sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Pikkulettitunika

Otettiin joku aika sitten joulukorttikuvat lapsista. Olen hieman fiksoitunut siitä, että muksujen tulisi olla jotakuinkin "värikoodatut" ja pikkuisen samistellakin tuossa vuosittain napattavassa kuvassa. Tänä vuonna oli ajatuksena, että Vimman lettejä löytyisi joka mukulalta. Kahdella pienemmällä leggarit jo kaapista löytyivät ja joku aika sitten Vimman verkkiksestä napattu pikkuletti oli tarkoitus muuntaa mekkoseksi Isosiskolle.

Minä en ole heitä, jotka tekevät parhaat työnsä ilman kaavoja mutta jostain syystä kovasti haluaisin olla. Ehkä siksi, että kaavojen piirtämisessä olen tosi laiska. Isosiskolle ei ollut valmiiksi piirrettynä mitään kivaa ja sopivaa kaavaa, joten päätin oikaista. Otin kirppariläjästä yhden tytsylle jo pieneksijääneen lepakkohihaisen paidan ja käytin sitä kaavana. Suurensin vain vähäsen ja pidensin pikkuisen reilummasti, jotta saisin aikaiseksi mekon. 

Strömssähtihän se. Saanko esitellä uuden tunikani. Ehkä kannattaisi pitäytyä kaavoissa :D

diy_vimma
Tunika on malliltaan hyvin simppeli: miehustaosio on laatikko, jota hieman sivusaumoista muotoilin vartalon mallin mukaan, ja helma takakappaleelta pidempi kuin edestä. Pääntie on venepääntie. Olen vähän kahden vaiheilla täytyisikö sitä muokata avarammaksi, kun tuntuu että se nousee kaulaan ahdistamaan tuon tuostakin. 

Kuvat otti minun taitava kymppivuotiaani, joka jäi ilman mekkoa mutta ei tuntunut olevan siitä yhtään harmissaan. Ehkä se olisi jäänyt pitämättä kaappiin, parempi siis näin.
Se joulukorttikuvakin onnistui oikein kivasti vaikkei mätsääviä asuja muksuilla ollutkaan. Laitan sen sitten myöhemmin tänne teidänkin nähtäväksi.

2 kommenttia: