tiistai 18. huhtikuuta 2017

Tyylikäs hääkattaus sinisen, mustan ja valkoisen sävyissä.

* Yhteistyössä Duni ja Häät.fi

 Mun käpyrakkauteni sai taas yhden mahdollisuuden loistaa, kun minua pyydettiin mukaan Dunin ja Häät- median yhteistyökuvioon. Tehtävänantona oli kokeilla muutamaa erilaista kattausideaa Dunilta saatujen tuotenäytteiden perusteella. Tuotteet sain valita itse ja voi pojat, olipa valinta totisesti vaikea :D Päiviä pyörittelin kuvastoja ja pähkäilin mutta sitten ideat alkoivat muotoutumaan kokonaisuuksiksi. Valitettavasti ihan sellaisenaan en (omasta mielestäni) loistavia idiksiä päässyt toteuttamaan kun aivan kaikkea himoitsemaani en varastotilanteen vuoksi saanutkaan testiin mutta soveltaen pääsin silti aivan mukavaan lopputulokseen. 

Alkuperäinen ajatus oli tehdä Suomi 100- teemalla ekohenkinen kattaus lähinnä hääjuhlan iltapalaa ajatellen. Meidän häihin suunniteltu iltapala on tosi suomalainen: grillattua makkaraa. Siihen kertakäyttöastiat, ekohenkisyys siinä mittakaavassa kuin se kertakäyttisastioilla on ylipäätään mahdollista ja Suomiteema olisivat istuneet täydellisesti. Dunilla on lisäksi tosi kiva ecoecho- sarja ja sain osasia siitä tähänkin kattaukseen. Pilarikynttilät, aterimet ja nuo superkauniit epäsymmetriset lautaset edustavat niitä ekompia vaihtoehtoja. 

Pikkuisen jouduin suunnitelmaa kuitenkin muuttamaan matkan varrella muutoinkin ja unohdin sen alkuperäisen iltapala- ajatuksen. Lopulta päädyin tekemään tällaisen jopa vähän isänmaallisen kattauksen, jossa kuitenkin on aineksia siitä alkuperäisestäkin ajatuksesta. Väreinä kattauksessa ovat musta, valkoinen ja sininen. Kokonaisuus on mielestäni aika onnistunut ja kauniin simppeli. Itse tykkään yhtälailla yksinkertaisista kattauksista kuin myös vähän runsaammista. Jälkimmäistä toteutettaessa on vain otettava huomioon niinkin tylsä asia kuin ruokailuun vaadittava tila, plääh :D
Dunin tuotteista kerron sen verran, että se mielikuva, joka sitä marketin kertakäyttöastiahyllyä muistellessa tulee, on nyt poispyyhitty. Jo kuvastoja selatessa yllätyin kuinka tyylikkäitä ja moderneja osa desingeistä oli ja mukana oli sellaisia nimiä kuin Vallila sekä Jukka Rintala. Tämän kattauksen lautasliinoista valkopohjaisten design on Rintalan käsialaa. 

Servettirakastajana olin ihan innoissani näistä paremmista lautasliinoista, joita niitäkin sain. Tässä kattauksessa näkyvät mustat Dunilin Brilliance-liinat ovat glitteröityjä. KYLLÄ! Ihan mahtavaa :D Ne olivat suuria ja tosi kivoja taitella, eivät yhtään sellaisia perinteisiä höttöisiä. Todellakin aivan mainio vaihtoehto kankaisille lautasliinoille.

Koska lähdin tavoittelemaan simppeliä lookia, en lautasliinoistakaan tehnyt sen erikoisempia taitteluja. Halusin kuitenkin nämä molemmat liinat kattaukseen ja tein niistä yhdessä ikäänkuin taskun aterimille. Paikkakortin virkaa toimittaa mustasta kartongista leikattu palanen, joka on tökkäisty valkaistun kävyn poimuihin kiinni.

 Pöydän koristelun suhteen menin siinäkin simppelillä ja elegantilla meiningillä. Suuri ovaali tarjoiluvati käy tietysti myös tarjoiluun mutta aivan hyvin koristeeksikin. Siihen en ota kantaa kannattaako sen päälle tällätavoin oikeita kynttilöitä laittaa mutta ainakin led- versiot käyvät. Kumotun viinilasin käyttäminen kynttilänjalkana- idea on peräisin Pinterestistä ja tässä on rajana vain oma mielikuvitus.
Pompomit ovat varmaan yksi yleisimmistä häiden koristelussa käytetyistä elementeistä eikä syyttä, ne ovat tosi kauniita. Näitä voi tehdä itsekin silkkipaperista mutta tässä kattauksessa nähdyt pompomit ovat honeycombeja, jotka on nekin Dunin mallistosta. Oikeiden kynttilöiden kanssa näiden asettelussa saa toki olla tarkkana! Somistustarkoitusta tekemässäni kattauksessa ajavat myös lautasten alle asetetut mustat kakkupaperit. Pohdiskelin, että näitä voisi hyödyntää askartelussakin eikä fiilis olisi niin maalaisromanttinen kuin valkoisten kakkupapereiden kohdalla. 

Halusin tässä kattauksessa ihan ehdottomasti välttää kaikkea vaaleanpunaista, joka on taatusti myöskin häissä käytetyin teemaväri :D Kokonaisuutena hain jotain raikasta mutta silti tummasävyistä, omasta mielestäni onnistuin. Talvihäihin tällainen toimisi havuilla maustettuna (ehkä jotain tähän tyyliin?) ja muina aikoina voisivat käydä esimerkiksi eukalyptyksen oksat. 

Näin simppeliä kattausta tuskin nähdään meidän häissä, mutta elementteinä ainakin kynttilät ja jollainlailla myös luonto kukkienkin ulkopuolelta olisi tarkoitus siihen sisällyttää. 
Kannustan kyllä kaikkia morsiamia ja sulhasia kokeilemaan sitä omaa hääkattausta, toisinaan se oma visio jostain asiasta onkin aika erilainen toteutettuna. Palaan asiaan vielä ainakin yhden kattauskokeilun verran mutta kerros, mitä tykkäät tästä? :)

2 kommenttia:

  1. On kyllä todella tyylikäs! Tää olis ehkä sellainen meidän kodin juhlakattaus, ollaan täysin musta/harmaa/valkea-ihmisiä mitä tulee kotiin ja sisustukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on sama suunta sisustuksessa, onkin ollut kiva suunnitella näitä kattauksia kun on voinut heittäytyä ihan eri suuntaan :)

      Poista