torstai 26. tammikuuta 2017

Blogin uusi nimi + arvonta!

 Dobermami ei ole enää pitkään aikaan tuntunut sopivalta nimeltä blogille. Se ehkä joskus sopi minuun mutta ei juuri koskaan blogiin itseensä. Pitkän aikaa mietin sopivaa nimeä ja pohdin tehdäkö nimenmuutosta ylipäätään - onhan siinä aina riski, että osa teistä lukijoista tipahtaa matkan varrella pois. 

Kun sitten hoksasin tehdä pienen identiteettivarkauden tulevaisuuden itseltäni lähdin rikoksen tielle. Lainasin osan tulevasta sukunimestäni ennakkoon, koska minusta se sopii tälle mun pienelle blogilleni hyvin. Luomalla- nimi viittaa siis tietysti luomiseen. Blogiin luon sisältöä tekstin ja kuvien muodossa. Kuvat usein pitävät sisällään muita mun luomia asioita kuten käsitöitä (tai lapsia, heh!). Jokainen tuotettu teksti on kovan luomistyön tulos. Tuskin valehtelen kun sanon, että yksi postaus vie kaikkineen aikaa minimissään kaksi tuntia. Puhumattakaan siitä kauanko ne käsityöt ovat aikaa vieneet! Luomalla tarkoittaa myöskin vähän sitä, että lukijana olet tavallaan meillä käymässä. Sitäkin blogi on: meidän elämää.Tietotekniikan ihmelapsi halusi tietysti suitsaitsukkelaan hoitaa blogille uuden nimen ja itselleni tyypilliseen tapaan toimin ennen kuin ajattelin. Muutin blogin osoitteen ensimmäisenä ja tadaa, Pandoran lipas oli auki. Dobermami- blogia siis ei enää ole olemassa eikä Google esimerkiksi löydä "Luomalla- blogi"a ollenkaan. En ole aivan varma mitä kaikkea ikävää tämä käytännössä tarkoittaa mutta ainakin sitä, että kaikki vanhat linkit ovat nyt rikki. 

Facebookissa ja Instagramissa olen ehtinyt tiedot päivittämään eli nyt kaikki Bloggerin kautta seuraavat - hopihopi tykkäilemään ja seuraamaan noihinkin, kun en tiedä miten tuo lukijapaneeli nyt käyttäytyy.


Blogi täytti marraskuussa kolme vuotta mutta en silloin ehtinyt järjestää mitään kivoja juttuja sen kunniaksi. Nyt siis juhlitaan yhdistetysti sekä syntymäpäivää ja uutta nimeä!

Arvonta tapahtuu blogin Instagram- tilillä ja siellä on jaossa kolme lippua Oulun Häämessuille, jotka järjestetään 4.2 eli jo ensi viikolla. Lisätietoa messuista löydät täältä. Toimintaohjeet arvontaan osallistumiseksi löydät Instasta, sinne siis!

* yhteistyössä Suomen Häämessujen kanssa

9 kommenttia:

 1. Ja silloin kun oli lankapuhelin niin vastattiin: Kangaskorjaamolla Johanna puhelimessa. Nyt sullakin oma lankapuhelin: Luomalla Sonja puhelimessa. Näin mä tän ajttelin kun kuulin nimimuutoksesta. Mutturallahan vaihtoi pelkän blogin nimen jokunen vuosi sitten, mutta jätti vanhan www-osoitteen. Että sellainen välimuoto olisi, jos haluaa vaihtaa blogin nimeä ja säilyttää linkit. Ihan vaan vinkkaan, jos joku muukin on miettinyt nimen vaihtoa. Mietin että mistä tuo blogisi facebookin kansikuva oli tuttu, mutta sitten hoksasin, sen olevan erään fb-ompeluryhmänkin kansikuva. Uudistuessaan löytää aina jotain uutta ja menettää vanhaa, niin se vaan menee. Eli onnea uudesta nimestä ja kyllä ne lukijatkin jostain ilmaantuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! En halunnut vanhaa osoitetta jättää mutta olisin sen toki tehnyt jos olisin tajunnut ajoissa. Meni nyt näin :D

   Bannerin olen tehnyt itse toissailtana, sitä ei pitäisi missään muualla olla? Kerrotko missä se on niin käyn katsomassa ja muutan tarvittaessa, en halua että blogia yhdistetään mihinkään muuhun :)

   Poista
  2. Sitten löytyy toinenkin luomalla blogi http://luomalla.blogspot.fi/, että voiko Google olla sen takia sekaisin. Ainakin minulle google ehdottaa tuota toista blogia. Ja yv:llä laitoin jo tuon ompeluryhmän, mutta aikamoinen sattuma :)

   Poista
  3. Siksi lisäsin tuon -blogi tuonne loppuun kun huomasin että oli toinenkin. Se on päivittynyt viimeksi melkein vuosi sitten eli oiskohan jo unohdettu. Luulen että mun täytyy tuolta asetuksista jotain muuttaa että Google taas löytäisi tämän.

   Poista
 2. Instagramissa on ainakin se toinen luomalla hyvinkin aktiivinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sen huomasinkin. Siksipä nimi onkin vähän erilainen ja näyttäisi olevan tyylisuuntakin, tuskin tulee sekaannuksia.

   Poista
  2. No siis minä en sitä nyt mitenkään erilaiseksi sanoisi, koska siis sulla on ainoostaan blogin nimessä se blogi tossa lisänä mutta sitte sinun kuvissa käytät pelkää luomalla.. Olisit voinu laittaa sen esimerkiksi vaikka sluomalla, niin se olis ollu ihan eri nimi mutta nyt se on täysin sama, ainakin minä käsitän sen niin :)

   Poista
  3. Ja juuri siksi se on vähän huono juttu, että nimi on sama, koska kuitenkin eri sisältöä ja se saattaa hämätä monia seuraajia.. :)

   Poista
  4. Nykyaikana on onneksi helppo klikata itsensä pois siitä väärästä blogista jos nyt sekaisin sattuu menemään. Tunnen monta Sonjaa ja vielä useamman Sannan tai Hannan eikä ole tullut mitenkään kauhean vaikeita tilanteita senkään suhteen. En olisi arvannut että tämä asia voi jotakuta vaivata tällälailla kuukausitolkulla ellei sitten satu olemaan juuri sen toisen blogin pitäjä. Mutta varmasti itsekin bloggaava kommentoisi omalta tililtään eikä piileskelisi anonymiteetin suojissa, siitä siis tuskin on kyse. No, aina ei voi kaikkia miellyttää. Oikein mukavaa syksyä sinulle :)

   Poista