perjantai 15. joulukuuta 2017

Lahja aikuiseen makuun

Minusta on mukava muistaa myös läheisiä aikuisia lahjalla. Usein heillä kuitenkin on jo kaikkea, ja vaikkei olisikaan, niin vastaus joulutoiveuteluihin on vaatimaton "ei minulle mitään tarvitse". Ei varmasti tarvitsekaan mutta kun haluan! Pidän arvossa erityisesti itsetehtyjä lahjoja ja aikuisten kohdalla varsinkin syötävät tai juotavat lahjat ovat osoittautuneet käteviksi. Ei pelkästään siksi, että ne eivät kerrytä kenenkään tavaramäärää entisestään mutta myös siksi, että lahjoiksi voi valita helposti tehtäviä juttuja. Ja toki pääsee kokeilemaan kivoja uusia asioita itsekin!luomallablogi_joulukalenteri


Tämän kivan idean bongasin Instagramista. Seuraan useampiakin ruokablogeja siellä ja ainakin Jotain maukasta- blogin instassa on meneillään instajoulukalenteri. Olen sieltä poiminut pari ideaa talteen, ja koska olen glögihommien parissa tuusannut tämän kalenterin tiimoilta jo muutoinkin, niin ensiksi testasin ohjetta DIY- glögimausteista. 

Sekoitus on sellaisenaan valmis laitettavaksi mehun tai viinin sekaan kattilaan kuumenemaan ja maustumaan. Aiemmin julkaisemastani glögireseptistä homma poikkeaa siis siinä, että tässä ei makusiirappeja keitellä vaan hurautetaan oikoreittiä kuuman juoman ääreen. Maustepussin mukanahan voi antaa vaikkapa pullollisen omatekoista mehua tai hyvää viiniä, niin jouluinen juoma on kuumentamista vaille valmis.

Sen verran tein lisäystä alkuperäiseen ohjeeseen, että lisäsin mukaan jo aiemmin kuivattamiani appelsiiniviipaleita ja omenaviipaleet pyörittelin ennen kuivatusta kanelissa. 


glögimausteet


diy_glögimausteet


kuivatut_appelsiinitMinusta on vähän sääli pakata näin kauniita kuivahedelmiä läpinäkymättömään pussiin, mutta se on paras ratkaisu pakkauksen sisällön pitämiseksi rapsakkana. Sellofaanipussia kokeilin taiteilla rullatavarasta, mutta sellofaanista lähtevä nitinä ajaa minut raivohulluuden partaalle minuuteissa eikä siinä ajassa ehtinyt syntyä mitään edustuskelpoista. Valmiita pusseja en tietenkään omista. Sellofaanipakkaus varmaan vaatii pari reikää, jotta ilmanvaihto pelaa.


kuivatut_omenat
glögimauste_lahjaItse en tätä seosta siis ole keitellyt glögiksi asti. Ajattelin luottaa ruokabloggaajan näkemykseen ja annan reseptistä syntyvät kaksi pussia lahjoina. Itselleni ehdin tehdä satsin vaikka joulunpyhinä. Ja vielä tärkein eli linkki ohjeeseen: KLIK.


Pidätkö sinä ruokalahjoista? Annatko niitä itse?

2 kommenttia: