keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kestokukat häissä - yay vai nay?

 Meidän häissä kukat priorisoitiin pihistä- osioon. Mitään tarkkoja suunnitelmia meillä ei koristelun suhteen vielä ole mutta aika varmaa on, että aitoja kukkia meillä ei esimerkiksi pöytäkoristeiksi tule. Oikeastaan ainoa mahdollisuus aitojen kukkien käyttämiseen on se, että saadaan jostain ostettua suuret määrät käsittelemätöntä kukkaa, joista sitten itse tehdään asetelmia. Haasteena tässä on se, ettei mun ymmärtääkseni tällaista palvelua läheskään kaikilla kukkakaupoilla ole ja tietysti se, ettei itsellä tai lähipiirillä ole nouhauta asetelmien/kimppujen tekemiseen.

Häiden hiilijalanjäljestä voisi kirjoittaa pitkästikin. Se on ihan huipputärkeä aihe ja mulle henkilökohtaisella tasolla sydäntä lähellä, kierrätys ja ympäristöystävällisyys nimittäin. Olen yrittänyt löytää sellaista kultaista keskitietä itselleni tämänkin asian tiimoilta. Olen herkästi fanaattisuuteen keikahtava ihminen ja se keskitie on mun hauraalle psyykelleni siinäkin mielessä kaikista ystävällisin tie :D Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että joissain asioissa olen hysteerisen tarkka ja toisaalla taas en jaksa nipottaa. Häiden järjestelyssä olen yrittänyt pysytellä tuossa samassa balanssissa. Koen, että ihan puhtaasti ekoilemalla en saa sitä mitä haluan mutta pyrin välttämättämään ylenpalttista mässäilyäkin, oman budjetin rajoitukset huomioonottaen.

Budjettirajoituksethan ne tässäkin kohtaa maapallon hyvinvoinnin edelle kiilaavat. Kuinka moni tietää paljonko kestokukat täällä kotimaassa maksavat? Ihan todella paljon. Vasta katselin kaupassa yksittäistä hortensian vartta ja sillä oli hintaa 3,90€. Kimppuun niitä olisi tarvittu ainakin viisi ja vähän pöytäjärjestelyistä riippuen valmiita kimppuja menisi meillä noin kymmenestä viiteentoista. Koska hortensia on vain yksi mun lempikukistani (ja kaikki näkyivät maksavan vähintään tuon verran) niin kustannukset nousevat aivan helposti useisiin satoihin euroihin. Meillä on koristeluun budjetoitu 300€ ja siihen tulisi saada mahtumaan kaikki koristeet - ei pelkästään kukat. 

Siispä..eBay.

Minä pidän valtavasti pioneista mutta häiden ajankohdan vuoksi en niitä saa, enkä ole innokas maksamaan tuontikukasta moninkertaista hintaa sesonkiaikaiseen, kotimaiseen kukkaan nähden. Niitä on tosi monenlaisia kimppuja tarjolla kaikissa kiinakaupoissa ja kuvauksen lukeminen tarkkaan sekä muiden ostajien arviointeja selailemalla saa aika hyvän kuvan myytävästä kimpusta. Usein tuotekuvissa on laitettu monta myyntiartikkelia yhteen mutta sitä ei välttämättä mainita missään, tai sitten se mainitaan jossain tosi pienellä. Tarkkana kannattaa olla. Tilasin muutaman kimpun pioneja, joista toinen oli hitti ja toinen huti. 

Kuvassa erityisesti ison kimpun vihreät ovat sävyttyneet enemmän kellertäviksi kuin olivatkaan.
Parempi kimpuista (kuva yllä) oli melko kookas ja siellä seassa oli kaikkea muutakin kuin vain ne pionit. Kukat olivat minusta aika aidon näköisiä tekokukiksi. Seassa oli erikoista valkoista pikkukukkaa, joka oli toteutettu ilmeisesti styrox-palloja liimaamalla oksaan :D Niitä oli pakkauskin täynnä ja ne irtoilivat aina kun kimppuun koski. Vihreät osat kimpusta eivät vastanneet kukkien "tasoa" ja seassa oli erikoista punasävyistä lehteä, josta mulla tuli lähinnä alapään limakalvot mieleen :D Hintaa kimpulla oli 4,66€ toimituskuluineen. Linkki tuotteeseen tässä.


 

Pienempi pionikimppu

Huonompi kimppu oli aika pieni ja kukat eivät olleet yhtä kauniita. Varret olivat paksulla kirkkaanvihreällä muovituubilla päällystetyt ja eri varsissa olevat lehdet kahisivat kuin paperi. Tällä kimpulla hintaa oli 3,73€ toimituskuluineen. Ei jatkoon. Linkki tuotteeseen tässä.

Hortensia

Hortensia myöskin on yksi lemppareista ja niitäkin pienen kimpun tilasin. Näissä oli samat kummalliset muovituubit varsina mutta sitten vahingon kautta hoksasin että siellä alla on taipuisa pahvi(?)varsi, joka on silmälle ystävällisempi. Ei varmaan kauhean kestävä vääntelyä ajatellen mutta täytyy pitäytyä vääntelemästä sitten. Kuten kuvista näkee, näiden varret eivät ole järin pitkiä. Kukat on mielestäni aivan kauniita. Näistä sanoi sisustuksesta tarkka kaaso, että voisi jopa omaan kotiinsa huolia. Uskokaa pois, silloin tekokukka on tehtävässään onnistunut ;) Hintaa kimpulla 2,66€ toimituskuluineen. Linkki tuotteeseen tässä.


Neilikka

Neilikoistakin pidän. Tilaamani kimppu ei ollut voittaja- ainesta kuitenkaan. Väri oli mielestäni vähän liian kirkas ollakseen realistinen ja varsissa oli ihmeellinen vaalea töhnä pinnassa. Hintaa kimpulla oli 3,06€ + toimituskuluja 2,65€ eikä kimppu ollut rahan arvoinen. Linkki tuotteeseen tässä.Eukalyptus

Vähän vihreääkin halusin ja tilasin tekoeukalyptusta. Enpä ole livenä kyseistä kasvia tainnut nähdä mutta luulen ettei tämä sitä erityisen paljon muistuta. Hintaa oksalla oli 2,27€ toimituskuluineen. Linkki tuotteeseen tässä.

Tarkoituksenani oli siis tehdä näistä yhdistellen kimppu. Tovin kukat toimittivat sisustuskoristeiden virkaa mutta viikonloppuna vihdoin kunnostauduin ja kokeilin tehdä kimppua paremmasta pionikimpusta, hortensioista ja eukalyptuksesta. 

Mitäs sanotte, menisikö tällainen hämärästi valaistussa tilassa pöytäkoristeesta? Tahdon pöytiin jotain vihreää näiden lisäksi, ehkä se voisi olla jotain aivan aitoa ja oikeaa. Mielessäni kävi muratti, aito eukalyptus, havut ja mustikanvarvut. Yritin viimeksimainitusta etsiä Pinterestistä kuvia mutta pikaisesti en löytänyt mitään kivaa inspiraatiota. Onko jollakulla vinkata mistä löytäisi kivoja ideakuvia? Kuvat on otettu myöhään illalla eivätkä värit toistu kuvissa aivan oikein.

Ja sitten kaasoraadilta kysytyn mielipiteen jälkeen myös ilman noita vihreitä varsia.


Hintaa tälle tekemälleni kimpulle tuli siis reilut 7€ ja vähän muusta koristelusta riippuen se voisi olla pienempikin.

Laitan lisätilauksen hyväksihavaituista kimpuista ja tilaan kokeeksi mukaan erilaista neilikkaa ja ruusuja nyt ainakin. Haluaisin kimppujen värimaailman olevan vaaleanpunaista, ehkä vähän valkoista ja seassa saisi olla jotain tosi tummaa violettia/luumua tai viininpunaista/burgundia mutta viimeksimainittua ei tahdo löytyä mieleisiä.

Häiden jälkeen, kun ei kimppuja enää tarvita, laitan ne sitten kiertoon. Otsikon kysymykseen siis oma vastaukseni on, että itselleni ne kukat on sellainen osio josta voin tinkiä. Toisaalta, jos saan järjestymään aitoja kukkia edukkaasti niin että itse ne värkkäilen kimpuiksi niin sekin käy. Itse en ajattele, että häiden arvo tai bileiden laatu on kukkien materiaalista kiinni ja kestokukkien hyvänä puolena on sekin, että niilllä samoila kukilla voi koristella enemmänkin kuin yhdet häät

Mitä sinä ajattelet?

6 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi kestokukkamorsian! :D Ja heti alkuun pitää sanoa, että toi iso pionikimppu on kyllä kaunis! Täytyy tutustua siihen itsekin... ;)

  Myös mun viimeisimmät bolgitekstit on koskeneet kukkia ja niiden eri aihealueita, ja uuden läppärin myötä pian pitäisi valmistua myös postaus, jossa näytillä mun kasaamat kaasojen kestokimput! :)
  Ja ehkäpä juuri näiden omienkin viimeaikaisten ja kestokukkavoittoisten ajatusten takia tuntui erityisen mukavalta lukea myös toisen kestokukkamorsiamen ajatuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogista olenki käyny lueskelemassa ja se missä oli niistä kimppujen malleista oli mulle oikeasti hyödyllinen. En yhtään oo tajunnut että niitäkin on niin monia! Mukavaa että meitäkin on, ehkä se kestokukkavierastus helpottaa kun vaan jaksetaan toitottaa :D

   Poista
 2. Heippa! Kauniit kukkavalinnat teillä, meidän heinäkuisiin häihin olen miettinyt ihan samoja :D
  Pioni oli myös minulla ensimmäinen vaihtoehto. Otin kuitenkin selvää siitä ja heinäkuun lopulla sitä ei oikein tosiaan saa ja kukkakauppiaskaan ei sitä suositellut tilaamaan. Ulkomailta tilatuissa voi kuulemma olla tosi huono hinta-laatusuhde. Toisena tuli sitten hortensia, mutta siinäkin ilmeisesti sama homma, että ei tiedä onko millaista laatua tuohon aikaan kesästä. Nuo molemmat kukat voivat kuulemma myös nuupahtaa tosi nopeasti.

  Sain kuitenkin kauppiaalta vinkin dahlia cafe au lait -kukasta ja ihastuin siihen! Se on kuulemma suhteellisen helppoa myös itse kasvattaa (ainakin kukkakauppiaalle) ja äitini tätä haluaakin kokeilla. Olisiko itsekasvatus sulle mahdollista, se tulisi varmasti edukkaammaksi kuin ostokukat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike! :D Jos hortensiaa ei saa heinäkuussa niin tuskin sitä sitten enää syyskuussakaan saa kun meillä on häät. Neilikka on käsittääkseni ihan ympärivuotisesti saatavilla? Daaliat on myös tosi kauniita. Googlettelenpa tuota sun vinkkaamaasi kukkaa! Oon aikamoinen poropeukalo kukkien kanssa mutta voishan sitä kokeilla. En oo eläissäni miettinyt kukkia näin paljon kuin puolen vuoden aikana :D

   Poista
 3. Meillä ei missään vaiheessa edes keskusteltu muovikukkien mahdollisuudesta, vaan halutaan ehdottomasti oikeita kukkia. Ekologisuus ja "säätäminen" menivät tässä kohti budjetin edelle. Kieltämättä onhan se vähän hassua käyttää julmetusti rahaa kukkiin joista ehditään iloita tasan se yksi päivä (tai tallentuuhan ne kuviinkin, ehkä niistä on enemmänkin iloa).. Toivottavasti lähipiiristä joku huolii kimpun jos toisenkin mukaan kotimatkalle :)

  Laadukkaat kestokukat on kyllä oikein sievät, ja hämärässä varsinkin uskon että menevät täydestä kuin väärä raha :D Sanoisin siis että anna mennä jos siltä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ajatellut just tuota että eivät ole kun sen päivän ihastuttamassa.. Sinänsä outo ajatus koska niinhän häissä kaikki rekvisiitta on, vain liitto itsessään jää konkreettisesti olemaan häiden jäljeekin. Niin ja kuvat :)

   Vähän perustelun ekologisuutta silläkin, että jos ne kukat kiertävät useammat häät/juhlat niin silläkin ehkä voi hieman omaa hiilijalanjälkeään pienentää. Vaikka enpä tiedä monetko pippalot täytyisi kimpun juhlia, että kerosiininkatkuinen matka maailman toiselta puolelta olisi kuitattu :/

   No, niin tai näin, sikäli ei saada edukkaasti käsittelemätöntä kukkaa isoissa määrissä niin kestokukilla mennään! :)

   Poista