maanantai 14. marraskuuta 2016

Häämuoti 2017- digijulkaisu

Blogilla on pienimuotoinen yhteistyö meneillään Häät.fi:n kanssa. Oletkin ehkä huomannut blogin oikeaan sivupalkkiin ilmestyneen Häät.fi- bannerin. Sivusto on kattava häitään järjestävän tietopaketti ja nettisivuston ohella samaan pakettiin kuuluu Häät- lehti perinteisenä paperiversiona ja digijulkaisuina.

Nyt uutta on digijulkaisu Häämuoti 2017, johon on koottu suomalaisia morsiuspukuliikkeitä ja suomalaisten suunnittelijoiden luomuksia. Julkaisussa on pukujen lisäksi koruja, kenkiä ja muita asusteita eikä sulhasiakaan ole unohdettu. Minulta pyydettiin pientä arviota tästä häämuodin digijulkaisusta. 

Vähän vanhanaikaisena tyyppinä en vielä ole aivan lämmennyt digijulkaisuille. Ovathan ne tosi käteviä ja säästävät luontoakin mutta jotain taikaa on siinä paperisessa versiossakin, tottumus ehkäpä. Digijulkaisut ovat perinteistä paperimuotoista painosta huokempia hinnaltaankin ja tämä häämuodin herkkuotos on ihan ilmainen! Linkin digilehteen löydät lopusta.

Ennen kuin mennään siihen mitä tykkäsin Häämuoti 2017- digilehdestä niin käypä äänestämässä suosikkisi vuoden 2017 kauneimmaksi hääpuvuksi. Sieltä voit voittaa helpotusta hääbudjettiin eli 300 euron lahjakortin Artist Exchange -palveluun, josta voit hankkia häihisi esiintyjän Suomen laajimmasta valikoimasta! Jos ei omia häitä ole luvassa niin voit tietysti lahjoittaa esiintyjän meidän häihin, jos onni potkaisee ;)


Pidän Häät- lehden asettelusta ja tyylistä eikä siis ollut yllätys että kaikessa yksinkertaisuudessaan digiversiokin oli silmälle miellyttävä. Pidin siitä, että julkaisussa oli lyhykäinen opas hääpuvun ostajalle. Vinkit olivat yksinkertaisia mutta kuten simppelit asiat yleensä - toimivia. 

Tekstiä julkaisussa on perinteiseen lehteen verrattuna vähän, kuvia taas enemmän. Pidin siitä, että suomalaisia morsiuspukuliikkeitä oli esitelty ja kerrottu vähän tarkemmin mitä pukuja kyseenomaiset liikkeet jälleenmyyvät. Otanta ei kuitenkaan ollut kovin kattava, sillä niinkin suuri tekijä morsispukumarkkinoilla kuin Zazabella puuttui kokonaan ja Pohjoisen Suomen liiketarjontaa ei lehdestä löytynyt laisinkaan. Ymmärrän syynkin - jutut ovat tietysti maksettuja mainoksia.

Kotiinpäin täytyy aina vetää kun on mahdollista ja siksipä suosittelenkin tutustumaan Taidokasta kotimaista luomisvoimaa- juttuun, jossa kaksi suomalaista taitajaa Aurora Raiskinen ja Sanni Lehtinen on nostettu esiin. Toinen lemppari oli Herkullista skandinaavista juhlapukudesignia-juttu, missä on avattu tanskalaisen Lilly- merkin tarinaa.

Miinukset: Häämuodin digijulkaisu jäi itselleni vähän laimeaksi kokemukseksi. Kaupallisuus paistoi läpi liiaksi ja informatiivisuus kärsi siitä. Olisin kaivannut enemmän luettavaa. 

Plussat: Erot eri merkkien tyyleissä erottui hauskasti tällaisesta koonti- julkaisusta. Olin ilahtunut, että tunnistin usean merkin puvut lukematta kuvatekstiä! Digijulkaisu mahdollistaa linkit kuvateksteissä, joka on laiskalle nykyihmiselle ihan parasta. Nyt ei tarvitse tehdä hakukonehakua erikseen vaan suoraan klikkaamalla pääsee perille. 

Kaikenkaikkiaan positiivinen juttu ja mukava lisä maksullisten digien sekä paperipainosten lisäksi. Mainitsemani miinukset johtunevat siitä, että kuluttajalle ilmainen julkaisu ei silti ole ilmainen julkaisun tekijälle ja kuluja katetaan mainostuotoilla. Niinsanottu varsinainen sisältö on onneksi saatavilla pientä korvausta vastaan, sillä Häät- lehden kaikkia digijulkaisuja pääset lukemaan tästä ja onpa siellä seassa muutama vanhempikin ilmainen julkaisu. Suora linkki uuden vuoden häämuotiin on tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti