maanantai 6. marraskuuta 2017

Muutama pieni neuletyö

 * postaus sisältää affiliate- linkkejä. Jos näiden linkkien kautta päädyt jotain ostamaan niin saan muutaman prosentin provikan sinun ostoksistasi. Pelkkä klikkaus ei kassavirtaa kerrytä.


En ole neulomisen suhteen aivan niin varma tekijä kuin ompelun saralla. Tykkään tehdä pieniä neuletöitä ja usein valitsen sellaisia mitkä valmistuvat huolettomasti televisiota katsellessa. Käsille täytyy nimittäin olla jotain tekemistä, ja jos ne eivät neulo, ne työntävät herkkuja mun suuhuni..

Tein viime talvena kahdelle pienemmälle nauhalliset tupsupipot, jotka sopivat vieläkin mutta halusin peruspipot lisäksi. Tämän pipon bongasin alunperin instasta ja tuo kuvio oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiva. Pipon ohje löytyy *Klompelompe: Neuleita koko perheelle- kirjasta ja myssyn nimi on Peikkonen.

Vaikka yritin sovittaa langan paksuuden täsmäämään ohjeessa käytettyyn lankaan ja modifioida puikkovahvuuden oman käsialani mukaan niin silti ohjeen pienimmästä koosta (6-24kk) tuli sopiva minun 57cm päähän. Jossain kohtaa mulla on sitten varmaan syltännyt, koska pientä tutkimusta tehdessäni en löytänyt vastaavia kokemuksia muualta tätä ohjetta koskien. Kuten sanottu, en ole kovin varma neuloja.

Pipoon käytin *Adlibris Alpakkalankaa ja neuloin ohjeen ja vyötteen suosittelemalla puikkokoolla. Lanka on muuten ihanan pehmeää, ei niin sileäpintaista kuin Dropsin Baby Merino mutta ihan yhtä pehmeää. Ja mitä olen päässä tuota pipoa sovitellut niin ei kutise! Nyt tulisi halvemmaksi kokeillakin tuota lankaa kun on alennuksessa :)

Länttäsin pipoon vaaleanpunaisen tupsun enkä nyt tiedä mitä sillä tekisin. Ehkä pidän sen itse? Isosisko ei toista tupsupipoa tarvitse, sellainen kun ei ole kovin kätevä pyörällä kouluun kulkevalla lapsukaisella. Ehkä yritän itse muokata ohjeesta pienempää tai kokeilen paksummalla langalla, sillä ne pipot yhä vain puuttuvat pikkuisilta.


DSC_0061-2


DSC_0068


Minun ihanaakin ihanampi käly-kultaseni sanoitti ääneen tarpeensa rannekkeille. Kärppänä tartuin toiveeseen ja lupauduin moiset hänelle tekemään. Koska rannekkeet kädessä täytyisi kyetä myös viulua soittelemaan niin mikään pörröinen mohair- lanka ei tulisi kyseeseen. Jotta rannekkeet sujahtaisivat ongelmitta myös hihan alle, superchunky lanka ei sekään olisi tähän tarkoitukseen sopiva. *Dropsin Baby Merino on minun suosikkilankoja, se on niin pehmeää ja mukavaa neuloa, ja sen valitsin tähänkin projektiin (aiemmin olen tehnyt siitä muun muassa täällä näkyvät myssyt 
ja tämän boleron). Väritoiveeksi rannekkeisiin käly esitti monikäyttöisen mustan.


 rannekkeet_drops_baby_merino


Ohjeen löysin ihan hakukonettamalla. Sen verran sitä kustomoin, että jätin lumihiutalekuviot pois. Koska Peikkonen- myssy vielä tuoreeltaan mieltä kirveli, päätin ensimmäistä kertaa elämässäni neuloa mallineuletilkun. Sanomattakin selvää, että tässä kohtaa suoraan tekemällä olisi tullut hyvä, vaikka ohjeen lanka poikkesikin minun käyttämästäni. 

Puikkoina käytin resorissa 2,5 ja kuviossa minulla oli 3 tai 3,5 puikot (en tiedä kummat, kun ei ole suoraan hyvä kumpaankaan reikään minun ikivanhassa puikkomitassani). Käsialani on kai paremmin tiukka kuin löysä.

Ohjeen kuvio on ihan älyttömän helppo toteuttaa ja valmiissa neuleessa se näyttää minusta tosi kivalle. Tällä hetkellä minulla onkin puikoilla säärystimet vastaavalla idealla mutta ei kuitenkaan. Niistä lisää toiste. Rannekkeissa peukalon kohta tuotti tuskaa kuten aina mutta jos ei kauhean tarkkaan katso niin hyvät ne on. Näistä tuli mukavan kapoiset mun omaankin narukäteen ja tulikin vahva tunne, että tarvitsen tällaiset itsekin. Tosin jos toiset teen niin teen molempia yhtäaikaa, on niin ärsyttävä tuo pieni kokoero, joka tulee aina kun peräjälkeen tekee. 

Milloin sinä neulot? Televisiota katsellessasi vai onko neulominen itsessään jo kaikki viihde mitä kaipaat?

8 kommenttia:

 1. Mistä langasta pipon neuloit? Mä oon tehny kaksi peikkonen pipoa aikuiselle muutettuna ja silmukoita sai lisätä aika reilusti, käytän aina 2,5mm puikkoja, lankana pipoissa oli 7-veljestä ja toisessa nalle. Ihana väriyhdistelmä pipossa ja kämmekkäät näytti tosi kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kun kysyit, nyt lisäsin senkin tiedon tekstiin. Mutta Adlibriksen Alpakkalangasta siis neuloin. Oon niin alkutaipaleella näiden neuleiden kanssa, että yritän tehdä mahdollisimman paljon ohjeen mukaan. Ehkä kannattaisi opetella tekemään se mallitilkkukin ihan suosiolla niin ei tulisi näitä yllätyksiä sitten :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Minä olen useita vuosia neulonut ja tehnyt isompiakin neuletöitä ja voin sanoa että en ikinä ole tehnyt mallitilkkua, se on jotenkin niin töisevää kun haluaa nopeasti aloittaa jonkun kivan työn mutta monesti olen joutunut purkamaankin juuri samasta syystä, viimeksi lähes valmiin neuletakin ja ei en oppinut edelleenkään että olisi viisaampi tehdä mallitilkku.
   puikkosuositukset on monesti uskomattoman isot langan paksuuteen nähden ja esim 7-veljestäkin neulon 2,5mm puikoilla saadakseni samankokoista (kirjoneuletta) kuin toiset jopa 3,5mm puikoilla.

   Poista
  3. Tämä menee varmaan samaan kategoriaan sen kanssa, että ennen hiusvärin laittoa pitäisi tehdä se allergiatesti, en ole ikinä tehnyt :D

   Poista
 2. Mulla tulee AINA joka piposta aikuisten koko vaikka vähentäisin silmukoita tai ottaisin ohuempaa lankaa. Nyt oon oppinut tekemään suunnilleen sillä vauvakoolla, että saan oikean kokoisen. Se mallitilkku on muka niiiin vaivalloinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan kun tein sillä pienimmällä! Sillä isoimmalla tulis varmaan meidän taittopatjalle päällinen :DDD Joo, ei ees ollut iso vaiva mutta kyllä tuntu vaikealle. Eri fiilis silti neuloa noita rannekkeita sitten kun tiesin että tulee suoraan sitä mitä pitääkin. En kuitenkaan usko että tästä mitään opin..

   Poista