maanantai 31. lokakuuta 2016

Viisi vinkkiä DIY- joulukoristeisiin

Nyt kun Halloween on saatu alta pois niin voidaankin jo alkaa virittäytymään jouluun, eikös vaan? Meillä ei tänä vuonna ollut yhtäkään Halloween- koristetta eikä leipomusta mutta joulukoristeita ja joulufiilistelyä tulee tietysti olemaan sitäkin enemmän. Jo monien viikkojen ajan olen antanut jouluisten suunnitelmien raksuttaa päässäni ja pikkuisen olen Pinterestiäkin jo selaillut. Tänäkin vuonna aion ottaa tästä vuoden parhaasta ajasta kaiken irti.

Diy- taitoja tänä jouluna kysytäänkin erityisen paljon. Koska minä en työhön kykene mutta en varsinaisesti ole sairauspäivärahatavalla työkyvytön, niin putoan ikävään koloon jota kutsutaan persaukisuudeksi. Menot ovat tietysti entisenlaiset ja sehän tarkoittaa aika herkästi miinusmerkkistä lopputulosta.

Yritän suhtautua tähän kuten mihin tahansa vastoinkäymiseen elämässä: vittuuntuneena koitan nostaa leukaa pystyyn ja tehdä sillä vähällä mitä käytettävissä on, parasta mahdollista. Challenge accepted siis! Mukavampi on myös uudelleennimetä köyhäilyjoulu DIY- jouluksi :D 

Kokosinkin muutaman omaa silmää miellyttävän edukkaan koristeluvinkin teille, jos vaikka joku muukin näitä tarvitsisi. Tyylistä tinkimättä tietysti - kaikki nämä kokoamani vinkit sopivat vallan mainiosti skandinaaviseen tyyliin sisustettuun kotiin.


Käpykranssin löysin I Heart Naptime- blogista. Voisin hyvin kuvitella tekeväni tällaisen itse vaikka kävyistä, jotka kloritilla vaalensin viime syksynä Rauharentolan ohjeella. Tarkkasilmäiset bongaavat nuo kävyt tästäkin postauksesta ja monesta muusta tätä ennen - niistä on tullut mun lemppari"asusteet" kuviin käytettäväksi :) Tällainen kranssi olisi sopivan simppeli sekä ulkomuotonsa että tekoprosessinsa vuoksi vaikka vähän isompien lasten kanssa tehtäväksi. Tällainen olisi ihana antaa lahjaksikin ihmiselle, jolla on jo kaikkea.


Tämän idean löysin Tidningenlantliv- sivustolta. Sopisi meille koristeeksi ja esimerkiksi joulupöytään. Yksinkertaisen kaunis asetelma myöskin lahjaksi - sellofaaniin käärittynä ja jollain kauniilla nauhalla kiinni käärittynä (omassa mielikuvassa on raitaista baker's twinea) ja nauhassa kiinni taikataikinasta tehty simppeli valkoinen koriste tai karkkikeppi. I love it!Tähtikuviot jakavat mielipiteet sisustajien parissa kahtia - toiset eivät voi sietää ja toiset keräävät kaikkea tähtitavaraa. Minä en kuulu kumpaankaan ryhmään vaikka meillä kaksi tähtimattoa lattiassa onkin. Tähti on kuviona kaunis, tässä koristeessa harmaantunut puu vielä kauniimpaa ja sirot pienet valot koristamassa sitä luovat täydellisen simppelin joulukoristeen. Voisin kuvitella laittavani tällaisen meidän portaikkoon, jossa on seinässä kätevä lippa johon voi kerätä just tämmöistä kivaa pientä koristetta ;) Materiaalit tämän toteuttamiseen eivät myöskään olisi kalliit. Miksei tällaisen voisi naulata (tai kiinnittää rautalangalla!) kohtalaisen suorista metsästä löydetyistä kepeistäkin. Tämä idea on Pioneer Settler- sivustolta.Paperikoristeet ovat kauniita, yleensä helppoja toteuttaa (lastenkin kanssa), halpoja ja saatavilla monissa eri väreissä. Tämän idean nappasin Curbly- sivustolta. Linkin takaa löydät ohjeenkin mutta itse toteuttaisin tämän ilman noita metallisia niittejä, ihan vain liiman ja rei'ittimen voimin. Meillä ei kattoon saa ripusteltua oikein mitään kattomateriaalin vuoksi (sitä kammottavaa röpelökattoa, yäk) mutta meidän portaikkoonsiihen saa kaikkea tällaista laitettua kivasti esille. Usein siinä on roikkunut pompomeja ja viime jouluna siinä killui hamahelmi- hiutaleita. Ehkä tänä jouluna tällaisia vuorostaan! 


Origami- timanttien ohje on Designoform- sivustolta. Kuva How About Orange- blogista. Söpöjä graafisia kuvioita moderniin joulukuuseen tai vaikka huonekasviin ripustettavaksi. Pahoin pelkään ettei mun sorminäppäryyteni tahi hermoni näiden kokoamiseen riitä mutta mikään mahti maailmassa ei estä mua yrittämästä silti. Raportoin sitten montako uutta kirosanaa lapset oppivat, kun näiden tekoa todistivat :D

Nyt kaikki muutkin pikkurahan joulustelijat vinkatkaapa kommenttiboksiin parhaat niksinne miten joulun voi toteuttaa törsäilemättä? Aiotko kokeilla jotain näitä postauksen koristeluja?

Loppuun vielä meidän karhukoplan tonttulakit, josta jouluompelusten sarja alkaakin. Tiptap, tiptap..Jos teiltä vielä hiippalakit puuttuu, niin laita mulle sähköpostia dobermami (at) gmail.com tai klikkaa itsesi blogin Facebook-sivuille ja laita sitä kautta viestiä. Jos mustavalkoinen maailma viehättää, niin kangasvaihtoehtoja näet alla. Lisäksi yksiväristä punaista, harmaata, mustaa tai raitaisia on mahdollista tehdä, kuuntelen toiveita :) Peruslakki tiu'ulla 10€, rusettilisä +2€, hinnat sisältävät postikulut.


 

2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita joulukoristeiksi, pitääpäs tarkemmin tutustua tuon käpykranssin toteutukseen (miten ne on kiinni toisissaan). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kertoa sulle :D Kävyt on pyöreäksi väännetyssä metallihengarissa kiinni ohkaisella rautalangalla. Taustaksi käy kyllä ihan sellainen askartelupuolelta ostettu metallirengaskin, jollainen mulla sattuu olemaan valmiinakin. Metallihengareita en sensijaan ole nähnyt juuri missään :D

      Poista