perjantai 12. toukokuuta 2017

Sulhaspojan tyyli

Häihin on enää neljä kuukautta ja lasten hääasut osittain vielä suuri kysymysmerkki. Sulhasenkin itseasiassa! Toisinaan tulee aika helposti ajateltua ettei miehillä ja pojilla ole niinkään vaihtoehtoja juhlapukeutumisen saralla mutta kylläpä vaan on, ihan valinnan vaikeuteen asti. Tässä jutussa pohdiskelen vähän millainen häätyyli voisi olla meidän pikkuisen poikamme näköinen.

Lasten juhlapukeutumisessa on minun mielestäni lähdettävä siitä, että vaatteiden on oltavat mukavat. Etiketti sanokoon mitä tahtoo, jokainen vanhempi tietää parhaiten millaisessa asussa se oma nassikka tulee tuntemaan olonsa hyväksi. Loppujen lopuksi lasten viihtyminen (muutoin ja myös vaatetuksen puolesta) on aika oleellinen osa minkä tahansa juhlan onnistumisessa. Kiukuttelevia kakaroita ei kukaan halua juhliinsa vaikka olisivat kuinka sievästi ja etiketin mukaisesti puettuja.

Pikkuveli (uusille lukijoille tiedoksi, että tämä on pienen poikamme bloginimi kun en halua oikein nimin lapsistamme täällä kirjoitella) on häiden aikaan 2,5- vuotias eli melkoisen pieni juhlija. Hän tuskin kovin paljoa ehtii enää tässä muutaman kuukauden aikana kasvaa ja asun hankinta alkaa olemaan ajankohtainen. Tuumasta toiseen siis ja aloitin tietysti Pinterestistä. Ihan meinasi sydän pakahtua, niin suloisia ovat pienet pojat juhlalookeissaan!PUKU / SOLMUKE / TENNARIT / KENGÄTKuva

Ollaan oltu yhtä mieltä Metallimiehen kanssa siitä, että mustaa pukua ei lähdetä etsimään sen paremmin pojalle kuin hänelle itselleenkään. Harmaa tai sininen olisi kiva, jälkimmäiseen alamme kallistua enemmän. Mielestäni sininen sopii myös harmaata paremmin syksyyn ja se on helppo yhdistää niihin sävyihin mitä olen häiden värimaailmaksi kaavaillut, esimerkiksi nyt vaikka viininpunainen/burgundi.
Ensiksi ajattelin, että ei hommata Pikkuveljelle puvun takkia ollenkaan mutta syyskuussa voi olla jo vähän vilpoista päiväsaikaankin, saati iltasemmalla. Neuletakki sopisi takin virkaa toimittamaan myös mutta jos tuulee yhtään niin se ei ole riittävän lämmin. Elätän toivetta siitä, että tarettaisiin kuitenkin vielä ilman ulkovaatteita.

Mitä pienempi käyttäjä sen varmemmin käyttökertoja on vähemmän ja käytettyinä poikien juhlatamineita löytyykin ihan kivasti. Minä olen selaillut Toria, Facebookin kirppisryhmiä ja Huutonettiäkin mutta oikeankokoista, tummansinistä pukua ei vielä ole osunut silmään. Toisaalta Suomen rajojen ulkopuolelta saa uusia pukuja samaan hintaan kuin täällä myydään käytettyjä. Uutena kotimaisesta kaupasta ostettuna sijoitus olisi sadan euron pompsi tai enemmänkin - ei kiitos.
Kuva

Pienet kravatit ja solmukkeet (eli mirrit) ovat supersöpöjä kummatkin mutta tässä varmaan mennään sen mukaan kumman isimies itselleen valitsee. Pojalle sitten samanlainen. Olipa kumpi tahansa niin asuste sävytetään muuhun värimaailmaan sopivaksi. Yksi tuttu tosin tekee ihan supercooleja nahkatöitä ja hän toi vasta markkinoille myös nahkaiset solmukkeet, joihin ihastuin heti. Pääset katsomaan Teppon töitä täältä. Mikäli budjetti antaa periksi niin tuollaiset kyllä hommaan meillekin, sanoi pojat mitä tahansa :D Allaoleva kuva on lainattu luvalla Kuopion Nahkasuutarin fb- sivuilta.

Kuva: JP Palmunen

Juhlakenkiä pienille pojille on yhtä laajalla skaalalla kuin isommillekin. Marketeista ei tahdo löytyä kuin sitä perusmustaa nahkakenkää mutta nettikauppaselailulla löytyi tuollaisia ihania ruskeitakin. Kenkäasiassa toisaalta voisi aivan hyvin mennä käytännöllisyys edellä ja ostaa siistit uudet tennarit. Niille tulisi käyttöä taatusti myöhemminkin ja minusta tuollaiset semiviralliset pikkuheebot tennareissaan ovat vaan jotain niin liikuttavaa. Kirppisten tarjontaakin kannattaa hyödyntää myös kenkäasioissa, pieniä juhlakenkiä tulee vastaan tosi usein.

Päättämisen vaikeus tulee tässäkin asiassa!

Mitä itse ajattelet lasten juhlapukeutumisesta - noudatatko etikettiä prikulleen vai menetkö käytännöllisyys edellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti