lauantai 9. joulukuuta 2017

DIY eucalyptus- kranssi


eukalyptus_kranssi


Viime vuonna jo instassa ja blogeissa tupsahteli itsetehtyjä eucalyptuskransseja tuon tuostakin vastaan. En tietenkään voinut heti lähteä villitykseen mukaan vaan odottelin että homma on jo vähän passé. Tämä so last season- kranssini koostuu tuhkaeucalyptuksen (cinerea) oksista ja sitten tuollaisesta viininpunaisesta pienikukintoisesta kasvista, jonka nimen muistin aivan hyvin vielä eilen mutta nyt lyö ihan tyhjää. Jos joku tietää niin valaiskaa tietämätöntä, pliis!

Aloin tekemään tätä ilman kehystä ensin mutta reisillehän se meni. Ympyrä on haasteellinen muoto saada aikaiseksi ilman apukeinoja. Minulla onneksi oli joutilaana valkoinen metallirengas, jonka hain kranssin pohjaksi. Koska jo 70% hermoista oli käytetty oksien kanssa räpeltämiseen, ja päivää vielä jäljellä pitkästi, jouduin skippaamaan renkaan päällystämisen. Nyt silmä sairastaa sitä miten se hohtaa tuolta vihreän seasta valkoisuuttaan.

Kieputtelin vihreällä kukkalangalla oksia metallikehikon ympärille ja varmistelin sitä vielä juuttinarulla, jonka väleihin sujauttelin sitten pienempiä täyteoksia ja nuo kukat. Eucalyptus kuivuu niille sijoilleen tismalleen samannäköiseksi kuin se on tuoreena, siksi se sopiikin kranssiin niin hyvin. Sama pätee muuten puolta halvempaan ruskukseen, joka ei minusta värinsä puolesta ole kuitenkaan niin kaunis. Nyt toivon, että tuo kukkakin heittää henkensä yhtä kauniisti.


Hintaa kranssille kertyi ilman metallirengasta noin 20e, mikä ei minusta ole mitenkään kauhean halpa. Jos koko komeus kuivuu kauniisti niin käyttöikäkin pitenee eikä hintakaan sitten niin kirpaise. Kranssin tekemisestä jäi ihana eucalyptuksen tuoksu käsiin, ah!


Oletko sinä koskaan tehnyt koristekranssia?


PS. Ensimmäisen luukun arvonta on suoritettu ja voittajalle on laitettu sähköpostia. Aika moni nimesi lempiasiakseen joulussa yhdessäolon, siihen voin hyvin yhtyä itsekin. Lämmin kiitos kaikille arvontaan osallistuneille <3


joulukranssi_eukalyptuksesta


joulukranssi_joulukoristeenajoulukoristekranssi

4 kommenttia:

 1. Kranssit ovat kauniita!Tuosta jää vielä kuivuttuaankin kaunis koriste ja tuoksua tulee myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan meni kyllä aikaa enemmän kuin ajattelin että menee :)

   Poista
 2. Kuulun fb:n jouluryhmään ja siellä oli jaettu video jossa kranssi tehtiin kuivakakkuvuokaa apuna käyttäen. Eli kakkuvuoanpohjalle oli laitettu valmiiksi narunpätkiä ja sitten vuokaan asetettiin tarvittavat oksat ja sidottiin sitten useammasta kohdasta niillä narunpätkillä kiinni. Tuli kaunis pyöreä kranssi :) ajattelin kokeilla jollain samankaltaisella virityksellä, tavallisen 1,5-2l vuoan keskusrengas lienee liian pieni tähän tarkoitukseen.

  Kauniin kranssin olet väkertänyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokasta! Tuollaiset ohjevideot ja muut on niin koukuttavia, niitä toisinaan tulee fb:n feedissä vastaan ja pakkohan ne on katsoa. Tuohon sun näkemään videoon en kyllä ole törmännyt vaikka kuulun todennäköisesti samaan ryhmään.

   Ja kiitos <3

   Poista