perjantai 16. kesäkuuta 2017

Pikkusiskon 4v pirskeet ja neuvolakuulumiset

Pari viikkoa sitten meidän keskimmäinen täytti neljä vuotta. Kirjoittelen typykästä itsestään ja neuvolakuulumisista tuolla kirjoituksen loppupuolella, käydään ensin synttärihommien kimppuun. Leivontamaailman hittituote Yksisarviskakku meni kokeilulistalle heti kun sellaisen jossain ensimmäistä kertaa näin ja parhaimmassa prinsessaiässä oleva neitikin innostui ideasta kun hänelle sen esitin. Koska teemailu on minusta kivaa, rakentui koko synttärimeininki löyhästi saman yksisarvisidean ympärille. Koska haluttiin pitää Pikkusiskon synttäriperinteestä - grillaamisesta - kiinni, niin rajoitin leipomishommia sillä verukkeella vähän vähemmäksi.

Kakun pohja on tällä kertaa ohuesta levypohjasta rakenneltu ja sitä varten paistoin kaksi pohjaa. Tämä tapa jää ihan ehdottomasti käyttöön koska kakkupohja oli tällätavoin todella paljon maistuvampi kuin perinteisellä sokerikakkupohjalla! Täytteenä on mango- appelsiinitäyte, lemon curdilla höystettynä. Kuorrutus on kermavaahtoa ja pursotukset makukermavaahtoa. Ohjeet kaikkiin Kinuskikissalta.

Kakku strömssähti kuten kuvista näkyy. Kakkuasia on meikäläiselle niin herkkä alue että ottaa päästä vieläkin ja tekis mieleni ottaa uusinta mokoman sarvipään kanssa. No, onneksi se oli edes hyvää! 


Grilliin laitettiin taas vartaita ja makkaraa sekä salaatiksi kevyt pastasalaatti. Kahvipöytään tein kevyemmäksi herkuksi vielä hedelmävartaita, tällä ohjeella. Keksit ovat kaupan murokeksejä jotka vain koristelin monivärihenkeen sopivasti ja ilmeisesti marengit ovat tulleet jäädäkseen meidän synttärikestipöytiin ja tällä kertaa nekin monivärisinä. Marengit haluaisin joku päivä saada onnistumaan täydellisesti (ilmeisesti monelle macarons- leivokset ovat vastaava akilleen kantapää, itse en ole niitä edes viitsinyt yrittää) ja tällä kertaa hain vinkkejä Dr. Sugarilta. Vieläkään en onnistunut, graaaaah!


Neljävuotias sai ihania lahjoja. Leikkiruokia, astioita, oman pienen puutarhasetin, piirrustusjuttuja ja puuhakirjoja, Elsa- mekon, uuden helan Kalevalakorun My Saaga- kokoelmaansa, Crazy Safety- pyöräilykypärän, vaatteita, Lego Friendsejä.. Kiitos Pikkusiskoa muistaneille ja juhlissa käyneille!

Neljävee neuvolassa kaikki oli kuten pitää. Pikkusisko osasi tehdä kaikki tehtävät ja täti kiitteli yhteistyökykyistä neitiä vuolaasti. Itse siinä kulmiani kohotellen mietin, että kotona sitä yhteistyöhalua voisi näkyä enemmänkin :D Neljävuotiaana pitää osata laskea ainakin kolmeen ja neiti laskettelee ihan helposti kymmeneen. Värejä täytyy tunnistaa kolme mutta hän tunnistaa kyllä melkolailla kaikki "tavalliset" värit, Pantonen värikarttaan ei olla vielä tutustuttu.. *vink*


Näkö oli hyvä, kuulo on valikoiva mutta toimii moitteettomasti, verenpaineet kunnossa ja kasvukin tasaista. Ruokapöytänirsoilusta ja pieniruokaisuudesta keskusteltiin tovi mutta kun kasvua näkyy tulevan ja varsinaista ruokaa ei herkuin korvata niin eipä tässä muuta voi kun odotella jos se ruokahalu iän myötä sitten kasvaa. 

Pituutta neitokaisella oli 102,5cm, vuodessa oli tullut seitsemän ja puoli senttiä lisää. Painoa 16,5kg, vuoden takaiseen verraten reilut kaksi kiloa lisää. Käppyrät ovat tasaiset, hieman keskiarvon alapuolella molemmat. Pikkusisko on vilkas, rohkea ja motoriikaltaan ketterä. Hän on nauravainen, ilmeikäs ja huumorintajuinen. Tyttö on puhelias ja utelias pieni tutkija, joka innostuu melkeinpä kaikesta toiminnasta mitä hänelle ehdottaa. Sisarustensa kanssa hän leikkii mielellään mutta hänellä on kavereita myös kodin ulkopuolella - hoidossa ja perhetuttavia. Hän on kavereilleen reilu mutta pitää kyllä omat puolensa tarvittaessa napakastikin. Uudet tilanteet ovat usein vähän jännittäviä mutta niihin hän sopeutuu aika nopeasti. Tämä tyttö saa usein palautetta valloittavasta hymystään, joka tarttuu herkästi <3  Uhmaikä tuntuu vielä vähän vaivaavan enkä oikein tiedä onko se missään välissä helpottanutkaan kun se ensimmäisen kerran tuli.

Ulkoleikit on kaikista mieluisimpia ja näistä erityisesti pyöräileminen. Apurattaat viuhuen hän polkee menemään aika pitkiäkin matkoja mutta vielä ei oikein rohkeus riitä ilman apurattaita polkemiseen. Se sujuu niin hyvin, meidän kotikaupungin surkean kuoppaisista pyöräteistä huolimatta, ettei olla nähty tarvetta kiirehtiä niiden pois ottamista. Liikenteessä hän osaa kulkea varovaisesti ja noudattaa saamiaan ohjeita. Nyt saatiin neuvolasta sellainen Oppi & Ilo liikkenneaiheinen puuhakirja ja kun täytettiin sitä yhdessä niin Pikkusisko oli oikein hyvin kuusalla siitä miten liikenteessä toimitaan. Teräväsilmäinen tyttö ihmetteli kovasti tätä allaolevaa kuvaa ja leikkipaikkaa.. Hän kysyi että miten tuonne leikkipaikalle oikein pääsee? Minusta se oli hyvin hoksattu. 
Pikkusisko on innokas apuri täällä kotosalla sille päälle sattuessaan ja auttaa pientä veljeään esimerkiksi pukemisessa oikein mielellään. Hän pitää kirjoista ja satujen kuuntelemisesta, musiikkia meillä soitetaan tosi usein eikä genrerajoja oikeastaan ole. Hevisaurus on tämän hetken ykköslemppari mutta myös kummitädin kokoamat klassisen musiikin pläjäykset on pikkuviulistin mieleen. Hän hienosti tunnistaa musiikin seasta viulun. Pikkusisko piirtää ja värittää paljon, hoidosta tulee joka päivä vähintään yksi piirrustus kotiinvietäväksi. Nukkekotileikit, ruokaleikit ja kepparit ovat nekin pop.

Millaisia neljävuotiaita sieltä löytyy? :) 

4 kommenttia:

 1. Mistä kohtaa tää kakku on muka strömssähtänyt!?!? Yritän kännykän näytöltä keksiä, mutta en keksi!!

  VastaaPoista
 2. Ooh, mitä ihania tarjottavia! Taitava olet! Kyllä tyttö on varmasti ollut tyytyväinen bileisiinsä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onhan ne synttäripirskeet sellaisia lapsuuden (ja vähän aikuisuudenkin) highlight- kohtia, ylpeänä hän ainakin kaikille kertoo olevansa jo neljä eli iso tyttö <3

   Poista