maanantai 11. joulukuuta 2017

DIY lahjapaperi

Sen verran otsikko hämää, että en sentään itse ole paperia tehnyt vaikka mahdollistahan se sekin olisi. Tänään tuunataan kaupasta ostettua yksiväristä lahjapaperia. Täsmäpostaus siis teille, jotka kuviopapereista pitävät mutta ne kaupan tonttuoksennukset eivät hotsita.

Tarvitaan yksiväristä huokoista lahjapaperia. Ei sitä kiiltäväpintaista mitä ne kuviopaperitkin ovat vaan sitä samaa laatua kuin ruskea voimapaperi on. Minulla on tässä viime vuoden jäämistöistä valkoista ja tuota jo mainitsemaani ruskeaa paperia. Paperin lisäksi tarvitaan peruna, siveltimiä värin levittämiseen ja tietysti sitä väriä. Minä käytin akryylivärejä.
Peruna on painovälineemme tässä eli siihen tehdään se kuvio mikä olisi toiveissa saada paperiinkin. Ensin leikataan peruna puoliksi. Minä leikkasin pitkittäin, koska halusin painaa kuusen kuvia ja tarvitsin pidemmästi tilaa. Perunan leikkuupinnalle sitten näpertelin pienellä veitsellä kuusenmuotoisen kuvion, sinä näpertelet sen minkä haluat. Koholleen leikkuupinnasta jää siis se kuvio, jonka paperiin haluat. Painele valmis leimasin kuivaksi tärkkelyksestä ennenkuin aloitat.

Paperista voi leikata sopivan kokoisen palan tai sitten painella summassa suoraan rullaan. Huomioi kuitenkin, että kuvioiden täytyy antaa kuivata paperiin rauhassa. Sitten vain väri perunaleimasimeen vapaalla tyylillä (minulla sivellin) ja painellaan menemään. Sommittelin kuuset vapaalla kädellä mutta mikään ei estä mittaamasta niiden paikkoja vaikka viivottimella.


perunaleimasin

DIY lahjapaperi


En malttanut lopettaa tähän vaan tein vielä muutaman toisenlaisenkin kuvion. Vesimelonikuviot syntyvät perunalohkolla nekin. Nämä eivät vaadi edes veitsityöskentelyä perunan halkaisemista enempää! Ensin painellaan punaiset osiot perunalohkolla, sitten siveltimellä maalataan vihreä kuori kaarevan osan päälle. Lopuksi, kun maali on kuivunut voi tussilla piirtää siemenetkin paikoilleen. 

Porot syntyvät helpoiten kun kastaa peukalonsa värissä ja tekee "neniä" ympäri paperia, sitten tussilla piirtää silmät ja sarvet. En halunnut sotkea sormiani, joten tein nenääkin varten perunaleimasimen. Tällaisia poroja oli viime vuonna meidän joulukorteissa


voimapaperin kuviointi

painamalla kuvioita lahjapaperiin


Nyt tarvitsisin teidän apuanne. Osaako kukaan vinkata mistä saisin yksiväristä vihreää paketointipaperia? Mieluiten mattapintaista. Granitilla on mutta lähin kivijalkaliike on Oulussa ja postitusmaksu kirpaisee liikaa, kun ei paperikaan kauhean halpaa ollut.


kuusikuvioinen lahjapaperi
Joulun ensimmäinen paketti paketoituna

paketointi-idea
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti