tiistai 31. lokakuuta 2017

Häiden kakkubuffet

Minä tykkään kakuista. Hankala valita kumpi on kivempaa - niiden tekeminen vai syöminen. Valitsen molemmat! Täällä kerroin ajatuksiani meidän häiden kakkutarjoiluun liittyen ja aika alusta asti oli selvää, että meille tulee kakkubuffet. Haluttiin monenlaisia kakkuja, monenlaiseen makuun ja sellaista hieman boheemia, luonnonläheistä ja rönsyilevääkin lookkia.

Olen itse innokas leipuri ja varsinkin kaiken makean leipominen on mieluista puuhaa. Täytekakut erityisesti ovat mun rakkauteni kohde. Kuudellekymmenelle vieraalle leipominen omin pikku kätösin on kuitenkin aika kaukana siitä, että tekaisee noin kymmenelle hengelle synttärikakun tuhottavaksi. Konditoriasta tilaaminen taas oli meidän budjettiin aivan liian kallista, erityisesti koska haluttiin monta erilaista kakkua eikä yksikään niistä ollut se perinteinen mansikkakermakakku. Onneksi lähipiirissä on taitavaa (ja yllytyshullua) väkeä niin saatiin kakkubuffet kasaan. 
 


Osa kakuista matkusti juhlapaikan jääkaappiin asustelemaan valmiiksi asti tehtyinä ja osa kakuista sai viimesilauksen juhlapaikkamme keittiössä. Häitä edeltävänä päivänä juhalapaikalla siis paitsi koristeltiin tilaa itseään mutta myös kakkuja. Osa kakkujen koristeista haettiin pihalta, muun muassa siksi koska en kaiken sen muistettavan keskellä muistanut tuoda kotoa häitä varten ostettua kakunkoristetta. Onneksi en siihenkään yksityiskohtaan käyttänyt kuin noin viikon elämästäni etsien juuri täydellistä, huoh :D

Minä itse leivoin mustikka-valkosuklaajuustokakun ja maidottoman sekä gluteenittoman mustaherukkatäytteisen täytekakun. Koristelujen suhteen pakka levesi ihan totaalisesti, sillä yhtäkkiä oltiinkin häiden aatossa, kakut juhlapaikalla ja koristeet päättämättä. Riuskaliikkeinen kaasoni Laura täräytti koristeet kakkuihin mun tuomista marjoista ja marjapensaiden lehdistä ja juhlapaikan pihalta. Hän varmaan näki, että morsiamelta paukahtaa kohta pääsulake tuusan nuuskaksi. 

Mun tätini leipoi meidän pääkakun, jonka showleikkasimme kaikkien viihteeksi. Shown nimissä myöskin polkaisin.. ;) Täytteenä hääkakussamme oli vadelma-valkosuklaavaahtoa ja kuorrutus oli tehty sokerimassasta, johon nuo mustat oli maalattu. Varmaan kuvistakin hoksaa, että kakku pyrkii imitoimaan koivunrunkoa. Koristelussa näkyi häissä siellä täällä toistunut burgundi/viininpunainen väri. Kakku noudatteli meidän metsäistä "teemaa" (heittomerkeissä siksi ettei varsinaista teemaa ollut, se vain muotoutui sellaiseksi).

Kaikki kolme kaasoani osallistuivat leivontaurakkaan myöskin. Yksi heistä taikoi superjöötiä (tämä on siis hyvä asia) Snickers- kakkua, joka ei taatusti jättänyt ainoatakaan suklaanystävää kylmäksi. Se on koottu kahdesta eri ohjeesta. Pohjan ohje on täältä ja kuorrutteet täältä. Toinen teki peräti kaksi Nutella- juustokakkua, jollaista toivoin siksi että olen itsekin sitä tehnyt, ja tiedän kokemuksesta, että se on kalorikakkujen herkullisinta aatelia. 

Kolmas kaaso on, kuten allekirjoittanutkin, innokas leipuri muutoinkin ja hänelle langetin tuollaisen valukakun valmistamisen. Kakkupohja on tässä suklainen ja väleissä appelsiinivaahtoa. Suklaa ja appelsiini- yhdistelmä on miehen valinta.  Lauran leipomuksia ja juttuja muutoinkin pääset kurkkimaan tästä.

 


Jälkiviisaan neuvo morsiamille, jotka aikovat itse leipoa häihinsä kakut/kakkuja kuuluu näin: älä. 

Ihan ensisijaisesti älä tee itse ellet ole ammattilainen ja satavarma kaikesta tekemisestä ihan alusta loppuun. Tai sitten olisi hyväksi olla teflonpinta hipiällä stressin välttämiseksi ja mielellään suht välinpitämätön mieli lopputuloksen suhteen. Minulle sanoi mies, kun tätä asiaa mietin, että älä tee itse. En uskonut. Nyt annan sen neuvon eteenpäin ja tuskinpa sitäkään kukaan kuuleviin korviinsa ottaa mutta sanonpa silti. Olisin välttynyt aika monelta semivakavalta meltdownilta, jos olisin ne kaksi omatekemääni kakkua tilannut vaikkapa toiselta harrastelijalta.


Jos silti on pakko itse päästä tekemään niin tässä pari vinkkiä:
 •  tee koekakku, jonka pakkasenkestävyyden testaat. Jos ei mene miksikään (kuten aika varmasti ei) niin tee kakku koristelua vaille valmiiksi pakkaseen odottamaan jo hyvissäajoin.
 •  suunnittele koristelut etukäteen ja testaa niitä käytännössä
 •  suunnittele koristelut niin, että ne eivät vaadi enää koristeluvaiheessa hirveästi värkkäämistä ellet sitten ole halukas käyttämään hääpäivän aamuasi kakkujen parissa. (Minulla ei olisi ollut moiseen aikaa puolta minuuttiakaan)
 •  värvää hommaan muitakin

Meidän vieraille ja tietysti myös meille itsellemme kakkubuffetin kakut maistuivat mainiosti ja olen tosi tyytyväinen, että toteutettiin tämä kakkubuffet. Se oli ennenkaikkea meidän näköinen valinta. Vaikka koristelujen suhteen jouduin vähän joustamaan niin mausta ei silti tingitty ja nakukakuthan ovat kovasti trendikkäitä. Kiitos vielä kerran kaikille leivontatiimiin kuuluneille <3
 
Postauksen kuvat ReettaKristiin Photography

6 kommenttia:

 1. Jos joku kaipaa superjööti-Snickers-kakun (sai häissä mm. lisänimen ”ambulanssikakku”) ohjetta, niin se toteutui kahden reseptin hyväksihavaitulla yhdistelmällä: pohja täältä https://blogihousewife.blogspot.fi/2013/11/snickerskakku.html?m=1 ja kuorrutteet täältä: http://ruokailmio.blogspot.fi/2012/06/suolapahkina-suklaakakku-snickers-kakku.html?m=1 . -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, laitan tän tuonne tekstiinkin niin löytyy varmemmin :)

   Poista
 2. Huh, mitä kakkuja! Olette kyllä ahkeroineet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja. Fiksumpi olisi varmaan päässyt vähemmällä ;)

   Poista