keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Hahmotusongelmaisen polvipaikat ja pelipaitaMeidän pikkujäppinen täytti juuri kaksi vuotta. Hän on 88,5cm pitkä ja viimeisimmästä Pikkuveljen vaatetukseen suunnatusta ompelurupeamasta on jo niin kauan, että paitojen helmat ja hihansuut alkoivat nousta turhan ylös. Housuista menee vielä itseasiassa samat mitkä olen ommellut hälle yli vuosi sitten mutta se voi toisaalta olla elävän elämän esimerkki turhan reilusta kasvunvarasta :D Ottobresta paidan kaavaa etsiessäni piirsin samalla kuitenkn kivan näköiset kapeat byysat. Saadaanpahan vähän vaihtelua siihen housukaapinkin sisältöön!

Paita on tehty So many trees- kaavalla koossa 86cm. Helmaa ja hihoja pikkuisen pidensin, napitushalkion jätin pois (ei kaivanne selittelyjä miksi) ja kaavaa kuosittelin siten, että olkasaumat tulevat parisen senttiä etukappaleelle ja takakappaleella on kaarroke. Kolmen värin yhdistelmään päädyin oikeastaan pakosta: Nappinjan ihana raporttikangas on pohjaväriltään sellainen valkoinen, etten sille kaveria täältä kotoa löytänyt ja kahden eri valkoisen yhdistelmä ei houkutellut. Jostain syystä halusin sitten yhdistää valkoiseen mustaa ja minttua. Tuloksena pelipaitameininki ilman pelinumeroa.

Housujen kohdalla päätin, että Papun lanseeraamat polvipaikat on vähän so last season ja lisäsin King of forest- housukaavaan tämmöiset tosi hauskat pohjepaikat. Ilmeisesti mittasuhteiden hahmottaminen ei ole mun vahvimpia puoliani.. Housuissa on takataskut ja lehden neuvomat paikat taskuille aivan liian ylhäällä mun makuun mutta en millään viitsinyt purkaa. Näissä on minunsta tosi korkea haarakorkeus eli kestopeppukin mahtuisi ihan helposti sisään. Hyvä juttu se on myös siinä, että kun paitojen kanssa pitää niin korkeavyötäröiset housut pitävät uloslähtiessä niiden alle tungetun paidanhelman paremmin paikallaan. Erityislussaa siitä, että tämä on oikeasti kapea malli eikä vain näytä siltä kuvissa, jotka on kuulemma tehty mallien mittojen mukaan. Nimim. liian monet kerrat leggarikaavaa senttitolkulla kaventanut.

Ei omaan silmään mikään suuri hitti mutta ei varsinaisesti hutikaan. Vähän hajuton ja mauton kokonaisuus. Olisikohan ompelutatsi vähän päässyt ruosteeseen, kun en aikoihin ole kunnolla ommellut? Tekisi mieli haastaa itseään jollain vähän erilaisemmalla ompeluhommalla

Olisiko sinulla antaa mulle sopivaa haastetta? :) 

2 kommenttia:

  1. Söpönen setti! Mustaa ja minttua minäkin olisin yhdistänyt tuohon. Ja tuun varmaan yhdistämään, kun sama raportti tuolla odottelee :D Mikähän on, kun en enää saa postauksistasi nostoa lukulistalle :/ Pitääkin kerralla lukaista nyt useampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan johtuu tästä nimenmuutoksesta ettei näy :/ Oonkin miettinyt että aikamoinen lasku liikenteessä, varmaan mennyt aika moneltakin hukkaan tämä blogi. Nuo raporttikankaat on osoittautuneet mulle vaikeimmiksi tehdä valmiiksi, tässäkin valkoinen pohjaväri on ihan uusi valkoinen jota en halunnut yhdistää erilaiseen valkoiseen ja oli siis pakko keksiä muuta :)

      Poista