perjantai 6. tammikuuta 2017

Meidän joulu 2016

 Ihanaa uutta vuotta lukijat! Eihän tässä vaiheessa vuotta ketään enää joulu kiinnosta mutta silti ajattelin tänään lyhyesti kertoa millainen se meillä tänä vuonna oli. Tänään siivottiin joulukoristeet pois, ikkunassa olevaa tähteä ja kynttelikköä lukuunottamatta. Lapset näemmä ottavat kuusesta koristeita yhtä suurella innolla pois kun niitä sinne laittavatkin.

Vietettiin joulu täällä meillä kuten jo monena vuonna tätä aiemminkin. Mun äiti ja isäpuoli tulivat tänne jo aiemmin päivällä syömään ja myöhemmin seuraan liittyi appivanhemmat ja miehen veli. Pukkikin meillä kävi silläaikaa kun pappa etsiskeli autolle sopivaa paikkaa ;)
Lapsille tuli lahjoja mukavan hillitysti ja täsmänä sellaisia mitä toivoivatkin. Isosisko sai mm. Lego Friends ratsastuskoulun, hevoskirjan, uuden Schleich- hepan kokoelmaansa, vaatelahjakortin, vaatteita ja uuden puhelimen, joka taisi mennä kaiken muun edelle. Itse olin sitä vastaan mutta tytön isä sai ylipuhuttua ja kieltämättä päätös oli aivan hyvä. Pikkusiskon suurimmat toiveet olivat hyppynaru ja sateenvarjo, Lego Friendsejä ja Frozen- nukke. Ne hän sai ja myöskin vaatelahjakortin, kirjan, soittokirjan viulunsoittoharjoituksiin sekä nukkekodin muutamia mainitakseni. Pikkuveli sensijaan sai pikkuautoja, ensimmäisen Valtransa, vaatelahjakortin, kirjan, kitaran ja siisteistä siisteimmän kauko-ohjattavan mersun. 


Mulla ei ollut kuin kaksi toivetta: kampaajakäynti ja Ottobren vuosikerta. Ne sain ja lisäksi Iittalan Kastehelmi- sarjaa, retkeilyyn kuksan, kinttaat, istuinalustan ja teleskooppimallisen makkaratikun (nämä sai myös Metallimies, nyt oma kuksa puuttuu enää pienimmältä), Urban Decayn luomivärinpohjustusaineen, kalenterin ja hajuveden. Metallimies sai retkikamojen lisäksi lukemista ja allekirjoittaneelta FitFarmin Alpha- valmennuksen. Ihan mahtavaa päästä seuraamaan tuollaista ihmiskoetta sivusta :D

Ruokapuolella otettiin tänä vuonna vähän iisimmästi mutta mahat saatiin silti täyteen. Kinkkua, hasselbackan perunoita (viime vuodelta joulusettiin jäänyt hitti), poro- ja lohirullia, konjakkigraavattua lohta, saaristolaisleipää ja tietysti vähän salaattiakin. Joku etappi on ylitetty, kun ekaa kertaa jouluaterialle pyydettiin mun vanhempia tuomaan jotain hyvää viiniä vaikka ollaan miehen kanssa aiemmin viinistelylle vähän naureskeltu. Jälkkäriksi tein tyrnijäädykettä ja se syötiin tyrnisiirapin ja marenkien kera. 

Kahvipöydässä oli porotorttuja, tavallisia torttuja, pipareita, marenkeja, valkosuklaakeksejä ja Suklaapossu- blogin ohjeella tehtyä puolukka- valkosuklaafudgea kuivatuilla karpaloilla. Kuvaa en jostain syystä kahvipöydästä ottanut ollenkaan, valitettavasti. 

 Idea joulukattaukseen lähti Metallimiehen joulukuusesta karsimista oksista. Tänä vuonna olen käyttänyt käpyjä koristelussa paljon ja nyt joulun alla myös havuja. Nämä samat elementit yhdistin kattaukseen ja nakkasin sekaan valot ja hopeista helminauhaa. Meidän pöytä on niin kapea että se rajaa kattausvaihtoehtoja aika paljon kun olisi hauska mahtua syömäänkin, mutta ihan kiva tuli näinkin. Servetit taittelin ruseteiksi ja koska en ehtinyt tehdä lautasliinarenkaita niin bakers twine (mitä ikinä onkaan suomeksi) tuli avuksi tässäkin :D Kattaus on kiva mutta silti jotenkin, blääh. Häitä varten täytyy siis alkaa harjoittelemaan!
Meillä oli jälleen tosi ihana joulu. Kiitos kaikille meidän kanssa joulua viettäneille ja tietysti myös meitä lahjoneille <3 Kirjoittelen myöhemmin vielä erikseen mitä itse väkertelin paketteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti