maanantai 10. lokakuuta 2016

Tyllifrilla päiväkotikuvaan

Lähestyvä koulu- tai päiväkotikuvaus on ompelevien äitien keskuudessa aika usein sellainen tapahtuma, joka saa ompelukoneet surisemaan. Tuntuu kivalta saada omatekemä lapsi omatekemiin vaatteisiin kuvaajasedälle tai -tädille hymyilemään. Pikkusiskon ensimmäinen päiväkotikuvaus oli viime viikolla ja mekko oli ommeltava! Täällä frillamekkopostauksessa kerroin, että kaavan parannuksia on tehty ja toinen mekko on tekeillä. Tässä paranneltu versio, jossa on omaan silmään paremmat mittasuhteet kuin alkuperäisessä.


Tämä on siis myöskin kuositeltu Ottobren Peplum- kaavasta. Tähän olen kaventanut mekon "paitaosaa" ja pikkuisen pidentänyt sitä. Hihoja kavensin myöskin reilusti ja pääntietä avarsin. Olkasaumoja lyhensin ja frillat piirsin kokonaan uusiksi Unelmallisen ohjeella. Toisin sanoen tein mekosta enemmän Gugguun frillamekon kaltaisen, se kun on malliltaan täydellinen meidän hoikalle tyttöselle.

Jotain spesiaalia halusin heittää mukaan ja vastaus tuli Nappinjan ihanan nuden tyllin muodossa. Tyllin väriin ei kangaskaapista löytynyt mustaa kummoisempaa paria, vaikka se ei hennon vaalealle Pikkusiskolle paras mahdollinen väri olekaan.
 
Itse tyllihelma oli yksinkertainen toteuttaa. Triplasin vyötärösauman pituuden (tässä tapauksessa se oli aika lähelle tyllikankaan täysleveyttä ja nappasin sen suoraan) ja mittasin frillojen korkeudet. Nipsnaps. Tylliä en siis leikannut muotoon mitenkään vaan ne onsuorat kaitaleet. Rypytyslankasessio ja helmojen neulaaminen päällekkäin ja kokonaisuuden kiinnittäminen paitaosaan olivat aikaa- ja hermojavievin osuus tästä mekosta. Lopputulos on kuitenki niin kaunis, että näprääminen kannatti. Yläosa näytti vähän tyhjältä, joten rypytin kapean tyllikaitaleen rintaan rusetiksi.
Kuvausaamuna herättiin sitten sen verran ajoissa, että ehdittiin kihartaa prinsessan hiukset ja niin hän liihotteli tyllihelmat heiluen päiväkotiin <3 Aamusella napattiin pari kännyräpsyä kiharoista ja iltapäivällä sitten kuvattiin mekko järkkärillä. Tyttö itse kertoi hymyilleensä tällä tavalla päiväkotikuvaajallekin. Hyviä kuvia on siis odotettavissa :)

8 kommenttia:

 1. No vau, ootpas hienon mekon ommellut kuvauksiin. Onko tuossa siis mustaa ja nudea tylliä, ja niitten reunoja ei oo mitenkään huoliteltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina :) Hyvä kun tarkensit, selitin vähän huonosti. Mulla on mekossa siis alla ihan samaa mustaa trikoota (reunat jätin huolittelematta, katsotaan menestyykö vai vaatiiko rullapäärmeen) ja sitten yksi kerros nudea tylliä. Ja se on kolminkertaisena leikattu pituudeltaan trikoohelman yläreunaan verrattuna. En huolitellut tylliäkään, se ei purkaudu. Tekis nyt vaan mieli tehdä lisää tyllijuttuja! :D

   Poista
 2. Ihana mekko ja tyttö. Vähän inspiroidun tästä, kun mulla on aika paljon tuolla tylliä odottelemassa :) Kiitos kvasta ideasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka! Mekko hoiti siis tehtävänsä täällä blogissa kun se onnistui inspiroimaan :) Olisi kiva nähdä sitten miten inspiraatiosi toteutui?

   Poista
 3. Joo mä koitan muistaa ainakin instaan sen kuvata. On ollut pidempään jo ajatus tuunata poikien vanha paita mekoksi tyllillä. Ja tämä vakuutti, että ajatus on hyvä :)

  VastaaPoista