perjantai 6. lokakuuta 2017

Häämatkakertomus, osa I

luomallablogi_häämatka

luomallablogi_häät


Kyllä häämasiksen kourissa on sitten ihanaa, että on olemassa tämä blogi jossa häämuistoja pääsee vielä fiilistelemään. Nyt aloitan pienen juttusarjan meidän ihanasta häämatkasta. Kerrottavaa ja näytettäviä kuvia on niin paljon, että oli helpompaa jakaa matka osiin. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen meidän hotellin. Muistin virkistykseksi vielä kerron, että häämatkakohteemme siis oli Levi, tunnelmia ennen matkaa kirjoittelin tänne.

Matkaan lähdettiin häitä seuraavan viikon perjantaina, mikä oli loistava ratkaisu! Ehdittiin hoitaa käytännön asioita kuten nyt vaikkapa vuokratuotteiden palautus, minun mekon vieminen pesulaan ja ehdin minä myydä häätavaroitakin pois aika kasan. Se olikin fiksu veto, sillä mitä enemmän aikaa häistä kuluu niin sen enemmän surettaa ja häämateriasta luopuminen tuntuu vaikealta.

Saimme lainaan appivanhempien matkailuauton joka herätti ihmetystä monessa. Miksi reissata matkailuautolla hotelliin?? Oudoksuin minäkin sitä ajatusta ensin mutta se osoittautui aivan loistavaksi ratkaisuksi monestakin eri syystä. Pysähtyä saatoimme minne halusimme, kahvit saimme keitettyä vaivan ja kahvinpurujen hinnalla ja vessa oli mukana kokoajan. Rovaniemen jälkeen tulee piiiiitkä taival ilman huoltoasemia ja vaikka tämä tiedettiin niin ei muistettu. Ylempi kahvikuva onkin otettu siltä väliltä.hedelmäkori_breaklevi


blogiyhteistyöbreaklevihäämatkasokoshotelsokoshotellevi


sokoshotelssuite (2)


Matka taittui mukavasti. Pysähdyttiin pari kertaa ja kuunneltiin "Lappi- metallia" eli kaikkea tosi synkkää :D Jutskailtiin pitkät tovit musiikista ja valokuvauksesta ja kaikesta mikä meitä yhdistää. Sanonta siitä, että usein matkanteko on tärkeämpää kuin perille pääseminen, päti tässäkin kohtaa siinä mielessä että otettiin kyllä ajomatkastakin kaikki irti. Ehkä pienten lasten vanhemmat erityisesti osaa nauttia tuollaisesta lapsetonta paria paremmin, kun kahdenkeskisiä hetkiä ei todellakaan ole liiaksi asti?

Perillä meitä odotti upeiden maisemien lisäksi kivannäköinen Break Sokos Hotel Levi ja sen ystävällinen henkilökunta. Me ei olla mitenkään kokeneita hotellieläjiä, minä vielä vähemmän kuin Metallimies, mutta niin vain saatiin hoidettua check-in kunnialla alta pois ja kannettiin kamat huoneeseen. Olin lukenut ennalta netistä, että hotellilla ei ole hintavan parkkihallin lisäksi omaa paikoitusaluetta mutta sitä ei missään kerrottu ettei halli vedä sisäänsä matkailuautoa. Perillä katseltiin hallin sisäänkäyntiä ja todettiin, että automme ei mahtuisi sisään sitten millään. Hotellihenkilökunta neuvoi parkkeeraamaan tunturin juurelle ja se onneksi oli maksutonta. Parkkihalli on kieltämättä suuri etu talvikautena mutta kun lämpömittari pysyy plussan puolella niin maksuton pysäköinti varmasti vetää lomailevia puoleensa. 


DSC_0086 (3)


DSC_0093 (3)


tervehdys_breaklevi


loimusuite


Me majoituimme Loimu- rakennuksen sviitissä* neljännessä kerroksessa. Sopimamme yhteistyön tiimoilta saimme yhden yön veloituksetta. Huoneessa meitä odotti herkkutarjotin, kuohuviini kylmässä (jäät olivat kyllä ehtineet sulaa koska oltiin perillä vasta iltaseitsemältä) ja viesti hotellin henkilökunnalta. Tuli todella tervetullut fiilis <3 


luomallablogi_breakleviluomallablogi_hääblogi
Ensimmäisiä kertoja uuden sukunimen kanssa silmäkkäin.


siivous_breaksokoshotels


Huone oli tosi siisti ja näin laitoshuoltajankin silmin katsottuna oikeasti puhdas. WC ja kylpyhuone suorastaan hohtivat eikä harjaantunutkaan silmä moitittavaa löytänyt ;) Huone ei tuoksunut miltään ja se jos mikä on aivan ehdottomasti plussaa. Kertoo ehkäpä myös siitä, että siivous toteutetaan tuoksuttomin ainein, peukku siitäkin sekä ympäristön että hajusteyliherkkien puolesta.

Meidän huoneemme koostui oleskelutilasta ja makuuhuoneesta sekä WC- ja pesutiloista. Vessa sijaitsi heti huoneen uloskäynnin vieressä ja kylpyhuoneeseen ja saunaan pääsi makuuhuoneesta. Parvekkeelle vilvoittelemaan oli kulku olohuoneen puolelta. Huone oli sisustettu ruskaisista sävyistä huolimatta suht neutraalisti. Ei herättänyt suuria tunteita suuntaan eikä toiseen mikä varmasti on hotellihuonetta sisustaessa tavoitekin. Meistä oli hauskaa, että meidän häiden väri eli tuollainen tumma viininpunainen sattui löytymään meidän hotellihuoneestakin. 

breaksokoshotelsuite

breaklevisuiteloimu


Hotelleissa sänky on kuulemani mukaan joko elämys tai kauhistus. Break Levissä se oli onneksi ensiksimainittu. Ihanat kahisevat lakanat, muhkeat peitot ja tyynyt ja mikä tärkeintä: sängyssä vain me kaksi eikä kolme tai neljä :D Olisi siinä köllötellyt enemmänkin mutta haluttiin tutkia ympäristöä ja olla aktiivisia, sisällä möllöttämiseen on aikaa täällä kotosallakin.

Ikkunat antoivat Levi- tunturille ja Levi Centerin keskustaan päin. Ylempänä tunturissa loimottivat iltaisin Panoraama- hotellin valot ja jos ilma olisi ollut selkeä oltaisiin ehkä voitu parvekkeelta ihailla niitä Lapin kuuluisia revontuliakin. Levi on vähän humputtelupaikan maineessa ja siitä ollaan samaa mieltä. Lasten kanssa ei ainakaan tuohon keskustaan voisi kuvitellakaan majoittuvansa, sillä varsinkin perjantaina ja lauantaina kännimölyäjiä maantasalla riitti. Nuoret kossit siellä pörhentelivät höyheniään naaraille, me naureskelimme heille vastamuodostetun avioliittomme suojista samalla tiedostaen että eipä aikaakaan kun itse tanssimme samoja kosiskelutansseja :D

Huoneemme oli satunnaisia humalan huutoja lukuunottamatta tosi hiljainen, käytävältä ei kertaakaan kuultu mitään ja neljän päivän aikana nähtiin meidän käytävällä yhdesti siivooja ja joku toinen vieras kerran. Hotelli vaikutti silti olevan aika hyvin asutettu, koska aamupalalla oli joinakin aamuina hankala löytää vapaata paikkaa kahdelle. Käytiinkin kyllä aika varmasti ruuhkaisimpaan aikaan, kun haluttiin nukkua mahdollisimman pitkään ja luulen että näin toimi myös aika moni muu.

Hiljaisuuden multihuipentuma oli meidän huoneemme sauna, jota itse vertasin yhtä hiljaiseksi kuin avaruus. Näin olettamuksena, että avaruus on ylipäätään hiljainen. Löylyissä käytiinkin joka ikinen päivä reippaan ulkoilun päätteeksi.

(edit. Avaruustietopankkini tuossa vieressä halusi tarkentaa, että avaruus ei siis pelkästään ole hiljainen vaan äänetön, koska ääni ei kulje tyhjiössä. Ettäs tiedätte :D)


breaklevisuitesauna

breaksokoshotel

häämatkasviitti


Huoneessamme oli peräti kaksi televisiota - toinen olohuoneessa ja toinen makuuhuoneessa. Kanavia olisin toivonut enemmmän ja ehdottomasti joku Netflixin kaltainen palvelu. Meitä itseämme ei yöelämässä hilluminen jaksanut kiinnostaa mutta hyvät elokuvat ja sarjat olisivat siinä illallisen jälkeen olleet mukavaa ajanvietettä viinilasillisen kaveriksi. Ilmaista WI-FI- yhteyttä emme onnistuneet löytämään vaikka sitä hotellin nettisivuilla lupailtiin. Käytimme sitten kännyköistämme jaettua yhteyspistettä. Myöskin pohdiskelimme, että nykyaikaisessa hotellissa soisi olevan jonkinlaiset Bluetooth- kaiuttimet, jotta oman musiikin kuunteleminen olisi mahdollista.

Break Levi sijaitsee siis ihan Levi- tunturin juurella Levi Centerin sydämessä.
Hotelli on ihanteellisella paikalla siinä mielessä, että siitä on lyhyt matka minkä tahansa aktiviteetin pariin. Kuntosali on viereisessä rakennuksessa, ravintoloita on pienellä alueella valinnanvaikeudeksi asti, juottoloita niitäkin löytyy, kylpylä on kävelymatkan päässä, suksivuokraamo ja rinne aivan vieressä ja hotellin infosta sai ilmaiseksi lainata pyöriä tai vaikkapa kävelysauvoja. Jos on urheilusukat unohtuneet kotiin niin no problemos, urheiluputiikkeja on vieri vieressä. Levillä kaikki on tehty tosi helpoksi ja se oma arkisuorittaminen hellittää otteensa ihanasti. DSC_0134 (3)
Meidän ruskea parvekkeemme näkyy kuvan oikeassa reunassa.


DSC_0082 (3)

DSC_0026 (3)DSC_0040 (3)
DSC_0033 (3)


DSC_0014 (3)


breaksokoshotels


Olimme kaiken kaikkiaan tosi tyytyväisiä hotelliimme. Koska olimme matkalla kahdestaan, yöelämäkään ei meitä haitannut vaan päinvastoin intouduimme pohdiskelemaan elämäämme ennen tapaamistamme ja mikä kaikki on muuttunut. Sokos Hotelleissa käy valtavat määrät ihmisiä ympäri vuoden ja on jotenkin jännä ajatella, että kaikkien niiden tarinoiden joukossa on nyt myös pala meidän kertomuksestamme. Ja mitä elämyksiä Levi meille tarjosikaan, siitä kerron lisää tulevissa osissa meidän matkakertomustamme. 

DSC_0077 (3) 
Tämän ohjeen mukaan eletään Levillä! :D


Lue myös:

Häämatkakertomus osa II
Häämatkakertomus osa III 
 * yhteistyössä Break Sokos Hotel Levi.

6 kommenttia:

 1. Kiva, kun palasit bloggaamaan :) Polttari- ja hääjuttuja odotellessa.

  Aivan epäolennainen kommentti liittyen tuohon siivous- ja puhtausasiaan. Mä olen mielestäni todella siisti ihminen, koti on järjestyksessä ja MIELESTÄNI myös puhdas. Mutta tuon tekstin luettuani tuli mieleen, että voi toki olla, että en oikeasti osaa siivota - kotona on siistiä mutta ei puhdasta?! Kamalaa :D


  Ja kyllä - tämä on varsinainen first world problem.


  Emml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva olla taas täällä näppäimistön äärellä! Rästissä on kaikkea kivaa, toivottavasti pääsen pian purkamaan hääjuttuja ja ne polttarit tietty kans.

   Kyllä se taitaa aika usein mennä niin että jos on siistiä niin yleensä verrattain puhdastakin. Yksityiskoti (varsinkin sellainen jossa ei asu lapsia tai lemmikkejä, ei sillä että vertaisin :D) on sillälailla aika helppokin pitää puhtaana, kunhan aina täsmästi sotkut siivoaa. Kyllähän minä voisin hygieniasta ja aseptiikasta luennoida mutta tiivistän näin: jos siivoat puhtaasta likaiseen ja ylhäältä alas niin menee jo melko vahvasti ;)

   Ja tunnustus: minä olen sillä(kin) tavalla neuroottinen että mun on hankala olla sotkuisessa kodissa mutta näin ruuhkaisessa taloudessa ja elämäntilanteessa ylipäätään oon joutunut tinkimään melkoisesti. Usein meillä ei siis ole puhdasta mutta ei myöskään siistiä, se on pyllystä se.

   Poista
 2. Ihana häämatkakohde! Me olemme reissanneet paljon asuntoautolla ja rakastamme sen tuomaa vapautta ja seikkailufiilistä. Vielä kun Lappiin asti pääsisimme. Muu Suomi on jo aika hyvin kierretty. :) Innolla odotan jatkokertomusta teidän reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntoauto oli ihan huippukätevä kampe ja onneksi saatiin lupa lainata sitä jatkossakin. Mies kyllä pikkuisen on irvistellyt aiempina vuosina kun oon koittanut ehdottaa että vuokrataan ja käydään reissussa mutta tämä appivanhempien on kuulemma on eri asia kun ei ole "semmoinen uretaanipallo" :D Lappi oli i-ha-na, menkää ihmeessä!

   Poista
 3. Onpa ihana idis valita kotimaa häämatkakohteeksi! Ihan liian harvoin tulee Suomea kierrettyä turistin näkökulmasta.

  VastaaPoista