tiistai 27. kesäkuuta 2017

Morsiuspukumatka: Katariina, Glamour ja Zazabella (Oulu)

Kun puku ei halunnut tulla löydetyksi paikallisesti täytyi etsintää laajentaa. Seuraavaksi kohteeksi otin Oulun kaupungin, kaason numero kaksi kanssa. Varasin ajat sekä Morsiusateljee Katariinaan, Morsiuspukuliike Glamouriin sekä Zazabellaan. Ajatuksena oli, että mikäli pukua ei noista kolmesta löydy niin suuntaamme vielä Zeppeliiniin Kempeleeseen Viiaenna- nimiseen liikkeeseen. Sinne en ajanvarausta löytänyt ja oletin sitten, että sinne voi marssia suoraan sisään.

Aamu alkoi Katariinasta ja jo ovelle meinasin pyörtyä - niin ihana liike oli. Tunnelma oli todella kotoisa kaikesta blingistä ja kahisevista juhlapukukankaista huolimatta eikä lainkaan myymälämäinen. Sain rinkuloita, joilla pystyin merkitsemään rekeiltä puvut joita halusin kokeilla. Sain ohjeen merkata kaikki puvut joissa vähänkään olisi mitään mikä miellyttää silmää ja siltikään rengastettuja pukuja ei hurjan montaa löytynyt. 

En muista kaikkia sovittamiani pukuja mutta ne muutaman joihin tykästyin todella kaivelin netin syövereistä teillekin nähtäväksi. Tosin se yksi, jonka ihan tosissani meinasin ostaa tallennettiin kaason kameraan - tuhmasti ilman lupaa. Sittemmin olen kuullut, että Katariinassa on pukujen kuvaaminen sovitettaessa vapautettu, mikä on aivan ehdottomasti loistojuttu.

Vintage- glamouria löytyi Romantican Maria- puvusta, jonka pohjaväri ei ollut perinteinen ivory vaan ehkä shampanja? Kauniit pitsikirjailut tulivat tosi nätisti esiin eriväriseltä pohjalta. Käden- ja pääntiellä olevat strassikoristeet eivät olleet mun mieleen mutta ne olisi toki voinut ottaa poiskin. Tykästyin pukuun tosi paljon vaikka se poikkesikin haluamastani linjasta olemalla jokin muu kuin ivory, sisältämällä blingiä, omaamalla nyörikiinnityksen ja menipä se yli budjetistakin muistaakseni noin kolmella sadalla eurolla.

Kuva
Kuva
Hieman menneen maailman filmitähti- lookia edustavan Romantican puvun jälkeen sovitin suomalaisen Sis Idmanin Maggie- pukua, josta en tosiaan enää netistä löytänyt kuvaa. Kuvakulma ei tässä ole mairittelevin mahdollinen eikä toisaalta nuo lisäkilotkaan morsmaikulla (kylläpä sitä onkin kaventunut!) mutta saanette idean. Maggie hurmasi minut täysin. Olin aiemmin saanut kuulla, ettei mun vartalomallille sopisi merenneitomalliset puvut mutta Katariinassa sovitellessani totesin asian olevan päinvastoin. Sis idmanin luomus meni kuitenkin reeeeilusti yli budjetin - melkein kolminkertaisesti ja asiaa täytyi harkita. Otin puvun tiedot mukaani ja poistuttiin jatkamaan sovituskierrosta ja kahvittelemaan.Morsiuspukuliike Glamourissa oli ihanan hiljaista ja oltiin ainoat asiakkaat paikalla. Myyjä kuunteli mun toiveet ja lähti noutamaan sovitettavia pukuja. Täytyy myöntää, että Katariinan puku kummitteli mielessä niin paljon, että Glamourissa sovitetut puvut eivät oikein jääneet mieleen eivätkä toisaalta kauheasti sykähdyttäneetkään. Osittain siksi, että niistä melkein kaikki olivat mulle väärän kokoisia enkä oikein osaa visualisoida neljä kokoa liian pientä pukua päälleni sopivaksi. 

Minua viehättää ajatus suomalaisesta designistä ja kun kuulin, että he jälleenmyyvät uuden suomalaisen häämuodin nousukkaan - Victoria & Vincentin pukuja, aloin sovituspuuhaan innoissani. Muistaakseni tämä allaoleva Aina- puku pääsi aivan harkintaankin asti. Hinnat näissä olivat varsin maltilliset mutta sitä ei kyllä pysty huomaamaan ulospäin, puvut näyttävät todella upeilta. Sovittamani puku oli sekin pikkuisen pieni mutta syy miksi en sitten syttynyt oli varmastikin se (nyt kun näitä netistä keräämiäni kuvia katselen), että puku oli silti siluetiltaan aika hillitty. Halusin enemmän. More is more.

Kuva

Kuva

Bianco Eventon Ninfeassa (yllä) häiritsi sekä minua itseäni että kaasoa se, että pitsikuvio oli säännöllinen ylhäältä alas. Se toi hieman mieleen ihan tavallisen kankaan (vrt. pitsiverho) eikä hääpuvun. Nyt kuvasta näen että tämäkin oli varmaan sitten kuitenkin liian vähän. Tylliä sen olla pitää! Bianco Eventon puvun hintaa en muista enää ollenkaan. 

Glamourissa sovitin myös jotain, joka sillä hetkellä tuntui taas vähän liialliselta. En ole ollenkaan varma oliko puku tämä mutta Glamourin sivuja selatessani tuli vastaan Lillyn puku (kaksi kuvaa alla), joka kyllä näyttää pahasti samalta. Tässä oli sellaisia läpinäkyviä metallinhohtoisia paljetteja, joista tuli mieleen Frozen ja kokonaisuus sai korvaan pesimään Let it go- korvamadon. Näin jälkikäteen vähän huvittaa se Disney- läppien määrä siinä tätä sovitellessani.. näyttää nimittäin erehdyttävän paljon samalta kuin puku, johon lopulta kuitenkin päädyin :D Tämä se ei kuitenkaan ollut. 

Glamour oli sekin tosi viehättävä paikka, joskaan se ei toivottanut aivan siinä määrin tervetulleeksi kuin Katariina ja kun en itse päässyt pukuja rekeiltä katselemaan niin väkisinkin mieleen jäi ajautus että olisiko siellä kuitenkin ollut vielä jotain..

Kuva

Kuva
Zazabellaan mentiin viimeisenä. Olin saanut sinä päivänä jo kaksi niin ihanaa sovituskokemusta että shokki oli melkoinen, kun Zazabellan Oulun liike oli ovelle asti melko avoin, sovituskopit olivat todella pieniä ja yhdessä sovitustilassa saman peilin edessä pyörin minä hääpukuineni ja ainakin kaksi vanhojentanssipukuja sovittelevia tyttösiä plus seurueet.

Päästiin varatulle ajalle reilusti myöhässä ja sovittelussa oli kiireen tuntu kokoajan. Sain töykeitä, tiuskien lausuttuja ohjeita ja epävarmuuksilleni puuskahtelua. En tuntenut oloani kovin kivaksi seistessäni (jälleen) liian pieni puku päällä peilin edessä kahden muun itseään peilaavan ihmisen kanssa peläten, että kuka tahansa näkee mun alennustilani avoimen liiketilan toiselta puolelta. Myyjä katosi monta kertaa kuin pieru saharaan enkä saanut asiantuntijan näkökulmaa asioihin kuin kiireessä olan yli huudeltuja ja ohimennen. Hyvin pian tuli ylimääräinen olo kun hoputettiin kokoajan ja niinpä poistuin liikkeestä rahat mukanani. Muutaman puvun tiedot otin ylös lähinnä muodon vuoksi. Harmittaa että lähtiessäni kiitin palvelusta sillä sitä en saanut. 

Kahdesta Dazzling- malliston puvusta otin tiedot ylös. Nekin menivät molemmat meidän budjetista yli useilla satasilla ja tässä alkoi konkretisoitumaan se, että budjettiin menevää toiveiden mukaista pukua siis tuskin tulisi löytymään. 

Kuva
 Ylläolevassa kuvassa oleva merenneitomallinen pitsipuku oli toki kaunis mutta tässäkin kävi haitaksi se, etten osannut (varsinkaan ilman asiantuntijan apua) kuvitella sopivaa pukua päälleni kun sovituspuku oli aivan liian pieni. Näin kuvasta kun katson, se on myös aika paljon vaatimattomampi kuin puku jonka lopulta ostin. 

Kuplia puhaltavan mallin päällä on päällään toinen Dazzling- puku jota sovitin. Sen päällikangas oli kokonaan puuvillamaista (ei varmaan puuvillaa mutta tuntu oli selvästi tahkeampi kuin juhlapukukankaissa) pitsiä, jota oli laskostettu. Minusta laskokset eivät istuneet kauniisti kyseisestä kankaasta enkä nähnyt myyjää niin kauaa että olisin ehtinyt lisäkysymyksiä tästä tehdä. Muuten malli oli tosi kaunis - korosti vyötäröä kun vedokset olivat oikeassa kohtaa ja sydänpääntie sekä vedokset rintamuksella korostivat povea. Tämä puku oli taasen hieman liian suuri minulle mutta sovitusklipsejä tekemään pukua päälle sopivammaksi en saanut. Tässä kohtaa oli jo niin paha mieli että halusin liikkeestä pois.

Kuva
Päätimme (minä hieman tuohtuneena) että lähdemme viimeiseksi käymään Zeppeliinin Viiaennan kurkistamassa. Pettymys oli aikamoinen kun paikan päälle tultuamme toteamme ettei liikettä siellä enää ole. Googlekin kertoi auliisti liikkeen olevan auki eivätkä nettisivutkaan antaneet ymmärtää ettei liiketilaa Zeppeliinissä enää ole. Tässä kohtaa hatutti vähän enemmän. 

Ymmärsin, että heillä on jonkinlainen sovituspalvelu jossain (yksityiskodissa?) ja sähköpostitse voi kysyä apua puvun valinnassa ja heidän kauttaan puvun voi tilata. Esimerkiksi Lillyn ja Avenue Diagonalin sekä Iryna Kotapskan pukuja saa heidän kauttaan. Harmitti aikamoisesti sillä olin verkkokaupassa viettänyt hyvän tovin aikaa ja suosikit oli jo tsekkattuina. Lohdutukseksi, kun hääpukua ei löytynyt, ostin itselleni Bikbokista maailman parhaat farkut eli turha reissu ei ollut missään nimessä :D

Oulun morsiuspukuliikkeiden tarjonta on mielestäni hyvä. Ehdoton ykköspaikka on Morsiusateljee Katariina, enkä ole ainoa tätä mieltä sikäli Facebookin hääryhmiä on uskominen. Hyvänä kakkosena tulee Glamour ja omalla huonolla kokemuksellani viimeisenä Zazabella. Kahdessa ensimmäisessä palvelun laatu oli nähtävissä jo liikkeeseen astuessa eikä tätä samaa fiilistä tullut todellakaan Zazabellassa. Heillä toki pukujen hinnat olivat keskimääräisesti alhaisemmat ja sillä perusteella voin liikkeen karun sisustustyylin ymmärtää mutta huonoa palvelua ei voi selittää millään. Olen onneksi kuullut monen saaneen sieltä hyvääkin palvelua. Hyvä niin, nykyasiakkaalla kun on mahdollisuus äänestää jaloillaan entistäkin paremmin. 

Sovitussaagamme jatkuu ensi kerralla Kokkolassa Morsiusateljé A.S Uniikissa. 

Onko sinulla millaisia kokemuksia hääpukuliikkeiden palvelusta? 

4 kommenttia:

 1. Sekä hyviä että huonoja. Kun olin ystäväni kanssa Tampereen Zazabellassa etsimässä hänelle pukua, oli palvelu lähes olematonta myyjän kiireen vuoksi. Kun olin itse asiakkaana Kuopion Zazabellassa, oli palvelu taas oikein hyvää. Zazabelloissa vaikuttaisi olevan järjestään aika vähän väkeä töissä asiakasmääriin nähden, ja yksi myyjä ei ruuhka-aikaan ehdi millään palvella kaikkia asiakkaita riittävän hyvin. Mutta vaihtelevaa palvelua on kyllä ollut muissakin liikkeissä. Asiansa osaavat ja asiakkaasta kiinnostuneet myyjät saavat kyllä sovitukseen niin hyvän fiiliksen, että heitä kiittääkin mielellään palvelusta. :) Onneksi omalla hyvällä asenteella on myös merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman käsityksen olen itsekin saanut, ettei kauhean tasalaatuista ole Zazabellan palvelu. Minä oon niin herkkä huonoille kokemuksille ja toisaalta kuluttajana joiltain osin niin tarkka, että huonon palvelun taloon en useinkaan toiste mene. Herkkien asioiden äärellä ovat nuo hääpukuja myyvät, siinä täytyy jaksaa palvella vähän kinkkisempääkin asiakasta. Itse tosin voin rehellisesti sanoa olevani tosi helppo ja kiitollinenkin palveltava enkä ruukaa mitään julkisia mielenilmauksia tai kiukutteluja harrastaa. Liikutun hyvästä palvelusta joka kerta, viimeksi tänään annoin julkista hyvää palautetta minulle ystävällisesti hyvät huomenet sanoneesta jätekuskista, johon meidän pihalla aamulla törmäsin :D Ei kaikista ole asiakaspalvelijoiksi mutta toisaalta hyväkin asiakaspalvelija väsyy ainaiseen kiireeseen ja riittämättömyyteen, tässäkin kohtaa tullaan vastatusten isompien kysymysten kanssa. Aika monella alalla tämä sama ilmiö havaittavissa.

   Poista
 2. Itse kävin kokeilemassa vanhojentanssipukuja samoissa paikoissa. Glamourissa oli valehtelematta huonoin palvelu kaikista kolmesta. Myyjä tuntui olettavan, että tiedän jo etukäteen, miten sovituksessa pitää toimia, ja sain väsähtäneitä huokauksia siitä kuinka tässä vaiheessa kautta mekkoja on vähän, vaikka kerroin kyllä tietäväni sen. Katariinassa ja Zazbellassa oli ihan erilainen palvelu, molemmissa sain ystävällistä ja avuliasta palvelua, eikä ylle valettu samanlaista masentavaa fiilistä kuin Glamourissa. Molemmissa liikkeisssä oli samaan aikaan muitakin, mutta sain silti ihan yksilöllistä palvelua ja mua kuunneltiin kyllä hyvin. Harmi kyllä että sulle kävi Zazabellassa noin, ja että mä sain noinkin tympeää palvelua Glamourista. Parhaat pisteet menee kyllä Katariinalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katariinasta en kyllä montaa negatiivista palautetta ole lukenut palvelua koskien, siksi se varmaan pärjääkin niin erityisen hyvin. Tarjontaa on nykypäivänä niin paljon melkolailla kaikesta, että tasaisen hyvä palvelu on yritykselle isoin valtti. Ihminen muistaa huonot palautteet helpommin ja sellaiset mielessä sitten herkästi etsii omallakin kohdalla merkkejä huonosta palvelusta. Katariinaan taas mennään enemmän varmoina siitä että palvelu on hyvää mutta hinnat korkeammat -> kauhistellaan korkeita hintoja mutta maksetaan se koska saadaan hyvää palvelua :)

   Poista