keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Origami- tähdettähtiviiri


sisustus_viiri


origami_tähtiviiri


paperitaittelu_tähti


Joskus ala-asteella innostuttiin yhden kaverin kanssa origamista eli paperitaittelusta. Kirjastosta lainatusta ohjekirjasta taiteltiin silloin vaikka ja mitä. Muistelen, että tämä innostus taisi lähteä vapaavalintaiselta origamikurssilta koulussa? No, oli miten oli, sen jälkeen en origameja ole tehnyt. Ennen näitä tähtiä siis.
  
 Näiden tekeminen on helppoa vaikka ainakin minusta lopputulos näyttää vaikeamman näköiselle kuin onkaan. Tähtien kolmiulotteisuus ja geometrisyys sopii omaa silmää miellyttävään skandinaaviseen sisustustyyliin kuin nenä päähän. Värikkäästä paperista taiteltuna fiilis on sitten ihan erilainen. Monikäyttöinen pieni askartelu siis. 

Minä tein tähdistä viirin mutta nämähän kävisivät vaikka kuusenkoristeeksi tai pakettia koristamaan. Ohje tähtiin löytyy Homemade Gifts Made Easy- sivustolta. Tutoriaali on videomuotoinen ja sisältää kaksi osaa. Ensin tehdään neliöpaperista oikean muotoinen ja sitten toisessa osassa se taitellaan tähdeksi. Videot on puhuttu englanniksi mutta vaikka ei kieltä ymmärtäisikään niin taitteluohjeesta saa selvää siitä huolimatta.


Oletko sinä koskaan kokeillut origameja? On muuten koukuttavaa puuhaa, varoitan :D2 kommenttia:

  1. Ihania tähtiä ja origamit on hauska tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku! Näitä on tosi kiva taitella, on vähän aivojumppaakin samalla jos ohje on vähän epäselvä :D

      Poista