torstai 6. lokakuuta 2016

Vihkisormuspohdiskeluja


Mitä häihin tulee niin olen mielummin liiankin hyvissäajoin liikkeellä kuin yhtään liian myöhään. Sormusten ostaminen ei varmastikaan ole kiireellisyyslistassa edes top kympissä, mutta kun iskin silmäni Malmin korupajan mainokseen alennusmyynneistä surffailin samantien interwebin aalloilla sormuksia katselemaan.

Lähdin liikkeelle siitä, että halusin sormuksen olevan:

valkokultaa
mahdollisten timanttien/kivien pitää olla värittömiä
tyyli paremmin yksinkertainen kuin koukeroinen
hinta maksimissaan 400€
Minulla ei tällä hetkellä ole kihlasormusta sormessani ollenkaan. Alkuperäinen hopeainen kihlasormus sai maistaa palan väsyneen, epätoivoisen ja todella vihaisen äiti-ihmisen raivoa kuopuksen vauvavuotena, ja keskisuuren perheriidan tuloksena pakeni takaovesta jonnekin meidän nurmikolle piileksimään. Sormusparka jäi sille tielleen. Onneksi se ei ollut kovin suuri taloudellinen tappio, muuten hävettäisi tätä sormuksen hankeen ajanutta tuo tapahtuma vielä enemmän.

Vasen nimettömäni siis on vailla kihlasormustakin. Sen valitseminen täytyy oikeastaan tehdä niin päin, että ensin vihki ja sitten vasta kihla. Tai jos oikein näyttävä vihkisormus löytyy niin voihan kihlasormuksen jättää kokonaan poiskin.

JOKTAP tilasin Malmin korupajalta kolme sormusta sovitteille. Kaikki täyttivät mainitsemani kriteerit. Sormuksia nettikaupasta selaillessani huomasin, että timanttejakin on mahdollista meidän hintahaarukassa saada ja niipä rajasin zirkoni- sormukset hausta pois. Vaikka nuuka ja vaatimaton puoleni oli alunperin sitä mieltä, että mitään timantteja tarvita niin sisäinen harakkani voitti väännön - timantteja it is! Kokeille saapuneista sormuksista oli tietysti tarkoitus ostaa yksi ja laittaa kaksi takaisin.

Vinkkinä annan, että älä osta sormusta sokkona eli netistä ilman palautusoikeutta vaan varaa aina mahdollisuus sovittamiseen. Netistä ostaminen sinänsä on minusta aivan nykyaikaa ja hinnat ovat siellä usein kilpailukykyisempiä, erityisesti jos asuu pienellä paikkakunnalla, jossa kivijalkatarjontaa ei ole kovin paljoa. Valikoima on myöskin paljon laajempi netissä.
Rungon tälle postaukselle kirjoitin viikkoja sitten. Silloin pohdiskelin minkä korupajalta tilaamistani sormuksista valitsen. Teinkin valinnan ja sitten menin vielä kysymään äidin ja isäpuolen mielipidettä asiasta. Sen saatuani olin taas epävarma. Mietiskelin asiaa useita päiviä enkä päässyt kahden sormuksen väliltä jahkaamisesta. Onneksi keksin kammeta Metallimiehen sormuskauppoihin mukaan, ihan vain katselemaan tarjontaa.. Siellä minä sitten rakastuin, paikallisen kultasepänliikkeen tiskillä.

Sormus oli täysin erilainen kuin kolme sovitteille tilaamaani ja tajusin, että niistä kaikista oli puuttunut se jokin. En halua paljastaa mihin sormukseen ihastuin mutta nyt, kun korupajalle on kaikki kolme sormusta palautettu, voin paljastaa minkälaisia ne olivat. Kuvat niistä ovat alla.  

Näillä näkymin näyttää, että minun sormukseni ei tule noudattelemaan perinteistä kaavaa ;) Samoin kuin aiemmin mainitsemani omat toiveet vihkisormuksen tyylistä voi melkein kaikki pyyhkäistä yli. Haluan olla varma siitä, että sormus on sellainen johon en kyllästy ja niinpä se odotteleekin kaupassa sitä, että olen ehdottoman varma. Toistaiseksi ainakaan en osaa mitään muuta sormusta itselleni kuvitellakaan.


Malmin Korupaja

Malmin Korupaja

Malmin KorupajaMillä perusteella sinä olet vihkisormuksesi valinnut?

11 kommenttia:

 1. IHana uus banneri! Onko tuo sun maalaama vai mistä oot löytänyt noin kauniin? Minusta noista vaihtoehdoista tuo keskimmäinen on kaunein. Mielenkiinnolla odotan, että minkälaiseen päädyit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on ihana :) Kukkahässäkät ei oo mun käsialaa mutta kokonaisuus on. Keskimmäinen oli miehenkin suosikki, mistään näistä ei vaan tullut wow- fiilistä. Tuo keskimmäinen oli aika leveä, 4,2mm ja jopa mun kilometrisormissa se näytti aika jyhkeältä. Eikä sen kaveriksi olis sopinut kuin kapeampi timanttirivisormus kihlaksi ja sitä tuskin oon saamassa :D

   Poista
 2. Onko sormuksen teettäminen rajattu pois?:) Vanhoista koruista uutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan ole hullumpi ajatus :) Mulla ei vaan ole mitään materiaalia mistä sormusta tehdä. Vai tarkoititko, että sepän uusiomateriaaleista teettäisi? En tiedä yhtään missä hinnoissa sormuksen teettäminen liikkuu, se on varmasti aina kalliimpaa kuin ostaa jo valmis.

   Poista
  2. Omia koruja tarkoitin, tai miksei vaikka sukulaisten:) Entä jos ostaisi suht edullisen, silmää miellyttävän sormuksen,ja veisi sen sepälle aihioksi?
   Olen kuullut ja ymmärtänyt, että sormuksen teettäminen tulee jopa halvemmaksi..tai no..riippuu tietenkin siitä millaisen haluaa.

   Poista
  3. Tässä yksi sivu jonka googlella löysin.
   www.silverhyena.com
   Sieltä juttuarkistosta elokuu 2015

   Poista
  4. Hei kiitos, tsekkaan tuon ehdottomasti! Onpa hyvä, että oon hyvissä ajoin liikkeellä niin ehdin taatusti etsiä sen omimman vaihtoehdon. Ihanaa, että annoit vinkin <3

   Poista
 3. Olisin tullut suosittelemaan hyväksi havaitsemaani kultasepänliikettä, joka valmistaa uniikit korut mittatilauatyönä. Mutta olitkin jo löytänyt The Sormuksen. :)

  Itse aikanaan menin ihan vain katselemaan sormuksia, en tiennyt mitä halusin, mutta siellä se The Sormus minua odottikin. Sekään ei ollut mitään sellaista, mitä mielessäni oli sitä ennen vilahdellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainosta ihmeessä! Se oli sellainen sormus johon rakastuin mutta mitään päätöstä en siis vielä ole tehnyt. Se on vähän sellainen, että pelkään kyllästyväni siihen vaikka perinteinen rivisormus ei sillälailla sykähdyttänytkään. Olisihan se aina varmempi valinta. Teettäminen oliskin ihanaa mutta sen kustannuksia mietin..

   Poista
  2. Sellainen kuin http://www.caisanni.fi :) Itse olen ihan kirjallisesti laittanut toiveita ja hintahaarukkaa menemään, ja sen pohjalta ollaan jatkettu keskustelua.

   Poista
  3. Oon tainnut noilla sivuilla käydäkin kuvia katselemassa. Kiitos vinkistä, perehdyn tuohonkin paremmin :)

   Poista