tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kukka(hattu)tädin uudet vaatteet

Siinä missä lapset kasvavat vaatteistaan ulos niin itse onnistuin kerrankin tekemään käänteiset: vaatteet jäävät yksi kerrallaan isoiksi. Koska saatiin sittenkin kesä, ilmestyi aukko myös kevyemmän vaatetuksen hyllylle. Kukkakuosit ovat nyt kovasti in ja vaikka voisi luulla ettei ysärillä kasvanut voisi enää ikinä harkitakaan kukallisten vaatteiden pitämistä niin immuniteettia ei silti ollutkaan minulle vielä syntynyt.

Flower poweria löytyi siis minun kangaskaapistani ja kaiken kaikkiaan kolme kangasta valitsin työstettäväksi. Kaksi niistä jo muuntui vaatteiksi ja ne esittelen teille tänään, kolmannen sitten joskus kun aikaa taas löytyy ompeluun, kuvaamiseen ja kirjoitteluun.

Kaverilta ostin ainakin vuosi takaperin Babushka roses- trikoota, josta oli ajatuksena tehdä Pikkusiskolle kesävaatetta. Rohkenin silti kysymään vahvistusta teiltä lukijoilta blogin Facebook- sivuilla sopisiko kangas minulle itselleni ja saadessani vihreää valoa ja lisäksi vielä hienon ideankin toteutukseen niin annoin palaa. 


Kaavan otin Suuri Käsityökerho- lehdestä. Se on maksimekon kaava, jonka vain lyhensin toppikaavaksi, poistin toisen puolen olkaimet (tai oikeastaan kaavoitusvaiheessa vain etukappaleelta, ompeluvaiheessa hetken puolivalmista vaatetta pyöriteltyäni ymmärsin leikata takakappaleenkin olkaimen pois :D) ja lisäsin etukappaleelle frillan. Frillan piirsin ympyränä.

Ompeluvaiheen pään rapsuttelua syytän liian pitkästä tauosta. Ei meinannut millään aivot ymmärtää millainen ompelujärjestys olisi loogisin ja oikeastaan lopputulosta ei liian läheltä kannata tarkastellakaan. Kukkakuosiin sopii kuitenkin tuollainen espanjalaishenkinen meininki tosi kivasti eli aivojen nyrjäyttely kannatti.

Toisen kukkakankaan alkuperää en muista tarkalleen mutta epäilen, että olen tilannut tämän Majapuulta. Tässä on sama kaava kuin frillatopissa mutta nyt en tehnyt mitään muita muutoksia kuin lyhensin helman toppimittaiseksi. Halusin tehdä ihan perustopin ilman mitään kikkailuja ja kerrankin siinä onnistuin. Ompeluvaiheessa kyllä pyöri mielessä vaikka mitä ideoita mutta pidättäydyin. Tässä kohtaa less is more toimii vaikka usein elämässä suosin juri päinvastaista toimintamallia.Hauskasti huomasin kuvista, että omalle vartalomallille annetut vinkit pukeutumiseen totisesti pitävät paikkansa. Suoravartaloisen olisi hyvä korostaa vyötäröään vyöllä tai millä tahansa poikittaisella linjalla siinä kohdin ja minusta on ihan päivänselvää että näistä kahdesta kokonaisuudesta mustavalkoinen on parempi. Ei välttämättä väriensä vuoksi vaan nimenomaan siksi koska vartalo "katkeaa" suunnilleen kapeimmasta kohdastaan luoden samalla illuusiota siitä, että vyötärö olisi kapeampi kuin oikesti onkaan.

Tämä kuvattavana oleminen se ei vain onnistu harjoittelusta huolimatta. Itse kaukolaukaisimella varmaan saisi vähiten jäykät kuvat. Ei siis enää puutu kuin se kaukolaukaisin! Vai sittenkin lisää harjoitusta? :)

Oletko mun kanssa samaa mieltä siitä että alempi sopii paremmin vai esitätkö eriävän mielipiteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti