keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Hiljaiseloa

Onko vielä joku, joka ei tiedä mun valmistautuvan pääsykokeisiin?? No sitähän minäkin, ei nouse käsiä. Se on yllättävän kovaa hommaa ja näin kun viimeisimmistä pänttäyksistä on hurahtanut kolme vuotta niin onhan se myös hiiiiidasta. Tuntui toisaalta niin tutulta huomata, että mun muistiinpanojen raapustelutekniikka on just yhtä kusinen, kun se on aina ollutkin. Hieman on aikaavievää, kun kokee kaiken kirjoitetun niin tärkeäksi asiaksi, että likimain konjunktiot ovat ainoat jotka raaskii jättää pois. Prismassa onneksi oli luentolehtiöt tarjouksessa.. :DTosiasiassa pidän itseäni hyvänä opiskelijana. Tarkoitan tällä sitä, että uskon tietäväni itselleni sopivimmat tavat saada tieto tarttumaan edes jossain määrin mukaan. Referoinnissa en oikeastikaan ole koskaan ollut hyvä ja muistan sen aiheuttaneen harmaita hiuksia mulle ihan aina. Muistiinpanotkin ovat tietynlaista referointia - tosi paljon typistetympää vaan vielä. Muistiinpanot on mun heikko kohtani.

Laadin tuossa yksi ilta viimeinkin itselleni aikataulun kolmen pääsykoekirjan lukemista varten. Asetin takarajaksi sen päivämäärän, kun opukset tulee palauttaa kirjastoon. Aivan tiiviillä tahdilla saan vietellä vapaa-aikani nenä kirjaan hautautuneena ja tätä varten jo vähän perhettä herättelin, että koittavat nyt sitten kestää. Kyseessä on onneksi aika lyhyt ajanjakso. Kolmen luettavan kirjan lisäksi toki täytyisi onnistua saamaan talousmatematiikan kiemurat sullottua kotivuosien haurastuttamaan kaaliin mutta luotan, että tähän saan värvättyä tarvittaessa lähipiiristä apua (vaviskaa!).


Koska nyt pelataan aika kovilla panoksilla ja kyseessä on koko meidän perheen tulevaisuus, katson todella tärkeäksi nyt satsata tähän ihan tosissaan. Siksipä hiljennän blogin, jos nyt en kokonaan, niin aika reilusti kuitenkin. Olen muutamina viime kuukausina pohdiskellut blogin kohtaloa mahdollisesti muuttuvan tulevaisuuden myötä ja muutenkin. Ylenmääräinen panostaminen, blogin kasvamiseen ja tunnettuuden lisäämiseen ja kaikkeen sellaiseenkin menee vaan ihan kauheasti aikaa. Siksikin tuntuu nyt ihan hyvältä ottaa vähän etäisyyttä. Sovitut kuviot tietystikin hoidetaan asiallisesti mutta muuten ollaan kuin ellun kanat :D

Kirjoitan toki tännekin, kun aikaa on ja mielekästä sanottavaa mutta Dobermamia kannattaa ihan ehdottomasti seurailla Facebookissakin, sillä se on mun mielestä nopeampi väylä tarjoilla pieniä välipaloja :) Tänne kirjoittaminen vaatii muka jotenkin enemmän ja ehdottomasti se vaatisi kivoja kuvia kuvitukseksi. Minä en todellakaan kaiva meidän järkkäriä kaapista usein ja puhelinnäpsyt nyt on mitä on.


Lukemisen lisäksi ulkona monena päivänä taivaalla hillunut aurinko, sulat tiet ja omat läskit ovat innostaneet sohvaperunaakin ulkoilemaan. Kaikki lähti oikeastaan viime viikonloppuna ostetuista lenkkareista. Ne oli jalassa niiiiiin mukavat ja mikäs sen parempi tekosyy lähteä lenkille kuin uusien lenkkikenkien sisäänajo! Siinä samalla sitä taas sai muistutuksen miten hyvä olo siitä liikkumisesta tulikaan. Koska meidän minikin päätti vihdoin luopua toisista päiväunistaan niin päästään vähän paremmin ulkoilemaankin, ja iltapäivästä välipala-ajan jälkeen ehditään käydä ennen ruoanlaittoakin pihalla pöljäilemässä, jos siltä tuntuu. Pikkusisko on niin innostunut potkupyöräilystä taas pitkän talven jälkeen, että se tahtoisi pyöräillä vaikka kokoajan :) 


Pyöräkärryasioita ollaan pohdiskeltu ja aivan ehdottomasti sellainen meille tulee. Kunhan vaan saataisiin päätettyä millainen. En oikeastaan malta odottaa, että päästäisiin jo kärryilemään! Mä en mikään pyöräilijä varsinaisesti ole mutta kyllähän se on kaupungissa kätevä kampe, ja näin kun välimatkat on lyhkäsiä niin auton jatkuva rassaaminen on aika tyhmääkin. Jospa se kärry innostaisi pyöräilemään enemmän ja antaisi autovanhukselle vähän lepoaikaa ;)

Aurinkoisia kevätpäiviä teille ihanille lukijoille ja nauttikaa, menkää ulos, haravoikaa! :D 

Ps: pyöräkärryvinkkejä otetaan vastaan, kaikenlaisia.

6 kommenttia:

 1. Mää halusin sanoa vaan tsemppiä. En ikinä ite pystyis! Pyöräkärryjä me kurkattiin eka kärkkäiseltä ja sit urkkalelusta. Oli niillä aika lailla eroja. Jos ikinä raaskin, meille tulee Croozer. Olikohan se sen merkkinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi <3 Minäkin ihastuin Croozeriin mutta päädyttiin sitten kuitenkin vähän halvempaan kärryyn. Sitä odotellaan saapuvaksi ja kunhan vähän on parannuttu räkiksestä ja saatu kärry testattua niin laitan jotain siitä tännekin.

   Poista
 2. Aurinkoa teidänkin perheelle ja ihanaa kevättä! Niin ja tsemppiä opiskeluun! :)

  VastaaPoista