sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Tukkaoperaatio 2017 - äidin ja tyttären uusi look

Hetkeä ennen muodonmuutosta..


Tukkaoperaatio on syöpään sairastuneiden lasten hyväksi järjestetty tempaus. Siinä ihan tavalliset ihmiset lahjoittavat tukkansa, josta sitten tehdään peruukkeja ja hiuspäähineitä lapsille, joilta sairauden vuoksi on omat hiukset lähteneet. Proggikseen mukaan lähteneet kampaamot leikkaavat lahjoittajien hiukset veloituksetta ja lähettävät leteille pyöräytetyt lahjoitukset tässä lokakuun kamppiksessa BraveHairille
Tukkaoperaatioon osallistuva ihminen siis tarjoaa materiaalin, kampaamot leikkuutyön, BraveHair valmistaa päähineen ja Project Liv tekee jokaiselle lapselle oman lahjapaketin, joka sisältää peruukin/päähineen. Ainoa kustannus lahjoittajalle on 3€ postitusmaksu. Tänään, sunnuntaina, on virallinen tapahtumapäivä. Mikäli haluaa, omakustanteisestikin hiuksensa voi leikkauttaa 17.11 asti ja sitten lähettää BraveHairille, lisätietoa löydät Facebookin Tukkaoperaatio 2017- ryhmästä.

Speksit lahjoitettavalle hiukselle ovat:

- siitä tulee syntyä vähintään 17cm mittainen letti lahjoitettavaksi
- sen tulee olla pelkällä shampoolla pesty ja hyväkuntoinen eikä siinä saa olla muotoilutuotteita
- värin tulee olla luonnollinen mutta saa olla värjätty (ei esim. sininen)
- suora, aaltoileva, kihara, permanentattu tai kemikaalisesti suoristettu
- jo aiemmin lettinä leikattu tukka käy myös mikäli hiuksen kunto on moitteeton ja se täyttää ylläolevat kriteerit

Isosisko on halunnut leikkauttaa lyhyemmän tukan jo pitkään, ainakin viime keväästä asti. Silloin sovittiin, että häihin asti se pidetään pitkänä mutta sen jälkeen saa leikata, jos hän vielä haluaa. Kun kerroin hänelle Tukkaoperaatiosta tyttö innostui heti. Hän kävi oman pitkän tukkansa leikkauttamassa jo torstaina Siluetissa.

 Isosiskolla on tosi paksu ja hyväkuntoinen tukka ja siitä tulikin monta jämäkkää lettiä lahjoitettavaksi. Tytön olemus muuttui heti paljon vanhemmaksi, ja minusta hänelle sopii tuollainen lyhyt aivan uskomattoman hyvin. Onpa hän vaikuttanut itsekin tukkaansa tyytyväiseltä. 


 


DSC_0290


image7
Kihartaminen sujui nopsasti kun tukka on lyhyt.

Minä kasvatin hiukseni häitä varten niin pitkäksi kuin suinkin reilussa vuodessa ehdin. Leikkautin itselleni pitkähkön polkan kesällä 2016 ja häiden päivämäärä lyötiin lukkoon pari viikkoa sen jälkeen. Kasvatellessani latvoja tasoitettiin vain kerran ja silloinkin ihan vain pikkuisen kaksihaaraisten vuoksi. Keskivertotukka kasvaa noin 10-12cm vuodessa ja oma tukka näkyi venyvän aikalailla juuri tuota tahtia.

Mittailin hiuksiani kotosalla letitettyinä moneen otteeseen ja epäröin pitkään. Tiesin, että hiusten pituus tulee menemään oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Minulla on ollut hartiamittaa lyhyempi tukka vain muutaman kerran, eikä se ole se mun omin hiuspituuteni. Koska tarkoitus on kuitenkin niin hyvä ja hius on uusiutuva luonnonvara, päätin rohkaistua. Murheeni omaan makuuni liian lyhyestä tukasta taitaa olla aika paljon pienempi kuin heidän murheensa, joita varten sen lyhentäisin.
Tänä aamna sitten astelin JPS tuunaamoon ja jännitti kauheasti. Hiukset kammattiin ja letitettiin. Yhdessä siinä tuumittiin, että kyllä siitä melko lyhyt tulee. No, kerranhan se vaan kirpasee! Viisi lettipötköä ja noin nelisenkymmentä minuuttia myöhemmin olo oli.. paljas. Uusi tukka vaatii totuttelua sekä silmälle että laittamisen osalta. Perheen reaktio oli hyvin samanlainen kuin omani, nyt tässä totutellaan kaikki äiskän uuteen tukkaan.


Tosimummo neuloo kampaajallakin mutta ohje pitää olla :D


 image2

image3
Muotoilurautakokeilun jälkeen oli hermot reikaleina. Aivan ei vielä sujunut rutiinilla.

Ja hei, peukut Ylivieskalaisille kampaamoille - meidän pienestä kaupungista Tukkaoperaatioon osallistui peräti kolme kampaamoa, kun esimerkiksi Helsingistä mukaan innostui yksi ja lähimmästä suurkaupungista Oulusta tasan nolla. Hyvä me!

14 kommenttia:

 1. Kuuleppas minun mielestä aivan upea tuo sun uusi look, sopii mielettömän hyvin! :) Ja aivan kuten oot itekkin todennu, äkkiä se kasvaa takaisin :)

  VastaaPoista
 2. No tosi kivasti sopii,niin sinulle kuin tytölle. Kauniita olette! Kuinka Sä pystyt neuloo kampanjan tuolissakin 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä siinä siihen asti pystyi kun alettiin föönaamaan :)

   Poista
 3. No nyt on raikas ja reipas luukki! Väittäisin että paljon parempi kuin ennen:) kehystää kasvot kauniisti!

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saattaa olla että on parempikin näin, itse oon vaan tottunut pidempään :)

   Poista
 4. Mun mielestä tuo malli sopii älyttömän hyvin sun kasvoille ja antaa niille jotenkin freesin lookin :) Onhan muutos iso ja varmasti vaatii totuttelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitä on niin jumissa yleensä omissa tavoissa ja tottumuksissa että ihan hyväkin haastaa välillä itseään muutokseen. Kyllä tämä alkaa tuntumaan jo enemmän omalta kun on pari päivää ollut.

   Poista
 5. Wau! Todella tyylikkäät äiti ja tytär! Tuo lyhyt malli sopii sinulle kauniisti :) Ja iso peukku hiusten lahjoituksesta ♥

  VastaaPoista
 6. Ihanaa lukea ja nähdä näitä muutoksia tärkeän asian puolesta.

  Tuo sun uus malli sopii todella hyvin :) Tuli heti paljon ryhdikkäämpi ja naisellisempi ilme. Tosi magee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä se tosiaan on semmoinen pirteämpi tämä uusi malli, ihana kun on saanut niin positiivista palautetta :)

   Poista
 7. Mahtavaa! Pointsit molemmille ja kiva lopputulos kummallakin! Itselläni olisi tuo projekti torstai aamuna... Jännittää ihan kamalasti, että kelpaako tämä minun kauhtana siihen... Paksuutta hiuksista löytyy mutta kunto ei kyllä enää ole priima kun tätä on moneen kertaan blondattu. Toivon kuitenkin että nämä käyvät tuohon operaatioon... tai sitten jään pitkäletiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mullakaan ihan priimakunnossa tukka ollut, se on aika altis kuivahtamaan latvoista heti kun vähänkään pidemmäksi venyy. Minusta tässä projektin takana oli niin vimpan päälle liikuttava ajatus etten voinut olla osallistumatta, ihanaa että sinäkin oot mukana :)

   Poista