tiistai 17. lokakuuta 2017

Hauskat housuissa (ja paidassa)


 ottobre_funny_legs1

pyryharakka

Lapsilla on ollut kovasti pulaa ihan perusvaatteista jo pitkän aikaa. Ihan ensimmäinen parin viikon takaisella ompeluleirillä tekemäni setti oli tämä Pikkuveljen vaatepulaan loihdittu parivaljakko. Luomalla- blogin somekanavia seuraavat varmaan tietävätkin, että mulla on aika syvä rakkaussuhde viininpunaiseen/burgundiin väriin eikä tälle hulluudelle näy loppua. Oikeastaan tartutin tämän jo uunituoreeseen aviomieheenikin, joka on siis tutun ja ainamuodikkaan mustan seuraksi kelpuuttanut jo viininpunaisenkin eri sävyjä vaatekaappiinsa, hurraa! Miksipä ei, väri sopii monelle ja on värirajoittuneemmankin silmissä hyvin unisex.

Viininpunainen meleerattu trikoo on muistaakseni ostettu Jyväskylän Kangaskaupasta mutta en valitettavasti sitä enää valikoimistaan löytänyt. Se on ihan superpehmeää ja olen siitä itsellenikin yhden mekon tehnyt, jota en muuten ole blogiin asti saanut naputeltua. Tätä kangasta voisin ostaa kyllä lisääkin! 

Housujen kaava on Ottobren Funny legs ja koko on leveydestä 92cm mutta pituuden otin 98cm mukaan. Tuskin olisi haitannut vaikka en olisi pidentänyt mutta onpahan kasvunvaraa. Pikkuveli on nyt varmasti aika lähelle 92cm pitkä, koska helmikuisessa neuvolassa mittaa oli kertynyt 88,5cm. Malliltaan hän on tosi hoikka.


ottobre_funnylegs

ottobre_funny_legs

Paidan kangas on sekin pohjaväriltään meleerattua harmaata. Pyryharakka on tämä kuosi nimeltään. Mulla kävi jokunen vuosi sitten niin mieletön munkki, että voitin arvonnassa Annika Nykäsen suunnittelemia kuosikankaita aikasta reilun paketin ja tämäkin on siitä peräisin. Meidän lapset on tosi kiinnostuneita linnuista ja paita saikin hyvän vastaanoton. 

Ottoreiskan kaava on paidassakin ja hauska sekin - Rabbit fun. Kaavassa on rintatasku mutta jätin sen pois jottei kankaan kuvio peity. Settimeininkiä sain kanttaamalla pääntien viininpunaisella Marimekon ysmy- resorilla ja hiha- sekä helmakäänteiden viininpunaisilla tikkauksilla. Piirsin kaavasta koon 92cm, jonka valitsin mittaamalla kaava-arkkia ja vertaamalla niitä pojasta otettuihin mittoihin. Slimmimpi olisi voinut olla mutta hyvä näinkin.

 ottobre_rabbit_fun
  

ottobre_kids (2)

Peruspertsampaa settiä ei juuri voisi olla. Monesti se on vähän sellaisen perustylsän ompelun tunnusmerkki mutta mitä vähemmän ehtii ompelemaan niin sen kiitollisemmin tekee pertsampaakin :D Basic- puvuston hyvä puoli on myös se, että yhdisteleminen on helppoa.


 Tykkäätkö itse ommella perusvaattetta vai teetkö mielummin jotain vähän erikoisempia?

2 kommenttia: