tiistai 24. toukokuuta 2016

Kesämekot äidille ja tyttärelle


Tässä postauksessa piti olla mun ihan itse kaavoittamani, oman peruskaavan pohjalta tehty masterpiece. Sanonko mitä? Sanonko s**tana mitä?? En vihti. Annan semmoisen ilmaisen vinkin kuitenkin kaikille kotiompelijoille, että älä luota ihan vaan peiliin vaan otapa luomuksesta kuva päällä. Saattaa se todellisuus näyttäytyä vähän erilaisena siinä kuvassa. Itse jouduin toteamaan, että ei ollut kiinni kuvakulmastakaan tai omasta huonosta asennosta. Noin puolitoista sataa kuvaa todensi sen, että kaavoituksessa nyt vaan joku jossain mättää. Ääää! 

Jatkan kaavan räpläämistä. Palaan asiaan joskus.

Toiset kuitenkin osaa tehdä kaavoja ja kaikesta päätellen jopa aika universaalisti sopivia kaavoja, sillä olen nähnyt tällä samalla kaavalla tehtyjä vaatteita monen mallisten naisten päällä. Kyseessä on siis Tyyne-Esterin Aino- toppi. Minä katselin mittataulukon ja kaavan mittojen perusteella, että saan suoraan tehdä omasta versiosta kokoa HUGE ja sopivahan se oli, yhyy. Aivan pikkuriikkisen sävelsin helman leveydessä nipistäen vähän leveydestä pois. Toinen oma, joskin pakon sanelema keksintö oli pidentää kaavaa. Se kun oli olka-helma mitaltaan kaikki 65cm, joka on meikäläiselle vähän liian kesäinen mitta :D Tein sitten samantien niin pitkän kuin kangasta riitti.

Kangas on (jo edesmenneen) paikallisen Löytö- Palan palalaarista snorklattu. Aika painavaa, laskeutuvaa viskoositrikoota hauskalla batiikkivärjäyksellä ja oikealla puolella on ysärihenkistä painettua kukkakuviota. Alkuperäinen suunnitelma oli tätä viime kesänä ostaessani tehdä tästä sellaiset haaremihousun tyyliset olohousut. Luojalle kiitos ja ylistys etten sitä päähänpistosta lähtenyt toteuttamaan :D Ei tämä kangas ole yhtään mua enkä tiedä tuleeko tämäkään luomus käyttöön nimenomaan tän kankaan takia mutta sehän on ysäri nyt muotia kuitenkin. Tiiä vaikka nostalgiapäissäni tätä käyttäisin ja yhdistän tietenkin purkkareihin ja denimiin. Ehkä heilautan pikkurepun vielä lapaluiden väliin keikkumaan.

Mulle ei istu poikkisaumaton vaate näemmä enää ollenkaan, kun en voi vyötäröltä kovin istuvaa tehdä siksi, että mulla on liikaa tavaraa siinä. Silläkin uhalla, että päädyn näyttämään raskaanaolevalta, lisäsin jälkeenpäin tähän samasta kankaasta letitetyn nyörin rintojen alle. Parempi näin kuin ilman. Helmaan hurauttelin rullapäärmeen. Kädentiet ja pääntien kanttasin mekkokankaalla.


Hot or not? Mikä on teidän tuomio?

Pikkusisko pitää mekoista. Käytännölliset colleget ja velourhousut jäävät kaappiin, kun tyttö vaatii päälleen jotain tyttömäisempää. Sitä saa mitä tilaa. 

Verson Puodin iki-ihanasta Paratiisin puutarhasta teetettiin viime kesänä minttupohjaista trikoota ja tätä haalin itselleni kahteenkin otteeseen. Aivan perfect tämä pohjaväri tässä, ei liian vahva muttei pliisukaan. Vielä viime kesänä halusin tästä itselleni jotain mutta nyt en enää nähnyt tätä itseni päällä. Niinpä päätin, että tytöt saavat tästä jotain ihanan kesäistä. Sattumalta törmäsin Kangaskapinan ilmaiskaavaan, Kesäperhoseen. Tulostin sen samantien ja tosielämän hilpeän copypaste- tuokion jälkeen sain kaavan piirrettyä. Ilahduin siitä, että kaavan malli oli paremminkin kapea ja se sopi meidän kapoiselle neidille hyvin! Ainoastaan olan pituutta joudun ehkä seuraavaan versioon hiukan lyhentämään.Mekko on simppeleistä simppelein - pääntie on ihan vain käännetty ja tikattu, helma samaten. Perhoshihat rullapäärmätty. Edes kaksoisneulaa en koneeseen viritellyt tämän takia vaan totesin, että yksöisneulankin ommel joustaa riittävästi, kun päärme on kaksinkertainen. Typy tykkäsi mekostaan ja näin hienosti siinä pystyi pyörähtelemäänkin :)


Nyt sitä lämmintä, kun meillä on kesämekotkin jo valmiina! :) Sanokaapa te, tuleeko kesästä lämmin vai meneekö meidän koltut haaskiin?

7 kommenttia:

 1. Kuvista en oikein hahmota tuota kangasta, että mimmoista se kuvionti on, mutta minusta malli on ihan hyvä! Määki tykkään tuosta rintojen alla olevasta saumasta tai framilonista, koska muuten tuntuu siltä, että on vaan yks iso säkki!

  PItää melkein testata tuo ilmaiskaava, jos on naftin näköinen niin äkkiäkös siihen lisää taitteelta vähän tilaa tai leikkoo reilusti saumanvaroja. Ja tuo minttu on kyllä <3 (ihan niinkuin mekon kantajakin!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosta pientä valkosta kukkakuviota se on :) Näin kun oon nyt mekkoa testaillut niin aika lemppari siitä tuli.

   Poista
 2. Ihanat molemmat! Siun mekko toimii juur noin hyvin, kun on kiristys vyötäröllä. Sama vika itselläni, pakko olla jokin vyö tai kumppari rintojen alla, ja muuten väljyyttä. Koska läski, vaikkei niin kai nykypäivänä saisi sanoa, vaan olla joko tyytyväinen tai muuttaa asiaa :D pyh, nyt ei onnistu kumpikaan. Helteitä odotellen!

  VastaaPoista
 3. Apua, hoksasin huonon sana-asettelun!! Läskeillä siis viittaan ainoastaan itseeni, jos se jotenkin muutenkin olisi tulkittavissa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en ois kyllä hoksannut ees ottaa nokkiini :D Ja hei, vaikka tässä alkaisikin jollekin rääkkidieetille niin ei ne kilot ehtis tän kesän helteiksi sulaa ;)

   Poista
 4. Minusta erittäin hyvännäköinen tuo sun mekko! Ja sopii sulle hyvin kyllä :)

  VastaaPoista