perjantai 30. kesäkuuta 2017

Shy bear- taskumekko

Uusi lasten Ottobre kolahti postilaatikkoon muistaakseni toissapäivänä. Pikaisena ompeluvälipalana halusin toteuttaa sieltä yhden mekon, odotellessani inspiraatiota jatkaa aloittaa tyttöjen mekkoja meidän syyskuisiin häihimme.


Taskumekot on minusta ihania ja vähän ajattelin että tätä mieltä voisi olla meidän Pikkusiskokin, niinpä piirsin Shy bear- mekon kaavat. Pituus on 104cm koon mukaan piirretty mutta leveyden otin kokoa pienemmästä. Jätin itse karhun tästä karhumekosta pois, koska halusin mahdollisimman nopsasti valmista ja pelkäsin että ryssin otsolla koko mekon. Kun ehtii ompelemaan näin vähän kuin minä, itseluottamus omiin kykyihin katoaa tyystin ja ovathan ne taidot ruosteessa. Ompeluryhmissä ei juuri viitsi muiden luomuksia katsellakaan kun ottaa niin päästä muiden taidot ja ompeluaika :D 

Karhumekko ilman karhua on toteutukseltaan hyvin samanlainen kuin Ottobre Womanin Relaxed fit, josta tulikin varsinainen menestys ompeluryhmissä. Itsekin sellaisen tein mutta en löytänyt aikaa sen esittelemiseen täällä blogissa ja nyt se onkin jo kokoa liian iso. Positiivinen ongelma :) Shy bear on, ottoreiskan tyyliin, leveydestään aika reilu. Ei mitään minkä kanssa ei pärjäisi mutta hoikalle tytölle kapeampi olisi parempi. Malli on niin kiva, että ehkä jossain rinnakkaistodellisuudessa kavennan kaavan sopivaksi ja teen toisenkin mekon samalla kaavalla (hah hah). Pituuksien puolesta mekko vastaa kokoaan hyvin, Pikkusisko on nyt 102cm pitkä. Mekon ainoa yksityiskohta on kontrastivärinen kanttaus pääntiellä, eikä sekään näy kuin sisäpuolelle. Oikeastaan aika ihanan simppeliä.

Vaaleanminttu joustocollege on muistaakseni Selialta ostettu, kun Pikkuveli oli vielä vauva. Jumpsuitia tästä suunnittelin mutta nyt jo 2,5- vuotiaalla niitä ei ole minusta enää kauhean kätevää pitää. Mekkoon riitti 80cm sillälailla, että jäljellejääneestä pienestä palasta ei tule enää mitään kokonaista mutta osia vaikkapa sellaiseen palasista koottuun vaatteeseen kyllä. Haaleanvaaleat sävyt sopivat hyvin meidän blondeille <3

Bomberin kaavat itselle on piirrettynä mutta sehän ei tarkoita vielä mitään :D Ompelunälkä olisi kyllä kova! Joko sinä olet ehtinyt uusimmasta Ottobresta ommella jotain? Mitä?


2 kommenttia:

 1. Tosi kiva mekko. Tällaiset taskumekot on ihan meidän tytön lemppareita. :)

  http://viivyvierellain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin taskullisista vaatteista, ei siis ihme että lapsetkin :)

   Poista