keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Joulukalenterit lapsille

Minusta joulun odotus on vähintään yhtä iso asia kuin itse jouluaatto ja -päivä. Tämä siis 32- vuoden kypsästä iästäni huolimatta. Itsellenikin on taas tulossa joulukalenteri, kun osallistuin ompeluryhmäni joulukalenterivaihtoon ja tottahan lastenkin täytyy omansa saada. Nykyään on saatavilla kaikkia ihania lelukalentereita ja joka vuosi niitä ilmestyy aina lisää.

Viime vuonna Isosisko availi luukkuja Schleich- kalenterista ja ulos tupsahteli tietenkin hevosia ja hevostarvikkeita. Mukana oli myös kaksi kärpäskokoista kirjaa, joista voitiin yhdessä mikroskoopilla lukea kalenterin aihepiiriin liittyvä tarina. Koska hevostelu ei ota laantuakseen oli turvallinen valinta päätyä samaan hupiin tänäkin vuonna. Ilmeisesti kalenterihahmot ovat myös exclusive- kamaa, jota ei muualta saa. Nämä näyttää olevan jo monesta paikasta loppu, joten hopihopi ostoksille!

Adlibris

Adlibris

Adlibris


Schleich- kalentereita on tosi monenlaisia. Hevoskalenterin lisäksi löytyy ainakin dinosauruksia, maatila ja keijut.

Pikkusiskon ekat tuotemerkkirakkaudet olivat Sofia- prinsessa ja Muumit. Muumikalenteri hälle hommattiinkin viime vuonna ja hahmot ovat olleet rakkaita. Niillä leikitään päivittäin yhäkin. Viime jouluna pukin kontista paljastui myös muumitalo isompine hahmoineen ja kalenterin otukset pääsivät tietysti samaa sinistä taloa asumaan. Sofia- kalentereihin ei viime vuonna törmätty mutta nyt niitäkin saa, ainakin Lekmeriltä.

Tämän vuoden muumikalenterissa näytti olevan pääsääntöisesti samoja hahmoja eikä sitten viitsitty muutaman erikoisemman vuoksi ostaa samaa. Päädyttiin Pikkusiskon kohdalla Lego Friends- kalenteriin. Pikkulegoista neiti pääsi ottamaan maistiaiset mummulassa, kun iskän ja sedän vanhat legot olivat vieläkin tallessa ja paluuta ei ole ollut. Duplotkin yhä kiinnostavat mutta kun Isosiskon legolaatikolle pääsee niin siinä aivan pienet sormet syyhyävät :D


Lekmer

Pikkuveljen kohta tuotti eniten päänvaivaa. Kaikki meidän löytämät kalenterit sekä livekaupoista että nettisellaisista oli varustettu 'kielletty alle 3- vuotiailta'- merkinnällä ja lähemmällä tarkastelulla pitivätkin sisällään melkoisen pientä hilpettä. Harkittiin silti pitkään Hot Wheels- kalenteria ja Playmobil- kalentereita mutta ajateltiin ettei pikkuinen vielä ymmärrä, että luukku kerrallaan lelu rakentuu ja vasta aattona pääsee tositoimiin. 

Adlibris

Eurotoys


Meillä on tallessa mun vuosia sitten tekemäni uskomattoman ruma huopainen taskujoulukalenteri, johon päätettiin koota kossille itse kalenteri. Budjetiksi asetettiin noin 25€ ja aika hyvin siinä pysyttiin (tyttöjen kalenterit olivat pikkuisen vajaa 20€ ja vähän vajaa 30€). Ostettiin kalenteriin perinteisiä pikkuautoja, pussissa olevia muovisia dinosauruksia, Play-doh muovailuvahaa pikkurasioissa ja aaton luukkuun isompi ja hienompi pikkuauto. Pikkuveli on vielä niin pieni ettei tarrat, kynät sun muut "helpot" luukut tule kyseeseen ja selkeästi leluja sisältävät luukut varmasti ovat mieluisimmat. 

Päätettiin myös, että koska lapset saavat kasoittain lahjoja muualta niin me ei heille osteta muuta vaan nämä ovat sitten samalla joululahjat. Sellaisen takaportin jätin kuitenkin, että jos mitään uutta ei tarvitse ostaa niin esimerkiksi jotain itse ommeltua voin paketteihin heille sujauttaa ;)

Millaisia joulukalentereita teillä on lapsille? 

2 kommenttia:

  1. Schleichin joulukalenteria katsoin tytöllekin, mutta Lego Friends on tällä kertaa kuitenkin. Kaikkialta mistä etsin, hinta oli yli 30e niin jäi ostamatta. Pojalle on Lego City ja niitä on tutkittu nyt niin ahkerasti ja tarkasti kuin pakettia avaamatta vain pystyy. :D Viime vuonna oli Playmobilet ja nekin oli kovasti tykättyjä. Ikää avaajilla 4½ ja 6 vuotta. Lisäksi on pari suklaakalenteria ja olen ommellut myös pussukat joihin ilmestyy joka päivä jotain. Pussukat, koska pieniin luukkuihin on mahdoton sovittaa mitään järkevää ainaisten tarrojen ja pikku-ukkeleiden sijaan. Sinne menee täytteenä kirpparilöytöjen lisäksi hama-helmi-askarteluohjeita ja "paketteja" (itse keräten hamahelmipurkista), värityskuvia ja joskus joku satunnainen herkku. Sitten on värityskirjaa, kyniä yms. joita muutenkin ostettaisiin ja joita olen poiminut alennusmyynneistä jo aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Schleichit on kyllä järisyttävän hintaisia! Me ostettin omamme Kärkkäiseltä ja sielläkin se maksoi 28€. Ajateltiin sitten, että ei haittaa kun ei muuta lahjaa osteta :) Me laitettiin vielä piiloon kalenterit joskin lapset tietää, että heille sellaiset on ostettu kyllä. Eivät varmana ois malttaneet olla aukaisematta :D Hyviä ideoita sulla omatekoiseen kalenteriin, laitanpa korvan taakse tulevia vuosia ajatellen. Jos vaikka saisin tehtyä vähän kivemman näköisen kalenterin ja riittävän isoilla taskuilla :)

      Poista