tiistai 4. lokakuuta 2016

Plussaa frillamekossa

Minulla on ollut aika pitkä tauko ompelusta. Ei tuntunut olevan toteuttamisen arvoisia ideoita käytettävissä olevalla ajalla/materiaalilla/voimavaroilla. Joitain tilaustöitä lukuunottamatta ompelukoneet saivat pölyttyä rauhassa pitkän aikaa.

Joku aika sitten pitkän vastustelun jälkeen kuitenkin tilasin hyvällä alella Gugguulta meille jokusen vaatekappaleen ja ihastuin Frillamekkoon. Sittemmin Gugguut pariutuivat vaatekaapissa ja muutama aleostos poiki jokusen uutuudenkin syksyn ekasta dropista. Frillamekot sekä pitkin hihoin että spagettiolkaimin ovat ehdottomasti olleet Pikkusiskon suosikkeja. Tietystikin siitä syystä, että helmat ovat optimaaliset pyörähtelyyn ja tanssiin :) 

Koska frillamekot myyvät suhteellisen tehokkaasti loppuun ja hintakin on melko suolainen, ajattelin toteuttaa sellaisen itse. Kaavana on Ottobren Peplum, koko 98cm ja helma tuplana (alempi helma ylempää pidempi). Pikkusiskolla on pari peplumia tällä kaavalla tehtynä ja vaikka tiesin kaavan leveäksi en jostain syystä sitten kuitenkaan sitä kaventanut.Mekosta tuli mun makuuni vähän liian leveä, yläosasta liian lyhyt ja helmakappaleet ovat liian pitkiä ja kellotusta saisi niissä olla enemmän. Toisin sanoen: mekko saisi olla enemmän esikuvansa kaltainen. Toiseen frillaan kappaleet on jo leikottu ja kakkosversioon parantelin kaavoja mieleisiksi.

Mekon kangas on Nappinjan ihanaa trikoota ja menekki oli aika lailla tasan metrin verran. Mätsäävän headwrapin tai pannan kankaasta ehkä vielä saa. Huolittelin pääntien samalla trikoolla ja helmat surauttelin rullapäärmeellä, joka ei lähempää tarkastelua kestä.

Mikä on sun tai lapsen lempparikaava tällä hetkellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti