keskiviikko 25. tammikuuta 2017

7,5kk häihin- checklist

Reilut kaksisataa päivää aikaa häihin. Se ei ole merkittävän paljon mutta asioita on silti aika merkittävän paljon tekemättä. Olen kuitenkin ottanut muutaman kuukauden paussin järkkäilyissä ja se on tehnyt hyvää. Vähän olen selaillut nettiä katsellen mm. huntua, sormuksia, koristeita ja muuta sellaista pienempää. Lokakuun lopulla syvennyin jouluun ja uutena vuotena, kun Metallimies pyysi itselleen toisenkin bestmanin, siirsin naima-asiat taas vähän aktiivisempaan työstöön. 

Tänään kerronkin siis mitä ollaan tähän mennessä tehty.

Ensiksi varattiin kirkko. Alle 8000 asukkaan pikkukaupungista kirkon varaaminen 14 kuukautta etukäteen saattaa kalskahtaa vähän hätäiseltä mutta tulevat morsiot ja olevat rouvat kyllä ymmärtävät kuinka tärkeää sen ekan virallisuuden hoitaminen häitä järjestellessä on. 

Oulaisten kirkko. Kuva: Oulaisten seurakunta
 
Bridezillan tärkeimmät hiillostettavat ovat tietysti sulhasen lisäksi kaasot ja heidät värväsin heti kärkeen myöskin. WA- ryhmän perustin ja annoin heti luotetuilleni luvan viheltää peli poikki,  jos kun alan sekoilemaan. Bestmanien nimittäminen virkaan tapahtui vasta äskettäin, miehet kun eivät niin perusta tuosta järjestelypuolesta.

Hääideoiden pinnailu Pinterestistä ja liittyminen kymmeniin hääryhmiin, hääkirppisryhmiin, hääkeskusteluryhmiin ja hääkuntoiluryhmiin nekin korkean prioriteetin hommia. Vertaistukea - sitä ihminen tarvitsee! :D

Valokuvat, ne on meille tärkeitä. Tiedettiin jo ennalta kenet halutaan meidän häät ikuistamaan. Minä halusin ehdottomasti dokumentaarisen hääkuvauksen ja koska se vie kuvaajalta koko päivän niin valokuvaaja varattiin hyvissäajoin.

Vieraslistan kokoaminen. It will be fun they said.. Pikkuisen hiersi kivi kengässä meillä molemmilla, kun listaa laitettiin kasaan ja erityisesti siinä vaiheessa kun molempien piti karsia. Pari aika kipakkaa iltaa vieteltiin listan parissa mutta ollaan tyytyväisiä siihen. Lähimmät kuusikymmentä ihmistä saavat kutsut ja lopuilta toivotaan ymmärrystä. 

Ostelemiseen taipuvaisen morsiamen paras ystävä on budjettilaskelma. Me listattiin kaikki mitä silloin mieleen tuli ja ollaan täydennelty sitten sitämukaa. Tein budjettilaskelman Exceliin ja laitoin yhden sarakkeen arvioidulle kustannukselle ja viereen toteutuneen. Kolmas sarake voisi olla sellainen mikä näyttää missä kohdin ollaan menty miinukselle ja missä säästetty, en vaan osaa tehdä sellaista.

Budjetin tekeminen auttoi mua itseäni ainakin hahmottamaan, että vaikka kuinka halvalla löytäisi niitä pieniä osasia häihin niin niistä äkkiä kasvaa sievoinen summa tauhkanaa. Pitopalvelu yksinään on helposti jo 2000 €. Sijoituskohteiden painottamisessa myöskin oivallinen apu ja esimerkiksi meillä panostetaan juurikin siihen ruokaan ja kukkapuolessa sitten vastaavasti pihistellään.

Hääpuvun hankinta oli mulle sellainen juttu, jonka halusin tehdä mahdollisimman pian. Kiire ei oikeastaan olisi ollut mutta halusin. Se nielaisi budjetista isomman osan kuin alunperin oli tarkoitus mutta koitetaan tasoittaa sitä sitten muissa hankinnoissa.
 
Lilly 08-3530-CR. Kuva: häät.fi 
 
Juhlapaikka varattiin loppusyksystä, kun oltiin ensin varmistuttu että mun haaveilemaani valkoista ja avaraa tilaa ei löytynyt järkevän välimatkan päästä. Pieneen kompromissiin täytyi tässä kohtaa morsiamen taipua mutta sittemmin meidän varaamamme juhlapaikka toikin aika kivasti mun kokoamia ideoita yhteen.

Meille tulee kakkubuffetti ja siihen olen tekijöitä kosiskellut. Ainakin kolme on lupautunut ja itsekin tahtoisin jonkun kakun tehdä.

Viime viikolla varattiin pitopalvelu. Vaihtoehtomenuita pyöritellessä meni aika tovi, mutta kun asiaa mietittiin rauhassa niin voitiin olla varmoja että päätös oli juuri oikea. Tarjoilukin tulee pitopalvelun puolesta, joten yksi huolenaihe vähemmän.

Hunnun onnistuin löytämään eilen fb:n kirpputorin kautta. Pitkä, pitsireunainen Bianco Eventon huntu löytyi Kokkolasta, jonne ei edes ole pitkä matka. Myyjän kanssa sovittiin että tehdään kaupat kun jommallakummalla sattuu kulkua olemaan toisen asuttamalle paikkakunnalle. Huh, olin jo aikonut tehdä hunnun itse kun uusien hinnat olivat niin suolaisia mutta säästyinpä onneksi. Ei nimittäin kuulosta yhtään heikkohermoisen hommalta! 

Etsy.com
Koristepuolta olen edistänyt sen verran, että jokusen valosarjan olen ostanut ja eBaysta tilasin pari tekokukkakimppua näytteille. Kuten jo mainitsinkin, kukkien osuus on budjetissa pihistys- osiossa ja koska häiden tunnelman on tarkoitus olla hämyinen ja tunnelmallinen niin tekokukkien, no, tekokukkaisuus toivottavasti piiloutuu sen verran ettei pistä silmään. 

Eka ostos häiden koristeluun oli syksyllä Tigeristä löytynyt klaffitaulu, joka käy ainakin lavasteesta kuviin ja mahdolliseen photoboothiin, jos ei videokuvausta tule.

Sormuksia olen katsellut kotimaisista verkkokaupoista, jonkin verran kivijalkakaupoista, Etsystä ja ihan Toristakin. Kultasepiltä olen kysellyt sormuksen teettämisestäkin mutta meidän sormusbudjetti ja mun maku eivät näemmä kohtaa :D Tänne kirjoittelin sormuksista aiemmin mutta mitään päätöstä en siis ole vielä tehnyt suuntaan taikka toiseen.

Oulun Häämessut on ensi viikolla ja sinne olen menossa yhden kaasoni kanssa, can't wait! Uskon, että sieltä saa ainakin ideoita jos ei muuta. 

Vinkkinä muita häitään suunniteleville, että täältä löydät tosi kätevät työkalut (suomeksi) budjettiin, vieraslistaan ja muistilistaan. Joitain sovelluksiakin on kännykkään olemassa, esim The Knot mutta se on jenkkiläinen ja siellä otetaan häät vähän eriasteisen vakavasti kuin täälläpäin ja mulle ainakin siellä oli kauhean paljon turhaakin, joka tekee helposti asioista sekavia.

Hei, jos siellä lukijoissa on kivoja hääblogeja kirjoittavia tai sellaisia seuraavia niin linkatkaa mulle kommenttiboksiin, jooko? Ois mukava nähdä muiden suomalaisten morsioiden ideoita, kun Pinterest tulvii ulkomaisia hääjuttuja.

8 kommenttia:

 1. Excelissä, jos laitat kolmanteen sarakkeeseen toteutuneen ja tavoitteen erotuksen, ja sit sille sarakkeelle ehdollisen muotoilun (näyttää vaikka punaisella, kun budjetti ylittyy, eli on yli nolla ja alitukset sit näkyy miinuksina.. tai sit toisinpäin, jos miinukset ja plussat tuntuu menevän väärinpäin), niin sillä voi kätevästi seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööööääääeeee, kokeillaans! Nimim. excel- opit vuodelta 2001 :D

   Poista
  2. Mää käytän töissä jonkin verran exceliä. Voidaan kattoa joskus yhdessä jos haluat :)

   Poista
 2. Olipa kaunis kuva kirkosta ja kauniilla paikallakin. Ehkä kirkon pihapiirissäkin voisi teitä kuvata, kun aina ja yleenä hääparista on ne kuvat kirkon sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis kirkko! Ihan hyvin vois sielläkin kuvailla, täytyisi tutustua ympäristöön siellä paremmin. En varmaan koskaan ole käveleskellyt kirkon pihapiirissä/hautausmaalla muualla kuin missä on läheisten hautoja.

   Poista
 3. En tiedä missä pidätte hääjuhlan,mutta törmänhovi on ollu ainaki ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on hääjuhla täällä Ylivieskassa, missä asutaan :) Törmänhovi on kyllä kaunis paikka mutta mitä niitä sisätiloja oon nähnyt niin yhtenäistä isoa tilaa siellä ei oikein ole ja musta se ois hankalaa häiden pitämisen kannalta.

   Poista