maanantai 28. marraskuuta 2016

Juhlamekko arkeen

Vaatekaapin täyskääntämisen jälkeen hyllyille jäi hävettävän vähän yläosia. Sekä paidoista että mekoista ja tunikoista on pulaa. Tykkään pitää kuosillisia leggareita joiden kanssa hillitty yksivärinen yläosa sopii hyvin. Siksipä olikin loogista käyttää liikenevä ompeluaika siihen, että ompelin itselleni kuosillisen mekon :D

Olen tainnut useamman kerran mainitakin, että käyn läpi vaatekaappini lisäksi myös omaa tyyliäni. Koitan etsiä sitä, oikeastaan. Olen koittanut pikkuhiljaa perehtyä siihen millaiset vaatteet mun vartalotyypilleni sopii ja mitä vuodenajoista edustan värieni perusteella. Näitä silmälläpitäen valitsinkin kankaaksi Noshin Juhla- joustocollegen puuterinsävyisenä, jonka huurteisen sävynsä vuoksi pitäisi sopia mulle hyvin. Kankaan kuviot ovat ruskeita, huurteinen sävy sekin. Tämä ruskea näyttää isommalla pinnalla valosta riippuen taittavan harmaaseen tai vihreään. 
Myös mekon kaava on valittu uusien oppien perusteella. Tutkimusteni perusteella olen vartalomalliltani suora. Vyötärö ei erotu mitenkään selkeästi mutta ylä- ja alaosani leveys on kutakuinkin sama. Rinnanympärys on kyllä reilusti pienempi kuin lantionympärys mutta hartialinjassa ja lantion ympäryksessä ei ole eroa juurikaan. Mikäli internetin ihmeellistä maailmaa on uskominen, suoravartaloinen hyötyy esimerkiksi vyöstä vyötäröllä, leikkaussaumasta tai rypytyksestä. 

Minä valitsin korostaa vyötäröäni valitsemalla kaavaksi Ottobre Womanin Jazzy Jaquard- kaavan. Muistaakseni valitsin koon 42, joka mielestäni vastaa todellisuutta. Kaavassa on rintamuotolaskokset ja leikkaussauma vyötäröllä. Koska menen reilulla kymmenellä sentillä yli pituushaarukasta, jonka perusteella kaavat on piirretty, kuosittelin yläosaan vyötärölle lisäsenttejä pituussuunnassa ja hihaakin jatkoin pikkuisen. Helmaa sensijaan lyhensin.

Kaavassa on mukava piriste olkapäillä, kun takakappaletta on tuotu etukappaleen puolelle. Harteikkaalle tämä ratkaisu ei tosin ole ihanteellisin mutta meille suorille pötkylöille extrat harteilla luovat kapeammasta vyötäröstä illuusiota. 


En ole osannut yhdistää tähän mekkoon muuta alaosaa kuin sukkahousut. Helma on minusta liian pitkä leggareiden kanssa pidettäväksi. Sopii hyvin näinkin, sukkahousut on aivan jees :) Kaavan ja kankaan yhdistelmä tuntui tosi tätimäiseltä alkuun mutta nyt tovin mekkoa pidettyäni alkaa helpottaa. En silti ole aivan varma tuliko tästä hitti vai huti. Kankaan väri on hailakampi mihin olen tottunut mutta totta on, että tämä väri ei nielaise mua niinkuin jotkut vahvemmat värit helposti tekevät.

Mitä sanot, sopiiko mulle vai ei? Kun katsot noita kahta kuvaa, kumpi on parempi - vyöllä vai ilman? Alakuvassa kankaan väri tulee paremmin esiin, toisessa kuvassa valo vääristää liian beigeksi.

12 kommenttia:

 1. Minä peukuttaisin vyön puolesta, tosin kuvakulmakin on hieman eri, mutta vyö tuo minusta vyötäröä kauniisti esille :) Hyvin sopii muuten tämä väri sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt haasteena on löytää sopiva vyö tähän käyttöön. Kuvassa oleva on huijausvyö ;)

   Poista
 2. Molempi parempi! Tosi kaunis mekko joka sopii kantajalleen ♥

  VastaaPoista
 3. Minusta olet varsin hotmami. Joten hitti. Malli sopii sulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 4. Minusta malli on kiva ja sopii sinulle. Vyöllä ehkä parempi. Mekon väriä kuitenkin mietin että onko ihan nappi. Luonnossa nähtynä olisi varmasti helpompi sanoa. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ensin ajattelin että upealta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Mallin suhteen ei mullakaan ole niinkään epäilyksiä mutta ehkä se on tän värin ja mallin yhdistelmä sitten mikä pikkuisen tökkää? Sain toisaalla vinkin laittaa tummempaa huivia kaulaan tän mekon kanssa, se vois tuoda kaivattua särmää asuun.

   Poista
 5. Mun puhelin ei jostain syystä tarkenna kuvia ollenkaan joten kuvat on aika sameat. Mutta siltä osin mitä niistä selvää saan niin minun silmään tyo näyttää hyvältä sun päällä, ja vyön kans parempi. :) värikin on kiva!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogger ja kuvat on mulle ikuinen murheenkryyni. Tästä koneelta kuvat näyttää ihan hyvälle mutta mobiilissa tarina voi tosiaan olla toinen.

   Poista
 6. Miusta tuo väri sopii siulle ja malli myös! Vyötärön taikominen on aina ikuisuuskysymys, vyö toimii kyllä hyvin. Kaunis olet ❤️

  VastaaPoista