maanantai 24. huhtikuuta 2017

Häämatkatoiveita kotimaassa ja ulkomailla

Ollaan molemmat ihan keltanokkia kotimaan rajojen ulkopuolella matkustamisessa. Pohjoismaissa ollaan käyty molemmat missä kumpainenkin ja minä olen lomaillut Rhodoksella, kun olin viisi mutta siinäpä se. Meitä kumpaakaan ei ole matkustaminen juurikaan kiinnostanut ennenkuin aivan viime vuosina sellainen kummallinen matkakipinä on alkanut kytemään. Ei mitään sellaista minkä kanssa ei olisi pärjännyt mutta nyt kun olisi ihan oikea syykin niin ulkomaanmatka houkuttaisi.

Meidän häämatka on minipieni, koska avioidutaan syyskuussa lomakauden ulkopuolella. Mentäisiin reissuun kaksisteen ja lapsille tietysti pitäisi olla hoitaja. Mummut ovat kesälomansa tuolloin jo pitäneet eikä mun oma äiti toisaalta voisi omaansa siirtäkään - hän on opettaja. Tulevan anopin kanssa ollaan keskusteltu ja hänen työnsä antaa vähän enemmän joustovaraa. Näillä näkymin voitaisiin lähtä reissuun viikko häiden jälkeen ja matka-aikaa saataisiin neljä tai viisi päivää.

Kuva

Koska mitään kahden viikon lemmenlomaa ei ole mahdollista pitää se rajaa matkakohteita jonkin verran. Ei haluta käyttää itse matkustamiseen kauhean pitkää aikaa eli kaukomaat täytyy jättää tulevaisuuden matkakohteiksi. Ehkäpä joku kiva kohde Euroopassa? Aloittelijaystävällinen pitäisi olla, sellainen missä ollaan totuttu matkailijoihin ja puhutaan englantia.

Toinen rajoittava tekijä on tietysti budjetti. Ollaan ajateltu, että noin 1500€ voisi olla sopiva summa mikä oltaisiin valmiita nyt matkaan käyttämään. Ihan jo siksikin, että noinkin lyhyeen lomaan ei koeta tarpeelliseksi tuhlata enempää ja toisekseen siksi, että sitten joskus käydään pidempi loma ja siihen satsataan enemmän. Halutaan kuitenkin käydä pieni reissu kahdestaan heti häiden jälkeen, koska luulen että jos sitä siirrettäisiin, niin koko häämatka jäisi sitten tekemättä. Eikä siinä rakkauden vaaleanpunaisessa kuplassa varmaan niin enää häähumun hälvettyä leijuta, halutaan ottaa siitä kaikki irti :D Matkakohde saisi siis olla kohtuullisen edullinen tai korkeintaan keskihintainen.

Ensikertalaisina meillä ei kauheasti ole mitään odotuksiakaan matkakohteelta. Pelkkää hotellissa/rannalla makoilua ei jakseta kumpikaan mutta ei toisaalta olla hakemassa mitään kauhean extremeäkään. Sellainen kiva kaupunkiloma, jossa päästäisiin yhdessä ehkä näkemään jotain nähtävyyksiä ja ihmettelemään kotimaan rajojen ulkopuolella olevaa maailmaa. Lämpö olisi kyllä ihan ehdoton plussa ja esimerksi Lontoo häämatkakohteena ei houkuta sitten yhtään, koska siellä on paska sää suunnilleen aina :D Romantiikkaa en pane pahakseni sitäkään ja matkakohteen turvallisuus on tosi tärkeä juttu. Jälkimmäisen kriteerin perusteella superromanttinen Pariisi esimerkiksi rajattiin pois.

Kuva


Asutaan Pohjois-Pohjanmaalla ja meitä lähin lentokenttä on Oulussa. Sieltä ei ilmeisesti tehdä kuitenkaan suoria lentoja kuin muutamaan hassuun kohteeseen ja niitäkin harvakseltaan. Helsingistä olisi siis lennettävä ja sinne varmaan mentäisiin lentämällä Oulusta. Junalla ja autolla meidän oleskeluaika lopullisessa matkakohteessa vähenisi entisestään eikä toisaalta hinnassakaan ainakaan säästäisi. Suorat lennot Helsingistä olisivat siis suuri plussa nekin.

Toinen vaihtoehto meillä on lomailla kotimaassa. Tämä oikeastaan oli se ensimmäinen ajatus. Suuntakin oli päivänselvä, kun haluttiin molemmat Lappiin. Päästäisiin sinne nimittäin parhaimpaan aikaan - näkemään ruska. Tykätään luonnosta molemmat ja kahdenkeskiset patikkaretket kuulostaisivat aivan ihanilta! Kotimaan lomassa maksaisi eniten hotellit mutta sitten voitaisiin ihan huoletta satsata siihen, kun matkustaminen lomakohteeseen ei veisi niin suurta lohkoa budjetista. Tuntuu nimittäin vähän hullulta maksaa matkassa eniten sinne lentämisestä. Jonkun verran ollaan netistä Lapin kohteita selailtukin ja hyvältä näyttää, Levin panoraamahotelli varsinkin! Matkat Lappiin taitettaisiin omalla autolla. 

Kuva

Tiedostetaan, että ollaan aika myöhään liikkeellä ja varsinkin jos suunnataan Lappiin niin hotellia täytyisi varailla tosi nopsaan jos meinataan vielä johonkin kivaan päästä majoittumaan.

Olisko sulla antaa vinkkiä sopivasta matkakohteesta ulkomailla, joka täyttäisi meidän kriteerit ja/tai kertoa omia kokemuksia? Lapistakin otetaan huomioita vastaan, erityisesti hotellisuosituksia! :)

15 kommenttia:

 1. Jälleen yksi lempiaiheistani :)

  Euroopan kaupungeista kannattaa harkita esimerkiksi Dubrovnikia (kaunista ja suhteellisen edullista), Milanoa (tuohon aikaan vielä lämmintä, useita lentoja päivässä, kohtuullinen matka-aika ja Italia nyt on vaan aina Italia <3) tai sitten rohkeasti ihan vaan Tallinnaa :D Kuulostaa ehkä juntilta, mutta se kaupunki on oikeasti mainettaan parempi, kun suuntaa laivaterminaalista vähän kauemmas. Laadukkaita kylpylöitä ja hyviä ravintoloita löytyy pilvin pimein. Toki myös Riika tai Pärnu ovat tosi lähellä.

  Olet oikeassa kyllä siinäkin, että kotimaan matkailu saa monesti aivan liian vähän huomiota. Levi on hyvä vaihtoehto mielestäni, luonto on kaunista, ravintoloita on useampia (ihan laadukkaitakin) ja palvelu pelaa. Moni matkabloggaaja (esim. Lyhyenä hetkenä ja Rimma + Laura matkablogi) kirjoittivat tänä talvena Sallasta hyvin mairittelevia postauksia. Itse en ole siellä koskaan käynyt, mutta kuulosti noiden perusteella mahtavalta paikalta. Sallan slogan "In the middle of nowhere" sopisi myös loistavasti häämatkaan ;)

  Tässä ihan muutama random-vinkki. Matkablogeja kannattaa selailla, niissä on ihan ammattilaisten vinkkejä vähän tuntemattomiinkin kohteisiin ja useat vinkit sopivat myös kukkaronvartijoille.

  Kirjoittele suunnitelmien edistymisestä!

  - Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen kattavasta kommentista! Otanpa syyniin nuo mainitsemasi blogit, miten ei itsellä yhtään käynyt mielessä penkaista blogimaailmaa :D Tallinnakin puheissa kävi mutta siitä se lämpö jää puuttumaan.. ehkä sitten kuitenkin mielummin se Lappi :) Oon kyllä itsekin kuullut Tallinnasta vain hyvää.

   Aika nopsasti saadaan päätös tehdä ja sitä ei helpota yhtään se, että yhtenä hetkenä ollaan varmoja että Lappi it is ja kohta jompikumpi alkaa jossittelemaan ulkomaita. Vähän pelätään sitäkin, että kun kaksi stressiherkkää keltanokkaa lähtee yhdessä ekaa kertaa ulkomaille niin tunnelma saattaa herkästi keikahtaa romanttisesta raadolliseksi :D

   Lappi olisi ehdottomasti varmempi valinta. Kummallinen tämmöinen matkakuume, tässähän ei järki ole voitolla ollenkaan :D

   Poista
  2. Ei sitä stressiasiaa kannata pelätä, ei kontrollifriikkeys ole matkailussa välttämättä ollenkaan huono piirre ;) Tai no, jos onnistuu pitämään sen siinä mittakaavassa, että huolehtii, että on hyvissä ajoin joka paikassa ja jättää aina pelivaraa siihen, ettei julkinen kuljekaan, taksi ajaa väärään paikkaan, hotellihuone ei olekaan varattuna, luottari ei toimi ja mitä näitä nyt on.

   Mun iän myötä selvästi vähentyneelle kontrollintarpeelle kaikenlainen matkailu on tehnyt todella hyvää. Tosi kermapersereissaaja olen kyllä vieläkin ja sellaiseksi taidan jäädäkin - mua ei kyllä mistään hinnasta saa telttailemaan, asumaan halvassa motellissa luteiden keskellä tai sietämään vuokra-autoa, jossa ei ole ilmastointia. Reissussa kuitenkin on yksinkertaisesti pakko elää sen kanssa, ettei asiat (joissakin reissuissa noin kuusisataa asiaa) mene ollenkaan niin kuin haluaisi tai on suunnitellut. Okei, mun onnena on ollut itseäni huomattavasti lunkimmat (yleensä tosin miespuoliset) reissukaverit, jotka ovat reissanneet paljon, pystyvät silmää räpäyttämättä ajamaan autoa New Yorkin iltapäiväruuhkassa tai väittelemään pokkana italia-suomi-englanti-sekakielellä huijausta yrittäneen tarjoilijan kanssa. Siinä on sitten itsellä turvallista olla vierellä ja nyökytellä, että juuri näin minäkin olisin asian hoitanut.

   Anyways, viestinä siis, että kaikenlainen matkailu avartaa. Kotimaanmatkailu on todella hyvä vaihtoehto sekin, Suomi on kaunis maa, jossa näkee hyvin ainutlaatuista luontoa suhteellisen vähällä vaivalla. Ruoka on takuulla turvallista ja puhdasta, suomalaiset hotellit aina siistejä ja oikeastaan huipputasoisia moniin ulkomaisiin verrattuna. Ja mitäpä te häämatkalaiset millään ylimääräisellä hilppeellä, kun raitis ilma ja rakkaus on ilmaista, kjähkjäh ;)

   - E

   Poista
  3. No siinähän se, kun tapaa mennä sitten paletti sekaisin jos jotain yllätyksiä tulee. Se aika herkästi varmaan pilaa tunnelman jos aletaan torailemaan siitä kumman syytä oli että hotellissa ei olekaan varausta :D Minä olen myöskin meistä kahdesta se, joka oletettavasti hoitaisi asioinnin ja siinäkin helposti hulmahtaa marttyyrin viitta..

   Sitten tuo ns. luksuspointti mitä sivusit. Minä en myöskään lähde läiskimään päänkokoisia hämähäkkejä hengiltä mun tyynyltäni ennen nukkumaanmenoa ja ollaan nyt puntaroitu että halutaanko seikkailua vai luksusta. Suomessa tuo jälkimmäinen on ainakin varmuus kun valitsee hyvän hotellin mutta hyvällä tuurilla se ekakin täyttyisi vaikkapa just patikoimalla jossain. Rakkauden ja raittiin ilman keskellä tietysti :D

   Poista
 2. Lapin ruska on varmasti ihana ja romanttinen! Minä en ole kovin paljoa matkustellut ja ensimmäinen aikuisiällä tekemäni matka Barcelonaan vei kyllä sydämeni ja sinne halajan takaisin. Syyskuussa siellä pitäisi päivälämpötila olla +25 asteen tienoilla ja yölämpötila +18. Siellä on kivasti pitkiä hiekkarantoja, mutta myös kaikenlaista nähtävää. Me kävimme Olympiamuseossa, Camp Noulla, Tibidabo-vuorella ja Sagrada Familiassa. Mutta erityisesti Barri Gothicin alueella oli ihanaa ihan vain kävellä ja katsella rakennuksia. Liikkuminen metrolla Barcelonassa oli helppoa. Turisteihin siellä on totuttu, joten englannilla pääsee pitkälle. Ja me olimme melkoisia ummikoita ulkomailla, koska se oli minun ja ystäväni ensimmäinen ulkomaanmatka aikuisiällä ilman vanhempia eikä kyseessä ollut suoranainen pakettimatka vaikka sen Tjäreborgilta otimmekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kuulostaapa ihanalta Barcelonakin! Näemmä maailmassa voi olla muutakin nähtävää kuin Ylivieska ja Oulu :D

   Poista
  2. Yllättävää kyllä nähtävää ja koettavaa löytyy tosiaan myös Ylivieskan ja Oulun ulkopuolelta :D

   Poista
 3. Barcelonaa minäkin ehdottaisin Euroopan kaupunkikohteista. Se on niin monipuolinen. On rantaa, kauppoja, paljon nähtävää, hyvää ruokaa, ihana sää, helppo liikkua ja hintataso edullinen. Barcelonan yllä on ihana puisto, Park Güell, joka on ihana!!! Sieltä näkee koko kaupungin ylle ja siellä on mukavasti nähtävää. Barcelonaan haluaa aina uudelleen ja uudelleen. Romantiikkaakin sieltä löytyy ja ihanaa arkkitehtuuria, jossa silmä lepää. :) Kannatan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksista! Barcelonaan olen nyt netin kautta tutustunut ja kieltämättä se näyttää todella ihanalta. Jos ei häämatkalle niin joskus sinne on päästävä, se on varma :)

   Poista
 4. Rooma on ihan mieletön. :) Jos et lukenut postaustani siitä pääsiäisen aikaan, niin käy ihmeessä tsekkaamassa. Pariisista sen verran, että olimme siellä viime syksynä vain hetki Nizzan tapauksen jälkeen. Valmiutta oli selvästi nostettu, sillä katukuvassa liikkui paljon poliiseja ja joka paikkaan mentiin turvatarkastuksen läpi. Minulla ainakin oli siellä turvallinen olo, ja kaupunki on todellakin paratiisi rakastavaisille. Kreikka on myös todella ihana, ja sinnekään ei ole liian pitkät lennot vaikka lähtisitte lyhyemmäksi aikaa. Kreikkalainen ruoka on jumalaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä lukemassa! Mä luulen että mulle kävisi juuri päinvastoin jos näkisin poliiseja kaikkialla. Tulisi olo että mistähän suunnasta tulee kohta rekka tai räjähtää pommi.. Alkaa näyttämään siltä että tarvitaan monta häämatkaa :D

   Poista
 5. Me lähdetään Roomaan, koska se on kaupunkilomakohteena syyskuussa just täydellinen lämpötilaltaan, ja nähtävää riittää. Lapin kohteiden lisäksi suosittelen myös Kolia, joka on mihin aikaan vuodesta tahansa upea, ja muutaman päivän lomaan Pohjois-Karjala tarjoaa hyvin nähtävää. Kolilla ei kannata tyytyä hotelliin vaan vuokrata joku ihana mökki.

  Ja nyt tuli mieleeni, että jos mökkiloman ei ole välttämätöntä olla Lapissa, niin aikamoisia kuhertelumahdollisuuksia on muuallakin. Esim. kotiseudullani eräällä yrittäjällä on ihania, uusia mökkejä porealtaineen, ja vieressä kansallispuisto kävelyretkiä varten. http://www.lomaleivo.fi/index.php
  Minä menisin mieluusti tuonne häämatkalle, mutta kun sijaitsee 10 km päässä kotoa niin ei oikein ehkä kannata. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi wau, kiitos vinkistä! Tutustun ehdottomasti :) Meillä olisi tässä Kalajoen hiekat, hotellit ja kylpylät reilun puolen tunnin ajomatkan äässä mutta se on pikkuisen liian lähellä häämatkakohteeksi. Rooma häämatkakohteena kuulostaa ihanalta <3

   Poista
 6. Täältä ääni Roomalle! Käytiin viime vuoden syyskuussa ja ihastuin ikihyviksi :) Ihana tunnelma, mahtavaa ruokaa ja hyvää viiniä. Julkinen liikennekin toimii, joten kaupunkia on helppo kiertää.
  Syyskuussa pärjäsi vielä hienosti päivisin hihattomalla paidalla.
  Muutenkin Italiasta kuullut paljon hyvää, joten kannattaa tutustua aiheeseen, vaikka Rooma ei kiinnostaisi :)
  Ihanaa häidenodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jarmila! Italia totisesti kiinnostaa ja se onkin niitä harvoja kohteita joista olen aina ajatellut että haluan käydä. Silloinkin vielä kun matkailu ei kiinnostanut tippaakaan :D

   Poista