torstai 4. toukokuuta 2017

Romanttista ruusukultaa kattauskokeilussa

* yhteistyössä Duni ja Häät- media

Sain taannoin pyynnön osallistua Dunin ja Häät- median yhteistyöhön, jossa pääsisin kokeilemaan hääkattauksia vapaasti valitsemistani tuotteista Dunin valikoimasta. Toteutukseen sain niinikää vapaat kädet. Ensimmäisen kattauksen löydät täältä. Pyrin siinä hillittyyn ja pelkistettyyn ilmeeseen hieman Suomi100- teemaa sivuten ja nyt ajattelin jotain ihan muuta..

Toisen kattauksen idea lähti yhdestä meidän häissäkin nähtävästä väristä - ruusukullasta. Kaikki muut osa-alueet kattauksessa ovatkin muuttuneet monia kertoja mun päänsisäisessä visiossa ja lopputulos oli vielä himpun erilainen siitä. Tykkään jalostaa kaikkia ideoita samalla kun niitä teen, ihan jo siksi että mun tosiaan tarvitsee tehdä itse voidakseni nähdä mikä toimii ja mikä ei. Hääkattauksen suhteen tällainen tyyli toimia on aika ongelmallinen, kun katettavia pöytiä on monta ja niihin olisi osattava varata riittävästi tarvikkeita jo etukäteen. Siksi kannustankin teitä kaikkia kokeilemaan sitä omaa kattausideaa! Se ei välttämättä toimikaan ihan sellaisenaan ja sellaista yllätystä ei kukaan morsian halua hetkeä ennen juhlaa..


Hääkattauksen ja häiden koristelun suunnitteleminen on ylipäätään ollut aika haastava kokonaisuus minulle, koska pidän aivan valtavan paljon ylipäätään kauniista, harmonisista kokonaisuuksista olivatpa sen osaset mitä tahansa. Sen oman kokonaisuuden etsiminen sieltä seasta on vaikeaa ja vaatii prosessointia. Tämä kyseenomainen kattaus esimerkiksi on mielestäni ihastuttava (nuuhnuuh, oma kehu haisee :D) mutta näin yön yli nukuttuani osaan jo sanoa ettei se ole tällaisenaan ainakaan meidän häihin sopiva kokonaisuus. Siinäpä onkin osasyy sille miksi halusin toteuttaa osittain samoin elementein vähän erilaisemmankin kokonaisuuden. Siitä lisää lähipäivinä.

Ekaan kattaukseen käyttämiäni Dunin tuotteita käytin myös tähän. Kokeilin meidän omia lautasiakin mutta tummansiniset Teemat eivät vaan sopineet joten palasin alkuperäiseen. Nämä Ecoecho- sarjan lautaset ovat kauniit ja modernit. Ne tuovat mukavaa twistiä tällaiseen aika rustiikkiseen/vanhahtavaan ja tavallaan myös aika perinteiseen kattaukseen. Aterimet ovat samaa eko-sarjaa ja tosi kaukana niistä kertisvälineistä joilla olen aiemmin syönyt! Nämä ovat jämäkät ja kauniisti muotoillut, painavatkin aika paljon eli tuskin piknikilläkään tuulessa lentäisivät kovin helposti tiehensä.

 Filix- lautasliinoihin ihastuin kuvastossa vaikka tämä vastikään oppimani greige väri ei mikään oma lemppari olekaan. Tämän ihmeellisempää taittelua ei kauniisti kuvioitu lautasliina kaipaa vaan yksinkertaisella asettelulla kuosi pääsee parhaiten esiin. Jos kuitenkin taitteluvinkit on hakusellaan niin ainakin täältä niitä löydät. Kaitaliina on tismalleen samaa sävyä kuin lautasliinojen lehdet ja tällainen yhdisteltävyys lämmittää neurootikon sydäntä :D


Romanttisen hempeä kattaus suorastaan huutaa neilikoita ja niitä minulla oli ikiversioina. Koska tekokukkien varret eivät ole kauneinta mahdollista katsottavaa, laitoin maljakkoon täytteeksi ja varsien piilottamiseksi rutattuna pari saman Filix- sarjan lautasliinaa.

Tekemäni pöytäkoriste on minusta hyvä esimerkki edullisesta mutta silti kauniista DIY- koristeesta. Sahatun puukiekon päällä on siis omakätisesti (mieheni suosiollisella avustuksella) tyhjennetyt kolme viinipulloa, jotka olen maalannut Mastonin Copper- efektimaalilla. Kynttilät ovat Dunin ecoecho- sarjan 100% steariini kruunukynttilöitä. Jouduin niitä vähän veistelemään että mahtuivat viinipulloihin. Helminauha on muistaakseni kirpparilta ostettu ja tarkoitettu kaulaan mutta samantyylistä nauhaa saa esimerkiksi täältä. Pöytänumerot voisi hyvin ripustaa pullon kaulaan nauhalla tai kirjoittaa tussilla pullon kylkeen. Puinen "omin jaloin seisova" pöytänumero voisi hyvin olla pullon suussakin. Pulloihin voi toki laittaa myös kukkia, nuo maljakossa olevat neilikat toimivat siinäkin tosi hyvin.
Meidän mielikuvitushäissä olivat vieraina tällä kertaa Liisa, Kalle, Niina ja Hannu. Tuo vaaleanpunainen ihana nauha on Lidlistä ostettua paketointinauhaa, jossa toivotellaan toisella puolella hyvää joulua lontoon murteella :D Mutta hätä ei lue lakia ja oikeastaan olen tästä ideasta ihan ylpeä. Ilman joulutoivotuksia vastaavaa juttua voisi hyödyntää oikeastikin - samalla tulisi korvamerkittyä viinilasi ja sen löytäisi vielä kolmannenkin kaadon jälkeen ;) Musta tussi ja huono käsiala eivät nyt tähän kokonaisuuteen oikein toimi mutta koukeroinen kaunokirjoitus ja vaikkapa hopeatussi voisi pian toimiakin.

Tuikkukippoina en oikeaan kattaukseen suosittele noita pilttipurkkeja, niissä on nimittäin räjähdysvaara kun purkit kuumenevat. Tässä mulla oli tulet tuikuissa maksimissaan kymmenen minuuttia ja purkit olivat jo kuumenneet. Syynä kuumenemisongelmalle on ilmeisesti pilttipurkin muotoilu ja nimenomaan alaosaa kapeampi suuosa. Olen kuullut että ongelman voisi välttää sillä, että purkin pohjalle laittaisi jotain (hiekka, suola) jotta tuikku nousisi ylemmäs. Sitä en ole itse testannut kylläkään, enkä usko että meille pilttipurkkeja varsinaiseen kattaukseen tuleekaan. Varmasti turvallinen vaihtoehto on tietysti led-tuikut oikeiden sijasta.

Mitäs tykkäät kattauksesta, hot or not?2 kommenttia: