torstai 26. lokakuuta 2017

Baby Bornin vinovetskajumpsuit (sisältää kaavat!)

Käsi ylös kenen lapsella on Baby Born- nukke? 

Aika monta kättä nousee..

Käsi ylös kenen mielestä nukelle tarkoitetut vaatteet ovat rumia ja ylihinnoiteltuja laatuunsa nähden?

Ah, kaikki kädet nousee!

Käsi ylös kuka on yrittänyt tuloksetta etsiä kaavoja vaatteisiin?

Niinpä niin. 

 
Päätin korjata tämän hirvittävän vääryyden ja omin pikku kätösin ryhdyin piirtämään meille kaikille ompelevaisille kaavoja Baby born- nuken vaatteisiin.
 
Olen ottanut jokusen kaavanpiirtotunnin opit vastaan mutta niitä oppeja en tässä projektissa hyödyntänyt sitten tippaakaan. Piirsin kaavat silmämääräisesti muutamien mittojen ja nuken itsensä avulla (piti viivotinta ja tarjoili kylmää juotavaa janoiselle kaavanpiirtäjälle). Aivan taatusti entiset opet painaisivat päänsä lannistuneena alas ja kyseenalaistaisivat koko uransa merkityksen, mutta siitä viis - nukke ei ole yhtään ainoaa poikkipuolista sanaa sanonut sovittamastaan jumpsuitista. Kaavat on piirretty 43cm BB- nukelle.Koska tämän blogin suosituin postaus on vinovetoketjuhaalarin tutoriaali niin samassa hengessä päätin tehdä muoviselle minirakkaudellekin jumpsuitin vinolla vetoketjulla. Kaavoissa on tismalleen sama periaate kuin tuossa linkkaamassani ohjeessa ja jos tarvitset ohjetta itse ompeluun, voit hyödyntää tuota samaista ohjetta.

Kankaan menekki on naurettavan vähäinen tällaiseen nuken jumpsuitiin! Surkean pienestäkin tilkusta saa jo paljon, mutta varsinaisia mittauksia menekistä en kuitenkaan tehnyt. 
Peplum- paitaan ja leggareihinkin piirsin kaavat. Linkki postaukseen, josta niiden (ja muutaman muun) kaavat löytyvät on alempana.Minulla on yksi toivomus. Jos sinulla on jokin sosiaalisen median kanava minne postaat käsitöitäsi (Facebook, Instagram, oma blogi tmv.) ja tällä kaavalla tekemäsi luomuksen pistät eetteriin, niin linkkaathan tämän blogin tai tägäät minut @luomallablogi. Jos et käytä mitään edellämainituista niin voit halutessasi laittaa minulle kuvan luomallablogi (at) gmail.com ja luvallasi julkaisen kuvan täällä blogissa. Olisi ihana nähdä mitä kaikkea suloista tällä kaavalla loihditte <3


!! Kaavan tai sen osien käyttäminen kaupallisesti on ehdottomasti kielletty !!


Baby Bornin jumpsuitin kaava


Muutama huomio vielä. Kaava ei sisällä saumanvaroja.
 Tarkistusruudun kaava-arkeissa tulisi olla kokoa 2cm x 2cm ja oikeankokoisena sen saat tulostumaan todennäköisesti näin:
1. Lataa tiedosto koneellesi.
2. Avaa tiedosto Adobe Readerilla
3.  Tulosta se niin, että täppä on kohdassa "actual size"


Toivottavasti kaavasta on iloa ja hyötyä! :)

Edit. lisää tekemiäni kaavoja löydät tästä postauksesta (klik) ja ompelukolleega Johannan piirtämiä kaavoja Kangaskorjaamolla-blogista (klik).

20 kommenttia:

 1. Jessss, ihan mahtavaa! Kiitos kaavoista: nyt saan tytöille joululahjaksi sekä omat jumppikset että niihin mätsäävät jumppikset nukeille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Niitä olisi nyt uudessakin postauksessa lisää :)

   Poista
 2. Jee, Bb on tulossa meille jouluna eli kaavoja odotan innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tulee tarpeeseen :) Nyt niitä on lisääkin tarjolla.

   Poista
 3. Hei, laitan jo malttamattomana tänne kommentteihin, että DoberMami ja Kangaskorjaamo tekevät yhteistyössä Baby Born nukelle mahtavan tulostettavan vaatemalliston. Tästä linkistä pääset Kangaskorjaamon blogiin tulostamaan lisää kaavoja ja lukemaan vinkkejä miten juhlahameita voi ommella ilman kaavoja https://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2016/12/baby-born-nukelle-vaatteita-kaavat.html

  VastaaPoista
 4. Ihana puku! Itseäni suuresti ärsyttää nuo kaupan valmiit puvut jo siksikin, että miellän BB:n vauvaksi, ja sitten sille kuitenkin myydään hääpuvusta ratsastusasuun kaikkea aikuisten vaatetta. Brrr. Eli kiitos tästä, upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Oon ihan samaa mieltä, vauvojen vaatteita vauvoille :) Uudesta postauksesta löydät lisää kaavoja.

   Poista
 5. Kaava testattu :)
  Lopputulos löytyy instasta:https://www.instagram.com/p/BOFhqrSj99-LdrzBrknNLP5YOQoF8Xxvy1CUIo0/

  VastaaPoista
 6. Tämä on huippu!! Kiitos!! Oisko sulla muita kaavoja nukenvaatteille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Nyt olisi uusi postaus jossa on lisää vaatetta :)

   Poista
 7. se peplum olis huippu kaavana 😊

  VastaaPoista
 8. Onko näitä kaavoja missään mustalla piirrettynä? Meidän mukava tulostin ei Tulosta kuin mustia viivoja 😂. Ei oo väripatruunaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan piirtää jumpsuitille uudet kaavat tussilla niinku muutkin kaavat on. Samalla korjaan sen tulostumisongelman.

   Poista
 9. Kaava lienee käyttökelpoinen myöskin pikkuisen keskosen jumppikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi pikkuiselle keskoselle kyllä voi käydäkin. Käyttömukavuuden puolesta kyllä suurentaisin oikealle vauvalle pääntietä, tämä tulee aika ylös nuken kaulaan. Kun pääntietä suurentaa niin hupun alareunaa täytyy jatkaa (tarkistusmittaa että nämä reunat ovat yhtä pitkiä ennen ompelua).

   Poista
 10. Hei, yritin epätoivoisesti tulostella jumpsuitin kaavaa, mut en vain saa sitä ulos. Tai tulostus kyllä alka,a mitään ei vana tulostu :O
  Kokeilin toista ohjetasi (peplumi) ja se tuli ilman ongelmia oikeanlaisena ulos kuitenkin. Olisiko siis vielä neljäs tapa jota en hoksaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just eilen aloin laittamaan nuo kaavat paremmin tuonne ja vahvemmilla viivoilla. Tänä iltana päivitän tän postauksen entistä parempana! :)

   Poista