perjantai 17. marraskuuta 2017

The häämekko

Ostin hääpukuni Morsiusateljé A.S Uniikista, kuten täällä kerroin. Lillyn tylliunelman täytyi kuitenkin läpikäydä sarja muutoksia ennen hääpäiväämme. Sitä pienennettiin istuvuuden vuoksi mutta siihen tehtiin myös lisäyksiä ja hienosäätöä minun toiveestani. Ostetun puvun ja häissä pidetyn puvun välillä ehti kulua kuukausia aikaa, monta sovitusta, ompelijan työtunteja määrä x ja tietysti tukku rahaa. Kaikki sen arvoista!

Luonnollistikaan en malttanut roikottaa pukua kaapissa koko aikaa vaan silloin tällöin yksin ollessani puin puvun päälle. Oli ihanaa fiilistellä etukäteen ja myös kypsytellä ajatuksia siitä onko olkaimeton puku mun juttuni vai haluanko teetättää siihen olkaimet. Kun helmikuussa ryhdistäydyin ja aloin tiputtamaan ylimääräisiä kiloja pois, kävi puvun sovittaminen hankalaksi, kun ei se pysynyt enää päällä. Ei auttanut kuin odottaa loppukesää, jolloin saisin viedä puvun takaisin Uniikkiin pienennettäväksi.

Viimein tuo odotettu hetki koitti ja kiikutin pukuni Arjalle Kokkolaan.
Ensin hän kavensi puvun minulle sopivaksi ja teki toivomani muutoksen suorasta pääntiestä sydänpääntieksi. Tuo pääntien muokkaaminen on tosi pieni juttu mutta voi mikä ero! Ensimmäisessä sovituksessa myös esitin toiveeni hihallisesta yläosasta, ja kun puku oli rungoltaan sopivaksi ommeltu, Arja ideoi tyllipaidasta ja irtopitsistä pukuun kiinniommeltavan 3/4- hihaisen yläosan. Yläosaan toteutettiin V- muoto sekä eteen että taakse. 

Puvun tyllihelman laskostukset osuivat juurikin lantion kohdalle, ja koska se on minun levein kohtani niin se korosti sitä entisestään. Pyysin Arjaa sulkemaan laskoksia pidemmältä matkalta, jotta linja lantiolla olisi suorempi. Ammattitaidolla hankalasta kohdasta selvittiin vaikka hän epäröikin saisiko siitä siistin. Hyvä tuli! 

Kun menin valmista pukua sovittamaan ja hakemaan, se oli juuri niin ihana kun olin ajatellutkin. Olen tosi tyytyväinen, etten tyytynyt ottamaan olkaimetonta pukua. Minusta tämä hihallinen toimi älyttömän hyvin meidän syyshäissä ja koko morsiuslook natsasi kaikilta osasiltaan hyvin yhteen, vaikka kaikki niistä olivatkin yksittäin hyvin erilaisia kuin mitä olin ennalta ajatellut. 

Suurkiitos Uniikin Arjalle ja Heidille osaavasta ja sydämellisestä palvelusta. Minulta lähtee suurensuuret suositukset Uniikin palveluille sekä sovittelukokemuksen että ompelupalveluiden osalta.  

Facebookin hääkirppikseltä ostin pukua täydentämään hunnun. Ensin oli tarkoitus laittaa pitsireunainen huntu mutta vaihdoin sen onneksi yksinkertaisempaan. Pitsinen olisi ollut puvun kokemien muutosten jälkeen too much, jopa kaltaiselleni "ennemmin överit kuin vajarit"- mimmille. 
Hääpukua oli ihana kantaa ja tuskin mikään vaate on saanut minua tuntemaan itseni niin kauniiksi. Aivan harmitti riisua puku aamuyöllä pois ankaran bailaamisen päätteeksi, vaikka piiiiiiitkä päivä olikin takana. Tokikaan tuntuma hääpuvussa ei voi olla aivan niin rento kuin arkivaatteissa, mutta laadukas puku ei tunnu päällä pahalta ja siinä on mukava liikkua. Laahuslenkin ansiosta tanssikin onnistui ja puvun laahuksen sai nostettua ylös pysyvästi sitomalla helman sisällä olevat narut yhteen. Tätä en olisi tiennyt enkä hoksannut edes etsiä ellei Arja olisi vinkannut tällaisten narujen olemassaolosta! Siinäpä niitä minun runsaista helmoistani etsittiin syysillan pimeässä meidän juhlapaikan terassilla, kun laahus alkoi haittamaan tanssilattialla <3 


 


Olen ajatellut myydä mekkoni eteenpäin. Säilytystilojen vähyyden vuoksi mutta myös siksi, että yhtälailla kun tuntuu hankalalta puvusta luopua niin tuntuisi hankalalta sitä säilyttääkään kun en halua pukua jatkojalostaakaan. Puvun koko on noin 42 mutta nyörityksellä säätövaraa on lähinnä ylöspäin ja koska helma on alkuperäinen niin tämä menee pitkällekin morsiamelle (itse olen yli 180cm). Yläosa hihoineen täytyy valitettavasti ratkoa irti, sillä ohueen tylliin tuli hääpäivämme aikana pieniä reikiä niihin kohtiin mistä se on ommeltu pukuun kiinni.

Hääpäivän hulinassa unohdimme ottaa minusta yksinään kuvia ja se vähän jäi harmittamaan. Olenkin nyt harkinnut, josko otattaisin vielä sellaiset Glam the dress- kuvat (vrt. Trash the dress). Ideoita kuviin kyllä olisi! Hiukset tosin ovat jo lyhentyneet, haitanneeko tuo? 

 Kaikki kuvat ReettaKristiin Photography


Onko joku ottanut post-wedding hääkuvia tai glam/trash the dress- kuvia?


2 kommenttia: