksoja sieltä täältä. Siinä plussaa on myös lyhyet jaksot (eikös ne kestä puolisen tuntia), niin ei tarvi välttämättä koko iltaa istua ruudun ääressä (toki sitten voi istua vaikka kuuden jakson ajan).

   Poista
  3. Ääh, en voi katsoa mitään raakaa enkä siis näinollen rikossarjojakaan. Aina ennenpitkää niissä löytyy kuollut lapsi jostain ja sitten aktiivisesti ahdistelen sitä viikkokausia. Mua ei auta ajatus siitä, että kenellekään ei oikeasti käy kuinkaan koska tiedän että sellaisia asioita tapahtuu ihan oikeassakin elämässä joka päivä.

   Tunteroisen jakso on muuten vähän haasteellinen jo siinäkin mielessä, että sitä ei ehdi mitenkään päikkäriaikaan katsoa jos sattuu Netflixin ääreen ehtimään ylipäätään. Puolen tunnin pikaiset ehtii just ja just :)

   Meidän täytyy molempien laittaa toive Netflixille tuosta!

   Poista