keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Kukkapaita Kaikon inspiroimana

Pikkusiskon turbaani on myöskin minun käsialaani. Vinkkinä, että näitä saa minulta tilattua.

DSC_0032

Minä inspiroidun usein muiden ideoista. Aiemmin olen esimerkiksi saanut ideaa Gugguun mekosta. Gugguun vaatteita meillä lapsilla onkin ja ne ovat mitoitukseltaan sopivan piukkaa varsinkin kahdelle nuorimmaiselle. Samantyylisiä leikkauksiakin olen lasten vaatteisiin ommellut, niitä en vain ole tainnut blogiin asti laittaa.

Tämä Babushka Roses- trikoosta ommeltu paita jäljittelee sensijaan Kaiko Clothingin Cross- paitaa, joka on lastenmuodista innostuneiden äitien suosioon päässyt. Eikä varmasti vähiten siksi, että tuotanto on eettistä ja osa tuotosta ohjautuu hyväntekeväisyyteen, peukku sille! Meidän lapsilla ei Kaikon vaatteita ole, mutta ompelutaitoisena talletan mieleeni aina ne kivoimmat ideat joihin valmisvaatteissa törmään. Cross- paitaan ihastuin ensinäkemällä.

DSC_0034
Vähän näkyy mustat saumurilangat ikävästi kantin alta näin tasossa.

 DSC_0125


Paidan jujuna on takakappaleelle toteutettu ristikko. Pääntie on takakappaleelta siis etukappaleen pääntietä matalampi. Yksinkertaista ja ah niin kaunista. Minusta tämä paita olisi parhaimmillaan yhdistettynä midi- mittaiseen tyllihameeseen, mutta alle kymmenen asteen lämpötilassa ja kuvatessa farkut olivat kuitenkin käytännöllisemmät.

Tämän paidan kaavana on tuon ylemmäs linkkaamani mekon yläosa, jota hieman pidensin. Alunperin mallia olen siis ottanut Ottobren Peplum- paitakaavasta, josta kuosittelin ensin frillamekon. Vähän olisi paidassa saanut olla velä lisäpituutta helmassa ja hihansuissa mutta meneepä tämä näinkin nyt kun heti pidetään. Hieman epäröin yhdistää tätä ristikkoideaa kuosilliseen trikooseen mutta Babushkaan se näemmä sopii kuin nyrkki silmään.


DSC_0110


DSC_0031

Nyt on tulossa enemmänkin ompeluksia blogiin, kun kävin pari viikkoa sitten ompeluleirillä. Myös häihimme ompelemani juhlamekot tytöille on tulossa jossain vaiheessa. Kannattaa jäädä seurailemaan!

@luomallablogi Instassa
Luomalla- blogi Facebookissa

2 kommenttia:

  1. Ihana paita! Mie oon pari kertaa omiin paitoihin tuota kokeillut ja on kyllä kiva yksityiskohta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulla on ollut jotain rusettijuttuja itselle ommelluissa jutuissa joskus mutta tämmöstäkin vois omaan vaatteeseen kokeilla :)

      Poista