lauantai 22. huhtikuuta 2017

Hääviineistä

Alusta asti oli selvää ettei meidän häistä tule ainakaan alkoholittomia. Tätä ei voi kovin hienostuneesti sanoa mutta olen vähän sitä mieltä että kyllä alkoholi jossain määrin hääjuhlaan kuuluu. Suomalainen juomakulttuuri nyt on mitä on ja tietystikään kukaan hääpari ei toivo kenenkään mitään överikännejä häissään vetävän mutta en toisaalta sen pelosta halua alkoholia poiskaan jättää. 

Oma suhde alkoholiin on muuttunut vuosien mittaan aika paljonkin ja nuoruusvuosien "aivan sama mitä, kunhan menee päähän"- ajattelusta on tultu aika paljon eteenpäin, onneksi :) Mun vanhempani ovat viinin ystäviä ja erityisesti mun isäpuoleni tietää viineistä todella paljon. He ovat koittaneet kasvattaa minusta viinin ystävää jo reilun vuosikymmenen ajan mutta hitaasti olen kypsynyt (kuten hyvät viinitkin, ehheh).

Kuva

Ollaan Metallimiehen kanssa yhdessä vähän tuhahdeltu, kun kaverit ovat kehuneet jotain viinejä ja ajateltu että hyi hitto, ei me ainakaan. Kai me pidettiin sitä vähän teennäisenä. Sitten ostettiin vitsillä pullo viiniä ja pian huomattiin että sitä vitsipulloa haettiin yhä useammin. Pian jo löydettiin itsemme vertailemasta mitä makuja maistetaan ja viimeinen naula arkkuun taisi olla viinin, keksien ja juuston yhdistäminen. Ylempi level saavutettiin viime viikolla kun yhdistettiin komboon vielä ne peevelin viinirypäleet :D 

Yhteenvetona siis, yllättäen viini alkoi oikeasti maistumaan hyvälle.

Alkujaan tarkoitus oli häissä "aukaista baari" sitten, kun ruoka on syöty, kahvit juotu ja ohjelma nähty, eli siinä häätanssin jälkeen. Nyt ollaan kuitenkin pohdiskeltu että jospa kuitenkin täydennettäisiin häiden makupalettia vielä niin, että ruoallekin otettaisiin viiniä. Onhan se tosiasia että jos kerran satsataan kunnon ruokaan niin miksi ei sitten tarjottaisi sellaistakin vaihtoehtoa, että viinin ystävät voivat ruoan kyytipojaksi ottaa valintansa mukaan puna- tai valkoviiniä. 

Tämähän toki tarkoittaa sitä, että nyt meidän täytyy uhrautua etsimään sellaiset meidän häihin sopivat viinit ;) Pääruokana häissä syödään possua (en paljasta sen tarkemmin) ja sen kaveriksi sopivat valko- ja punaviini olisi hakusallaan. Viinien ottaminen hääbudjettiin venyttää sitä jo aikalailla eli mitään ylähyllyn viiniä tuskin voidaan valita mutta aika moni keskihintainen viini on omien tutkimusten mukaan saanut tosi hyvät arvostelut. Saa suositella, jos joku hyvä viini tulee mieleen!

Kuva

Itselläni on tuoreita kokemuksia vain valkoviinistä eikä niitäkään liiaksi asti mutta punaviineihinkin tietysti pitäisi tutustua. Kuohari sekin on alkumaljalle vielä valitsematta. Huhhuh, mikä urakka meitä odottaa! :D Onneksi on perhepiirissä asiantuntija, jonka puoleen kääntyä kun ei itse ymmärretä näistä asioista mitään.

Tänään päästään maistamaan "kissaviiniä", jota meillä on kotona ollut mooooooonta kertaa (kuivana tosin) ja joka on lukemani mukaan Suomen myydyin viinibrändi. 

Kuva


Oletko itse viinin ystävä? Tuleeko teidän häihin viiniä ruoalle? Millaisia viinivalintoja olette tehneet?

4 kommenttia:

 1. Heh,me tehtiin semmoset valinnat aikanaan että appivanhemmat toi alkumaljajuomat Virosta (kuin myös booliaineksia), ja ruokaviinit ostettiin päniköissä. Punaista ja valkosta, semmoset mitkä sopi kuvien mukaan kalalle ja lihalle 😂 eikö kuulostakki asiantuntevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin Viron keissiä MUTTA matkoineen se tulis maksamaan aikalailla saman verran ku täältä ostaa niin ei oikeen kannata. Jos jollain ois muuten käyntiä niin sitten vois mut ei asiasta tehden vihti. Hanapakkausviinejä ajateltiin siihen illan bileisiin, kun sielläki voi osa haluta mielummin viiniä :) meille tulee tarjoilukin pitopalvelun puolesta ja varmaan ne tarjoilijat voi sitten kiertää ruokailun aikana kaatamassa viiniä ja ois aika kökkö hanasta loruuttaa :D

   Poista
  2. Apua, naurattaa ihan hulluna ajatus tarjoilijoista pänikät kainaloissa lorruuttamasa! Joo, siihen lie se pullo kuitenki kätevämpi.

   Poista