maanantai 29. toukokuuta 2017

Hääpäivän kengät

Hääkenkien ostaminen on varmaan yksi morsianten lempparihommista. Minäkin pidän kengistä tosi paljon ja varsinkin niiden ostamisesta mutta hääkenkien suhteen minulla oli jokunen ajatus kenkien ulkonäön ulkopuoleltakin. 

En halunnut pistää niihin mitään suurta summaa rahaa. Ensiksi jo siksi että meidän budjetti ei ole rajaton. Toisekseen siksi, että mun häämekkoni on täyspitkä ja ilmeisesti minussa sellainen käytännön ihminenkin esteetikon rinnalla elää, joka ei pysty ymmärtämään miksi satsaisin satasia sellaiseen asusteeseen jota oikeastaan kukaan ei koko päivänä tule näkemään. Kolmas asia on se, että minusta todella kauniit kengät voivat olla vain korkokengät. Niitä en voinut saada, koska ollaan miehen kanssa niin saman mittaisia eikä mua kiinnostanut kasvattaa itseäni päätä pidemmäksi.


Muutama ulkonäkökriteerikin minulla oli kengille: halusin täysin korottomat ballerinat ja mieluiten punakullan sävyssä. Kolmas kriteeri oli edullinen hinta mutta sillä ehdolla että kaksi edellistä ehtoa täyttyvät, muutoin tässä olisi ollut joustovaraa jonkun verran. 

Eihän noilla ehdoilla olisi vaikeaakaan löytää kenkiä, jos ei sattuisi olemaan isojalkainen. Yli 180cm ei pysy pystyssä jos tossu on kokoa 34 ja raskaudet vielä suurensivat jalkaa, johon siis nyt sopii koon 43 kenkä. Useimmiten naisten kengissä koot loppuvat yhtä kokoa aiemmin ja joillain merkeillä 41 on suurin koko.

 Valitettavasti olen vuosien varrella joutunut tekemään sen havainnon, että isojalkaiset naiset eivät kenkävalmistajan mielestä halua söpöjä tai naisellisia kenkiä vaan pyrkivät pukeutumaan joko kuin miehet tai pornotähdet. Ballerinat ovat usein vähän sen näköisiä että ne voisivat ihan hyvin olla vaikka miesten puolella ja toinen ääripää on sitten ne 15cm:n korot höystettynä glitterillä, platformeilla, höyhenillä ja shokkiväreillä.


Ulkomailta nettikaupoista bongasin pari kivaa mallia mutta päätin sitten kuitenkin vielä tehdä päiväreissun Ouluun, jossa oli kaason kanssa tarkoitus kiertää kenkäkauppoja. Matkalla kuitenkin piipahdin Kempeleen Zeppeliinissä ja sieltähän ne kengät sitten löytyivät tietenkin! Kurkistin ensin koot ja totesin, että ne loppuvat ennen omaani. Kokeilin kuitenkin, kun väri oli niin kaunis ja silmämääräisesti koko näytti reilulta. Juuri sopivat olivat, milliäkin pienempi olisi käynyt ahdistavaksi.

Kengät siis täyttivät kaikki kolme kriteeriä ja kun tutkiskelin tarkemmin niin halutessani voin korvata tylsähkön koristeen jollain kivalla kenkäklipsillä, koska rusetti ei ole kiinni kuin muutamalla pistolla. Näillä ihan taatusti jaksaa olla koko päivän vaikka olenkin ajatellut että pimenevään syysiltaan neulon itselleni morsiussukat, jotka voin sitten jalkaan sujauttaa kun virallinen osuus on ohitse.

Näistä ballerinoista pulitin alennuksen kanssa 12,90€ ja ne löysin Skopunktenista. Eivät ole liikaa mun pitsisen tylliunelman kanssa mutta selvästi juhlavammat kuin perusballerinat. Nyt kun tuossa kirjoittelun ohessa vähän hakukoneilin niin kyllä se kenkien koristeleminen omin pikku kätösin alkaa houkuttamaan yhä enemmän. Jos innostun tuunailemaan niin toki sitten tuotoksen täälläkin esittelen. 

Nyt täytyy sisäänajaa kengät että ehtivät omaan jalkaan muotoutua. Ihan kivat, eikö vaan? :)


2 kommenttia:

 1. Kauniit ovat! Kyllä nuilla kelpaa juhlia :)
  Tosi edullinen löyty ja hyvä tuuri!!!
  Samoilla linjoilla oon sun kanssa nuissa hääkenkäasioissa, pitää olla hyvät jalassa ja mielellään ilman korkoa...mikään ei oo yhtä inhottavaa ku se että tiedossa vuoden parhaimmat bileet ja itellä huonot kengät jalassa :D
  Tuli mieleen että oliko schollilla jotain uutuus pohjalliset jotka on just valmistettu sitä varten että jos tarvii ns koko päivä olla jaloilla, mutta en tiedä sitten onko ne niin paksut etteivät balleriinoihin mahdu ilman puristavaa tunnetta.

  Kiitos treenipostsuksen vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on niiiiiin passelit ettei mene edes superohutta pohjallista, testasin, mutta luotan siihen että näillä jaksan kun ei sitä korkoa ole ja jokusen sovituksen perusteella tuo reunakin on niin pehmeä etten usko että sekään alkaa hankaamaan. Nyt täytyy vaan malttaa olla pitämättä näitä koko kesänä sisäänajoa lukuunottamatta :D

   Poista