tiistai 11. huhtikuuta 2017

Morsiuspukumatka: toivelista


Kuva

Luet ensimmäistä osaa postaussarjasta, jossa vien teidät pienelle maakuntamatkalle. Lähdemme etsimään minulle unelmieni hääpukua. Se on siis jo löytynyt ja ostettu mutta tarina matkasta sen luo on vielä kertomatta. Koska sovittelukierroksesta on jo aikaa en enää ihan tarkalleen muista sovittamieni pukujen speksejä mutta kuvat puvuista onneksi olivat tallessa (viime kuussa rikkoutuneesta tietokoneesta huolimatta). Samalla kerron omat kokemukseni läpikäymieni hääpukuliikkeiden palvelusta. Ensimmäisessä osassa kerron tekemästäni esityöstä eli omista toiveista ja ideakuvista. Kuvat postauksessa ovat ensimmäisiä itselleni tallennettuja ideakuvia

 Tervetuloa mukaan!

Viime syksynä, ihan ensimmäisten hääasioiden joukossa halusin ostaa hääpuvun. Siitäkään huolimatta, että painoa oli pudotettavaksi vielä reilusti, en malttanut mieltäni. Vaihtoehtoja olisi ehkä ollut näin jälkikäteen ajatellen paremmin kun olisin malttanut odottaa kaventumistani. En oikein osaa hahmottaa pienen kokonsa vuoksi päälle ahdettua pukua sopivaksi mielessäni ja toisekseen moni kaunis puku jäi tyystin sovittamatta, koska ne eivät kertakaikkiaan menneet päälle edes osittain. Toisaalta taas suositus on, että pukua lähdettäisiin ostamaan ainakin puolta vuotta ennen hääpäivää, koska puvun tilaaminen voi viedä monta kuukautta. Enpä toisaalta ole kuin reilun viisi kiloa kevyempi kuin syksyllä joten no harm done, puku on pienennettävissä :)

Millaista pukua sitten lähdin etsimään? Aivan ensimmäiseksi halusin prinsessapuvun. Tein hakuja "ball gown"-puvuista, joissa on massiivinen helma. Silloin pinnailin Pinterestistä myös valkoisia, tosi klassisia ja yksinkertaisia hääkattauksia, kimppuja ja koristeluja. Maku ja käsitys 'ihanasta' on siis muuttunut tässäkin suhteessa aika paljon matkan varrella.

Mulle on sääntöorientoituneena ihmisenä tärkeää tehdä asiat "oikein" eli etsiskelin ohjeita myös eri vartalotyypille sopivista puvuista. Opin, että pitkälle morsiamelle voisi sopia hyvin myös merenneitomallinen puku. Ajatus sellaisestakin jäi itämään. Toinen malli mitä monessa paikassa suositeltiin olivat a-linjaiset puvut. Tietystikin aioin tehdä valinnan oman fiiliksen enkä normien mukaan mutta avuksihan tuollaiset ohjeet ovat tarkoitettukin.


Kuva (Puku: Tomy Mariage, Deauville)

Kuva (Puku: Tomy Mariage, Deauville)


Kuva (Puku: Tomy Mariage, Ouvrage)

Kuva (Puku: Tomy Mariage, Ouvrage)


Tylliä halusin aivan ehdottomasti. Paaaaaljon tylliä. Tyllin paras ystävä on pitsi ja siitä olin jo ompeluharrastuksessanikin innostunut, oli siis aika helppo haluta sitä myös omaan hääpukuun. Värin halusin olevan perinteisesti valkoinen, tai oikeastaan ivory, joka sopii pohjoismaiselle kalpeanaamalle puhtaanvalkoista paremmin. Bling bling- puvuille sanoin heti ei.

Olkaimetkin halusin mutta niiden malli ja tyyli tuotti hankaluuksia. Mulla on pitkä joutsenkaula ja omasta mielestäni myös väli rintojen ja hartioiden välillä on omituisen pitkä (let's face it, kaikki minussa on omituisen pitkää!). Tästä syystä esimerkiksi tuubitobit eivät ole mun lemppareita muuten kuin rajattoman rusketuksen puolesta. 

Kiitos geeniperimään mulla on myös paljon luomia enkä tykkää niistä yhtään. Kaikkien poistaminen pelkästään kosmeettisista syistä ei kuitenkaan tunnu kauhean järkevältä. Siispä olkaimet tai pienet hihat. Puvun kiinnityksen toivoin olevan vetoketjulla ja plussana ne kauniit pienet nykerönapit.

Budjetti puvulle asetettiin viiteensataan euroon. 

Näistä lähtökohdista lähdin kierrokselle kohti unelmieni hääpukua. Jännittävän ensimmäisen sovituksen varasin paikalliseen Morsiuspukuliike Birgittaan.
Siitä lisää ensi kerralla! 

Oliko sinulla vastaavaa toivelistaa, kun lähdit pukuja sovittelemaan vai sukelsitko helmoihin mieli avoimena?  

4 kommenttia:

 1. Lähdin sovittelemaan mielessäni idea hyvin yksinkertaisesta kapealinjaisesta puvusta. Tarvitseeko edes sanoa, että nyt kaapissa roikkuu blingillä höystetty tylliunelma :D Hups!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin just voi käydä :D En minäkään sellaista ostanut kuin aioin, sen verran voin paljastaa..

   Poista
 2. Voi että, ihana postaussarja, ja tätä jää innolla odottelemaan lisää! ❤️

  Ja lukiessa oli hassua huomata kuinka paljon meidän pukujen etsinnöissä on ollutkaan yhtäläisyyksiä! :D Pukujen mallit, suuri määrä tylliä, jopa tietokoneen rikkoutuminen! :D Eikä minunkaan puku todellakaan ollut sitten sitä mitä alun alkaen lähdin etsimään, päinvastoin, joten siinäkin mennään samalla linjalla!!! :D

  Siispä jään odottamaan ilmeneekö yhtäläisyyksiä vielä lisääkin, hih! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kuinka monella tosiaan on mennyt niin että lopputulos ei olekaan sitä omaa ensiajatusta kauheasti vastannut :) On kyllä totisesti eri asia katsella pukuja netistä ja sitten vetää päälle, monestakin puvusta ajatteli että no ei hitossa mutta sitten päällä olikin aivan kiva.

   Poista