keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Häätyyliä etsimässä

Jokaisen tulevan morsiamen tulisi viettää Pinterestissä aikaa PALJON. Se on loputon ideapankki ja varsinkin kaltaiselleni esteetikolle ja DIY- typylle ihan unelmien täyttymys. Hakusanat hakukenttään ja BÄM! Siinä tovin skrollailtuaan voikin poimia parhaat ideat päältä. Jos käyttäisin hääsuunnittelijaa enkä olisi siis itse innostunut omia häitäni suunnittelemaan, riittäisi että näyttäisin hänelle mun hääaiheiset boardit (kyllä, monikossa) ja kylläpä pääsiskin suunnittelija helpolla! Minut tuntevat kuitenkin tietää, että joku toinen suunnitelemassa mitä tahansa mun henkilökohtaista eventtiä olisi ihan älytöntä ja epäsonjamaisin asia maan päällä.

Häiden tyylin, väriteeman tai muun vastaavan kantavan ajatuksen keksiminen on aika tärkeä homma. Se voi määrittää häitä jopa juhlapaikan ja menunkin osalta. Havaji- teemaiset rantahäät ja Karjalan paisti eivät ainakaan allekirjoittaneen mielestä ole match made in heaven tai vaikkapa maalaisromanttiset häät vanhassa teurastamossa. Sinne se karjalan paisti tosin sopisi! :D

Deerpearlflowers.com
Weddbook.com
 
Weddbook.com
Pointtina tässä julkilausumassani on siis se, että jos ei tiedä mitä haluaa on hankala saada toimivaa kokonaisuutta aikaiseksi. Koristelu ja muu somistaminen on mulle itselleni tosi tärkeää ja siksi häiden teeman tai kokonaisfiiliksen löytäminen on erityisen tärkeää. Pinterest on tässä ihan korvaamaton apu, varsinkin jos se visio häistä ei ole aivan kristallin kirkas. Ja jos olisikin, niin lyön vaikka vetoa että jokainen morsian löytää Pinterestistä jonkun toteutettavan jutun.

Seuraavaksi kerron lyhyesti minkätyyliset häät meille tulee.

Meidän häitä tanssitaan syyskuun pimenevässä illassa ja yksi syy miksi syksyyn päädyttiin on tunnelmallisuus. Meille tulee pienehköt noin 60 hengen häät, johon tunnelmallisuus ja intiimiys sopivat hyvin. Kynttilät ja lyhdyt ovat osa meidän juhlaa, ja halutaan hämyinen tunnelma juhlapaikallekin kirkkaiden valojen sijasta. 

Minusta syksyyn kuuluvat tummat, vahvat värit mutta oranssia tai keltaista en häihin halua, vaikka nekin syksyn värejä ovat. Tumma luumu tai burgundi ja tummansininen sensijaan ovat aika vahvoja ehdokkaita. Tummien sävyjen rinnalle haluaisin jotain vaaleampaa ja hempeämpää. Uskon, että tummat ja vaaleat sävyt yhdessä korostavat toisiaan kivasti. Neutraaliksi väriksi vaikkapa harmaa sopisi tosi hyvin.

Simplysouthernwedding.com
Homedit.com

Meille on tulossa jotain perinteitä mutta ei kaikkia. Häätanssi halutaan mutta se ei välttämättä ole valssi, ja kirkossa soitettavat sisääntulomusiikki ja ulostulomusiikki todennäköisesti mietitään uusiksi, sikäli se meidän vihkikirkon puolesta on okei. Ruoka tulee olemaan noutopöytähässäkkä mutta ilman sitä karjalanpaistia ;) Näin muutamia jo mietittyjä asioita mainitakseni.

Olen selaillut häihin eri teemoja ja löydän niistä kaikista jotain mitä meidänkin häihin haluan. Modernin vintagehenkiset metsäläishäät industrial- ripauksella olis varmaan lähinnä sitä mitä päässäni olen pyöritellyt :D Jotain pientä humoristista otettakin täytyy sekaan ujuttaa. Lokeroinnin suurena ystävänä yritin sinnikkäästi löytää jotain selkeää boksia, mihin meidän häät olisivat sujahtaneet mutta selvästi häät tulevat olemaan tyylien sillisalaatti. Toivottavasti onnistutaan silti tekemään toimiva ja meidän näköinen kokonaisuus, se on tärkeintä.

Pinterest.com
 
Colincowieweddins.com


Elizabethannedesigns.com


Juhlapaikka asettaa suunnittelulle omat rajoituksensa. Me juhlitaan paikallisella nuorisoseuran talolla. En halunnut sellaista paikkaa mikä on katosta lattiaan puuta ja kauttaltaan myös puun värinen. Meidän varaama paikka oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, jossa on sisätiloissa vähän vaaleampaa vaikka puuta onkin. Ei totisesti ollut mitään rakkautta ensisilmäyksellä mutta tila on edullinen, lähellä keskustaa ja uskon että saadaan siitä tosi kaunis koristeluilla. Meidän tapauksessa juhlapaikan näkeminen tavallaan vähän kokosikin mun ajatuksiani siitä, mitä mun kokoamistani jutuista sinne voisi rakennella.

Mulla olisi kyllä ideoita vaikka kuinka moniin häihin, vähän sääli etten pääse suunittelemaan kuin yhdet ;) Jos oltaisiin löydetty juhlapaikaksi joku vähän rouheampi tila, niin se taas olisi ohjannut mun ajatuksiani enemmän sinne industriaaliseen ja simppeliin suuntaan. Nyt, kun tila on perinteikkäämpi ja romanttisen vintage- henkinen, niin koristelu suunnitellaan sen mukaan :) Voisin myöhemmin kertoa meidän juhlapaikasta vähän lisääkin.

Womangettingmarried.com

Kun sitä Pinterestiä niin hehkutin, niin mun pinnaukset löydät täältä. Olen niin tylsä tyyppi, että osa hää-tauluista olen laittanut salaisiksi mutta siellä on kyllä yksi inspiraatioboardi, josta näkee aika hyvin mitä tyyliä haen ja mistä pidän. Kimppu ei ainakaan tule olemaan kenellekkään yllätys noiden kuvien näkemisen jälkeen :D Jotain kuitenkin haluan yllätyksenä pitää.

Postauksen kaikki kuvat on netistä napsittuja, lähdetiedot kuvatekstissä. Viemällä hiiren kuvan päälle, ilmestyy musta "Pin it"- merkki ja sitä klikkaamalla voit tallentaa idean omaankin tauluusi Pinterestissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti